Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

UEFA – Πρωτοποριακή σκέψη από την Ομοσπονδία!

    Το Euro 2020 δεν θα φιλοξενηθεί από μία χώρα ή θα συνδιοργανωθεί, αλλά θα τελεστεί στην επικράτεια της «γηραιάς ηπείρου», προανήγγειλε ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα (30/06), ενόψει του αυριανού τελικού του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2012.

  Σύμφωνα με το φιλόδοξο πλάνο της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας, τους αγώνες της διοργάνωσης του 2020 θα φιλοξενήσουν 12 ή 13 ευρωπαϊκές πόλεις!. Ο κ. Πλατινί παραδέχθηκε ότι αυτός και οι επιτελείς του επεξεργάζονται αυτό το σχέδιο, ενώ η οριστική απόφαση θα ληφθεί τον Δεκέμβριο του 2012 ή τον Ιανουάριο του 2013.

  Η «κεντρική ιδέα» έχει ως εξής: οι 24 ομάδες θα χωριστούν σε έξι ομίλους, καθένας από τους οποίους θα αποτελείται από τέσσερα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα. Ο κάθε όμιλος θα διεξάγεται σε μία ή δύο ευρωπαϊκές πόλεις, με (σχετικά) κοντινή απόσταση η μια από την άλλη. Μέχρι εκεί όμως, αφού η διαδικασία μετά τη φάση των ομίλων (νοκ άουτ αγώνες, τελικός) δεν έχει διαρρεύσει ακόμη.

«Θα μπορούσε να είναι είτε μια χώρα και 12 γήπεδα, ή ένα γήπεδο σε 12 ή 13 πόλεις. Είναι απλώς μια ιδέα, αλλά σε αυτές τις ημέρες των φθηνών αεροπορικών ταξιδιών οτιδήποτε είναι δυνατόν», υπογράμμισε ο ανώτατος αξιωματούχος του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

 

 

 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected