Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Ακριβώς όπως θα γινόταν στην Ελλάδα…

  Όπως θα έπρατταν και οι δικές μας ΕΠΟ και Super League(…),  η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Σκωτίας (Scottish Football League), έπειτα από συνεδρίαση της  στο Χάμπντεν Παρκ της Γλασκώβης, οι 25 από τις 30 ομάδες-μέλη καταψήφισαν το ενδεχόμενο η Ρέιντζερς να αγωνιστεί στη Division 1 και υπερψήφισαν την τοποθέτησή τους στη Division 3, τελευταία επαγγελματική κατηγορία στη χώρα!

  Έπειτα από την εκκαθάριση που έγινε στον σύλλογο, η νέα διοίκηση με επικεφαλής τον Τσαρλς Γκριν, αιτήθηκε να αγωνιστεί κανονικά η Ρέιντζερς στην Πρέμιερ Λιγκ. Οι “Τζερς”, ωστόσο, δεν έγιναν αποδεκτοί από τις υπόλοιπες ομάδες και κατέβαλαν προσπάθεια να χάσουν μόνο μία κατηγορία και να παίζουν τη νέα περίοδο στη Division 1.

Μόνο που τα 25 μέλη της Football League δεν συμφωνούν θεωρώντας ότι ως νέα ομάδα, η Ρέιντζερς θα πρέπει να ξεκινήσει από την τελευταία επαγγελματική κατηγορία, ήτοι τη Division 3, τέταρτη τη τάξει στη Σκωτία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αποδοχή των «διαμαρτυρόμενων» στις κατηγορίες της Football League δεν ήταν καθολική, καθώς η Στανράερ υποστήριξε ότι θα πρέπει να ξεκινήσουν από τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μοναδική ομάδα που ψήφισε υπέρ της τοποθέτησης της Ρέιντζερς στην 1η κατηγορία ήταν η Στενχάουσμιουρ.

Η απόφαση αυτή «κοντράρεται» με την επιθυμία του εκτελεστικού διευθυντή της Σκοτσέζικης Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Στιούαρτ Ρίγκαν, που υποστήριξε ότι αν η ιστορική ομάδα δεν ξεκινήσει από την 1η, αλλά τοποθετηθεί στην 3η κατηγορία, η οικονομική καταστροφή για το σκοτσέζικο ποδόσφαιρο θα είναι αναπόφευκτη.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Λίγκας, Ντέιβιντ Λόνγκμιρ, αντίθετα δήλωσε ότι αισθάνεται άνετος με την απόφαση.

«Τα μέλη της λίγκας αποδέχθηκαν τη Ρέιντζερς ως μέλος αποφασίζοντας συγχρόνως να τοποθετηθεί και να αγωνιστεί στην 3η κατηγορία. Πρόκειται για μια πολύ δύσκολη απόφαση, νιώθω όμως άνετα γιατί πάρθηκε με γνώμονα την αθλητική ‘δικαιοσύνη’, που αποτελεί τη θεμελίώδη και σημαντικότερη αρχή για το σκοτσέζικο ποδόσφαιρο και τη λίγκα. Στόχος μας είναι να παραμένουμε συνεπείς στις αρχές και την προσπάθειά μας να αναδιοργανώσουμε το παιχνίδι διατηρώντας παράλληλα την υπερηφάνειά μας».

Διαβάζοντας τις δηλώσεις του Λόνγκμιρ και βλέποντας πόσο δραστικές αποφάσεις λαμβάνονται σε μια χώρα που παρά την ιστορική σημασία της ποδοσφαιρικά, πιθανότατα να μην έχει τη δύναμη να επιβιώσει χωρίς τη Ρέιντζερς στη μεγάλη κατηγορία, είναι λογικό να σας και μας πιάσει μελαγχολία…

Στη Σκοτία δεν έλαβαν υπ όψιν τους ούτε τις αντιδράσεις των οπαδών της Ρέιντζερς (δεν τους λες και ήρεμους…), ούτε το γεγονός ότι είναι η ομάδα με τα περισσότερα πρωταθλήματα στον κόσμο (54) και με 115 τίτλους συνολικά, ούτε το πολιτικό κόστος. Και δεν φοβήθηκαν καν το εμπορικό κόστος και το ρίσκο που παίρνουν. Έδωσαν στις ομάδες τη δυνατότητα να αποφασίσουν και θα σεβαστούν αυτή την απόφαση. Ούτε «παραθυράκι» θα ψάξουν, ούτε σε ενδεχόμενες πιέσεις θα υποκύψουν.

Γι αυτό και είμαστε πίσω ακόμα και από τη Σκωτία της Ντανφέρμλιν, της Ινβερνές, της Στενχάουσμιουρ και της Αλόα. Έχουμε, όμως, ευρωπαϊκό…

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected