Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά - Ποδόσφαιρο

Δ’ Εθνική – Προβάδισμα στο σενάριο με 8 ομίλους!

  Είναι γνωστό σε όλους πλέον ότι στην Ελλάδα όλα μπορούν να συμβούν! Σίγουρα σε πρώτη ανάγνωση, ορισμένοι θα το χαρακτήριζαν αντισυνταγματικό και σίγουρα, κρίνοντας από την αναδιάρθρωση που ψήφισαν στην Επιτροπή Δ’ Εθνικής! Μάλιστα, η ίδια η Νομική Υπηρεσία της ΕΠΟ είχε ξεκαθαρίσει από την αρχή και απαγόρευσε οποιεσδήποτε σκέψεις των ανθρώπων της Επιτροπής Πρωταθλήματος της Δ’ Εθνικής για αλλαγή στο καταστατικό.

Παρ’ όλα αυτά, το σενάριο της δημιουργίας πρωταθλήματος με οκτώ ομίλους φαίνεται πως κερδίζει έδαφος όσο περνούν οι μέρες! Η πρόσφατη λοιπόν προκήρυξη του πρωταθλήματος φαίνεται πως πετιέται στον…κάλαθο των αχρήστων και είναι πλέον φανερό ότι οι άνθρωποι της ΕΠΟ, προεξάρχοντος του Σοφοκλή Πιλάβιου, θα κάνουν τα πάντα για να καταφέρουν να καταρτίσουν ένα πρωτάθλημα που θα αφήσει ικανοποιημένες όσες περισσότερες εμπλεκόμενες πλευρές γίνεται!

Με αυτό τον τρόπο, οι υπεύθυνοι για τη διοργάνωση του πρωταθλήματος θα επιτύχουν πολλούς στόχους. Πρώτα από όλα, θα μείνει σχεδόν ολοκληρωτικά ανέγγιχτος ο όμιλος της Κρήτης, ενώ οι υπόλοιποι όμιλοι θα αποτελούνται από λιγότερες ομάδες, κάτι που σημαίνει και λιγότερες αποστάσεις.

Ένα ζήτημα που απασχολεί έντονα τις ομάδες είναι αυτό της υποχρεωτικής χρησιμοποίησης στην ενδεκάδα τριών ποδοσφαιριστών, γεννηθέντων μετά την 1-1-1992. Οι άνθρωποι των ομάδων περιμένουν κάποια ευνοϊκή ρύθμιση, που σημαίνει είτε μείωση του αριθμού των ‘μικρών’, είτε διατήρηση του ορίου στα περσινά επίπεδα (1-1-1991).

Για την ώρα, η διατήρηση του ορίου φαντάζει απίθανο ενδεχόμενο, όμως η μείωση των ‘μικρών’ σε δύο δεν πρέπει να αποκλειστεί. Αλλωστε, πρόκειται για μία θέση που θα προταθεί στην επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected