Κατηγορίες
Football League

Χρήστος Κουκόλης : “Πολύ χαρούμενος για ότι πετύχαμε”

  Βρεθήκαμε το πρωί σε καφέ της Βέροιας με τον Χρήστο Κοκόλη, ο οποίος φέτος θα αγωνιστεί στη Football League με τον Εθνικό Γαζώρου. Μία μέρα μετά από την πρώτη συγκέντρωση της ομάδας για τη νέα περίοδο, ο Χρήστος μας άνοιξε την καρδιά του και μας μίλησε για την εμπειρία του με την ομάδα των Σερρών.

 – Χρήστο καλημέρα. Ξεκίνησε η προετοιμασία και είσαι εδώ;

 – Κοκ. : Καλημέρα και σε σας. Όντως ξεκινήσαμε χθες και συνεχίζουμε τις προπονήσεις τη Δευτέρα, οπότε βρήκα την ευκαιρία να έρθω στην πατρίδα για το Σαβ/κο!

 – Αλήθεια σου λείπει η Βέροια;

– Κοκ. : Μου λείπουν πολλά από εδώ, η οικογένεια, οι φίλοι όμως είμαι πολύ καλά στον Γάζωρο και ως επαγγελματίας δεν σκέφτομαι τίποτα άλλο.

– Αλήθεια Χρήστο πως πήγες στις Σέρρες; Σε παρακολούθησαν από την ομάδα;

– Κοκ. : Βασικά, ο άνθρωπος που βοήθησε πολύ είναι ο Δημήτρης Χριστοφορίδης και μέσα από το Imathia Sports News θα ήθελα να τον ευχαριστήσω προσωπικά. Ο κ.Χριστοφορίδης γνώριζε τον προπονητή μου στον Γάζωρο κ.Διλμπέρη και με σύστησε σ’ αυτόν. Δοκιμάστηκα για μερικές προπονήσεις και αυτό ήταν!

– Ας πούμε μερικά πράγματα για την περσινή χρονιά. Πιστεύατε από την αρχή ότι μπορούσατε να πάρετε το πρωτάθλημα ή αυτό ήρθε στην πορεία;

– Κοκ. : Αυτό που λέγαμε στην αρχή και είχαμε σαν στόχο, ήταν να κάνουμε τον Γάζωρο γνωστό στην κατηγορία και να δείξουμε τις δυνατότητες μας. Εμείς γνωρίζαμε πολύ καλά ποιοι είμασταν, πιστεύαμε στους εαυτούς μας και όλα πήγαν κατ’ ευχήν. Το σερί των 6 συνεχόμενων νικών στην αρχή μας έδωσε φτερά και σίγουρα μας γέμισε αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια. Οι τρεις προσθήκες παικτών του Ιανουαρίου, μας δώσανε επιπλέον ώθηση και τελικά ήρθε η πρώτη θέση και η άνοδος.

– Τι σας έλεγε ο πρόεδρος όλο αυτό το διάστημα; Ποιες ήταν οι παραινέσεις του;

– Κοκ. : Ο πρόεδρος και γενικά η διοίκηση ήταν πάντα δίπλα στην ομάδα και στις καλές και στις κακές στιγμές. Το έδειχνε σε κάθε περίσταση, πίστευε πολύ στον προπονητή και στην ομάδα και αυτό αποδυκνείεται ότι εμπιστεύτηκε τις τύχες της σε έναν πρώην παίκτη της να αναλάβει την τεχνική ηγεσία και τον στήριξε σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος.

– Τι έγινε τελικά σε εκείνο το περιβόητο παιχνίδι με τον Τύρναβο;

– Κοκ. : Ήταν κάτι που μας στεναχώρησε πολύ ως ομάδα. Εννοείτε πως δεν ήταν σε καμία περίπτωση οπαδοί μας, άλλωστε ποτέ δεν δώσανε δικαίωμα. Θα πω και εγώ αυτό που δήλωσε ο πρόεδρος, ότι κάποιοι δεν θέλανε να βγούμε και κάνανε τα πάντα να το πετύχουν αυτό.

– Φοβηθήκατε προς το τέλος του πρωταθλήματος ότι κάτι θα “στράβωνε” και θα χάνατε την άνοδο;

– Κοκ. : Πάντα υπάρχει άγχος και σίγουρα πολλές φορές περνάνε πολλά από το μυαλό σου. Όμως ξέραμε ποιοι είμασταν, είχαμε εμπιστοσύνη σε μας, είμασταν πολύ δεμένοι ως ομάδα και καταφέραμε και μείναμε έτσι μέχρι το τέλος, με τα γνωστά αποτελέσματα!

– Χρήστο ας πάμε στα τωρινά. Έχουν ξεκινήσει οι προπονήσεις. Πότε θα ανεβείτε στο βουνό και πόσο θα διαρκέσει η προετοιμασία;

– Κοκ. : Οι προπονήσεις θα διαρκέσουν περίπου 10 μέρες και 23 Ιουλίου με 4 Αυγούστου αν θυμάμαι καλά, θα πάμε στον Λαϊλιά Σερρών για την προετοιμασία.

– Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας για φέτος;

– Κοκ. : Θα πω ότι είχα πει στην αρχή της περσινής χρονιάς. Να μάθουν στην κατηγορία ποιος είναι ο Εθνικός και να αποδείξουμε ότι δεν θα είμαστε περαστικοί από τη Football League. Εμείς θα επαναλάβω ότι γνωρίζουμε τους εαυτούς μας και μην ξεχνάμε ότι, μαζί με 3-4 προσθήκες που πιστεύω θα γίνουν, θα είμαστε ίδια ομάδα με πέρσι!

– Εσύ τι περιμένεις από τον Χρήστο; Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου για φέτος;

– Κοκ. : Υγεία είναι αυτό που κυρίως ζητάω. Όλα τα άλλα ακολουθούν. Ευχής έργο να υπάρξει και μια καλή πορεία της ομάδας και μακάρι να παραμείνουμε στην κατηγορία.

– Τέλος, ως μικρός σε ηλικία, σίγουρα έχεις κάποια όνειρα…

– Κοκ. : Όνειρα κάνουμε όλοι, έτσι και γω… Θα ήθελα μια μέρα να μπορέσω να αγωνιστώ στη Super League και γιατί όχι στην Εθνική Ελλάδος. Είναι το όνειρο του κάθε Έλληνα ποδοσφαιριστή να φορέσει τα γαλανόλευκα. Αλλά πάνω απ’ όλα ας έχουμε την υγεία μας και όλα τα άλλα έρχονται.

– Χρήστο ευχαριστώ πολύ για τη συνέντευξη, ευχόμαστε σε σένα και στην ομάδα σου ακόμα μία άνοδο…

– Κοκ. : Ας μη βιαζόμαστε! Να είστε καλά, καλή επιτυχία στην καινούρια προσπάθεια που κάνετε. Καλό καλοκαίρι σε όλους!

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΚΚΟΛΗ (γεν. 26/4/1990)

2000 – 2005  Ακαδημία Βέροιας (παίδες)

2005 – 2009  Ακαδημία Βέροιας (νέοι)

2009 – 2010  Αετός Σκύδρας (δανεικός – Γ’ Εθνική)

2010 – 2011  Βέροια (Β’ Εθνική)

2011 – 2012  Εθνικός Γαζώρου (Γ’ Εθνική)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected