Κατηγορίες
Super League 1 - Διάφορα

Βέροια – “Μέσα” έπεσε το Imathia Sports News!

  Ούτε παραγγελία να το είχαμε, καθώς το είπαμε από το πρωί, ότι θα ήταν το ιδανικότερο σενάριο το πρώτο παιχνίδι στην κλήρωση, να γινόταν στο Δημοτικό Στάδιο και αν είναι δυνατόν με εμπορικό αντίπαλο! Και ω του θαύματος αντίπαλος της Βέροιας στις 25 ή 26 Αυγούστου θα είναι ο Ολυμπιακός!

  Στην κλήρωση – ορισμός που πραγματοποιήθηκε πριν λίγο σε ξενοδοχείο του αεροδρομίου, η Super League επανεμφάνισε τα… μπαλάκια, καθώς το ηλεκτρονικό σύστημα δεν βόλευε, όπως εξηγεί ο Μιχάλης Αναγνώστου : “Οι ομάδες που έχουν εκκρεμείς υποθέσεις με την αθλητική δικαιοσύνη, συμμετείχαν κανονικά στην κλήρωσή τους και αν προκύψει θέμα αντικατάστασής τους, το πρόγραμμά τους θα δοθεί στις νέες ομάδες που θα πάρουν τη θέση τους”.

  Κλειδάριθμοι δόθηκαν στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, λόγω ΟΑΚΑ, ο Άρης και ο ΠΑΟΚ, αλλά και ο ΟΦΗ με τον Πλατανιά, για λόγους ασφάλειας μετά από αίτημα της Αστυνομίας. Κλειδάριθμος διασποράς δόθηκε και στον Ολυμπιακό, μετά από αίτημα της Nova ώστε να υπάρχει ομοιόμορφη κατανομή των ντέρμπι καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Αναλυτικά οι αγώνες της πρώτης αγωνιστικής (25-26 Αυγούστου):

Βέροια – Ολυμπιακός
Πανιώνιος- Αρης
ΟΦΗ – Skoda Ξάνθη
ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης
ΠΑΟΚ – Πανθρακικός
Κέρκυρα – Ατρόμητος
ΠΑΣ – Πλατανιάς
Λεβαδειακός – Παναθηναϊκός

Μήνυμα στήριξης από Μποροβήλο

Μήνυμα στήριξης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου έστειλε ο αναπληρωτής πρόεδρος της Super League, Γιώργος Μποροβήλος, στη διάρκεια της ομιλίας του πριν από την έναρξη της κλήρωσης. Αναλυτικά όσα είπε: «Σήμερα ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του νέου πρωταθλήματος. Το ποδόσφαιρο μέσα στη δίνη της κρίσης καλείται να δώσει διέξοδο. Και η κρίση αποτελεί ευκαιρία για νοικοκύρεμα των ομάδων και ευκαιρία ανάδειξης νέων παικτών. Το είδαμε χθες όπου οι Νέοι μας κατάφεραν να πάρουν τη δεύτερη θέση στην Ευρώπη και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Συγχαρητήρια στην ΕΠΟ. Αυτά τα παιδιά πράγματι άνθισαν και έδωσαν χαρά σε όλους μας παραλίγο η υπέρτατη.
Τα πράγματα δεν είναι εύκολα και το ποδόσφαιρο έχει προβλήματα. Πρέπει ο καθένας να βοηθήσει απ’ τη θέση του να πάρει το ποδόσφαιρο τη θέση του. Ο καθένας νομίζει ότι τα ξέρει όλα. Εχουμε την κακή τύχη η αντιπολίτευση που δεν κυβερνάει να γνωρίζει το σωστό. Το ίδιο και στο ποδόσφαιρο. Ανθρωποι που δεν έχουν σχέση άγονται και φέρονται, εναντίον των ανθρώπων που δίνουν τα χρήματά τους. Θέλω να παρακαλέσω οιοσδήποτε κινείται στο χώρο να κοιτάξει με τις πράξεις του πώς να το βοηθήσει και όχι να το ταλαιπωρήσει. Θέλουμε την κριτική, αλλά την καλοπροαίρετη. Εχουμε την πρωτοτυπία να ενδιαφέρονται άνθρωποι που δεν τους κοστίζει τίποτα, απεναντίας στην καμπούρα του ποδοσφαίρου να δηλώνουν ότι θέλουν. Με αυτά και μ’ αυτά το ελληνική ποδόσφαιρο έχει αυτή τη στιγμή τη 10η θέση στην UEFA και τη 12η στη FIFA. Θέλω να ευχηθώ καλό πρωτάθλημα, χωρίς βία, χωρίς φανατισμό. Το πόσο καλά θα πάμε θα το ξέρουμε στο τέλος. Ελπίζουμε τώρα που ξεκινούν τα… καράβια μας να πάνε καλά όλα και να γυρίσουν γεμάτα χαρές».

Ιωαννίδης: «ελληνικό πνεύμα στις ομάδες»

Μήνυμα ελληνοποίησης των ομάδων της Super League έστειλε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, κατά τη διάρκεια του σύντομου χαιρετισμού του προς τα μέλη της Super League.
«Ο πρόεδρος τα είπε όλα. Χρόνια λέω ότι αν τυχόν καθίσουν και δουλέψουν οι ομάδες, ο καλός προπονητής φαίνεται στις μικρές κατηγορίες. Το παράδειγμα που δίνουν Ισπανοί και Αγγλοι, ομάδες τεράστιες που στηρίζονται στα φυτώρια. Αν το κάνουμε τότε θα έχουμε ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες. Θα πρέπει κάποτε να εμπιστευτούμε τους Ελληνες. Αυτά τα παιδιά κατάφεραν μέχρι το 80′ να κρατήσουν το μηδέν. Χάσαμε, αλλά είναι θριαμβευτική η πορεία αυτών των παιδιών. Οι Ελληνες μπορούν να θριαμβεύσουν όταν είναι όλοι μαζί. Η βάση να είναι Ελληνες, ας αφήσουμε τους δέκα – δώδεκα ξένους. Εύχομαι να μην έχουμε βία και να μην έχουμε και στημένα παιχνίδια. Ολοι μαζί να πολεμήσουμε τους εχθρούς του αθλητισμού. Θέλει αγάπη και ομόνοια. Εύχομαι καλή επιτυχία και ελληνικό πνεύμα στις ομάδες σας»

Πιλάβιος: «στήριξη στα παιδιά»

Στήριξη των προπονητών της Super League στα μέλη της εθνικής νέων ζήτησε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος: «Θέλω να ευχηθώ σε όλους σας να έχετε υγεία και να έχουμε μια καλή σεζόν χωρίς βία, χωρίς στημένα παιχνίδια και όλα τα κακά που ταλανίζουν το ποδόσφαιρο. Πιστεύω ότι τα παιδιά αυτά που τα θαυμάσαμε χθες και που τα ίδια θα θαυμάσουμε με ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στο Παγκόσμιο Κύπελλο στην Τουρκία, του χρόνου θέλουν βοήθεια. Ατομική βοήθεια από τους προπονητές, όχι να τα δίνουν όλα στους ξένους. Δεν μπορεί η εθνική να τους βελτιώσει ατομικά. Τη θέλουν και οι ίδιοι αυτή τη βοήθεια και στήριξη και γι’ αυτό θέλω να σταθούμε εκεί με τους προπονητές της Super League. Καλή επιτυχία στο νέο πρωτάθλημα».

Παπαδόπουλος: Ο ρόλος της Nova

Για τη στήριξη της Nova στη Σούπερ Λίγκα και τη στάση του καναλιού στα φαινόμενα βίας, απομονώνοντας κάθε άσχετη σκηνή με το ποδόσφαιρο, στάθηκε στην ομιλία του ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Forthnet, Πάνος Παπαδόπουλος: «Η σημερινή κλήρωση είναι ο προθάλαμος της νέας χρονιάς. Σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία καλούμαστε να δώσουμε στον κόσμο ένα σωστό θέαμα. Εμείς σαν όμιλος αντιμετωπίζουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως τα άλλα ευρωπαϊκά. Εμείς από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να αναβαθμίσουμε το προϊόν με τεχνολογικούς, οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους». Ο κ. Παπαδόπουλος ξεκαθάρισε ότι θα αυξηθούν σε δύο τα κανάλια που μεταδίδουν αγώνες σε υψηλή ευκρίνεια, μίλησε για το νέο πακέτο Nova Επίγεια. Κλείνοντας έσπευσε να στείλει μήνυμα προς τη διοργανώτρια αρχή και τις ομάδες μέλη της Super League για την ανάληψη πρωτοβουλιών ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστικό το ελληνικό πρωτάθλημα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected