Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Δ’ Εθνική – Κανονισμός ποδοσφαιριστών

  Παίρνοντας αφορμή από το ρεπορτάζ για την ομάδα των Λευκαδίων και στην αναζήτηση νεαρών παικτών όπως επιβάλλει ο κανονισμός Δ’ Εθνικής, ας θυμηθούμε τι ακριβώς αναφέρει της περσινής περιόδου για τους ποδοσφαιριστές (ο φετινός δεν έχει δημοσιευθεί ακόμα) :

 1. Απαγορεύεται η συμμετοχή ποδοσφαιριστών χωρίς τα δικαιολογητικά του άρθρου 18 του ΚΑΠ Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων (Δελτίο ατομικών στοιχείων και μεταβολών ποδοσφαιριστή και Κατάσταση Υγείας).

2. Απαγορεύεται η συμμετοχή αλλοδαπών ποδοσφαιριστών σε αγώνες της Δ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας. Κατ εξαίρεση Σωματεία που υποβιβάσθηκαν από την Γ’ στην Δ’ Εθνική Κατηγορία, έχουν το δικαίωμα να διατηρούν στη δύναμή τους και να χρησιμοποιούν για ένα (1) έτος στους αγώνες τους, μέχρι δύο (2) κοινοτικούς ποδοσφαιριστές, των οποίων τα υφιστάμενα κατά τον υποβιβασμό συμβόλαια εξακολουθούν να έχουν συμβατική διάρκεια και με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι συναινεί προς τούτο και ο ποδοσφαιριστής αποδεχόμενος εγγράφως την αλλαγή ιδιότητας του (επαγγελματία σε ερασιτέχνη).

3. Όμοια κατ εξαίρεση επιτρέπεται σε Σωματεία που ανέρχονται στην Δ’ Εθνική να διατηρούν στην δύναμή τους, με δικαίωμα να αγωνίζονται μέχρι δύο (2 ) αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές, εφόσον ανήκαν στην δύναμη του εν λόγω Σωματείου την τελευταία τριετία.

4. Είναι υποχρεωτική η συμμετοχή τεσσάρων (4) ποδοσφαιριστών ηλικίας κάτω των είκοσι (21) ετών, οι οποίοι θα συμμετέχουν υποχρεωτικά στον διεξαγόμενο αγώνα, συνεχώς και καθ όλη την διάρκεια αυτού, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 19 παρ. 9α, β, γ και δ του Κ.Α.Π. Για τον υπολογισμό της ηλικίας τον ποδοσφαιριστών θα λαμβάνεται υπόψη η 1η Ιανουαρίου του έτους γενέσεως τους. Για το Πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2011-2012 εντάσσονται σε αυτήν την Κατηγορία οι γεννηθέντες από 01.01.1991 και εντεύθεν, οι οποίοι και έχουν δικαίωμα συμμετοχής έως το τέλος του Πρωταθλήματος. Επειδή στην προηγούμενη/ες προκήρυξη/εις αναφέρονταν ημερομηνία γέννησης μη σωστή, για την φετινή αγωνιστική περίοδο θα έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται και οι γεννηθέντες από 01/01/1990 και εντεύθεν. Ρητά όμως καθορίζεται ότι την επόμενη αγωνιστική περίοδο δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν μόνον οι γεννηθέντες από 01/01/1991 και εντεύθεν.

5. Επίσης τα Σωματεία μπορούν να χρησιμοποιήσουν έως δύο (2) ποδοσφαιριστές ηλικίας πάνω των τριάντα τριών (33) ετών, για το Πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2010-2011 εντάσσονται σε αυτήν την Κατηγορία οι γεννηθέντες πριν από 01.01.1977.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected