Κατηγορίες
Super League 1

Σωκράτης Διούδης – “Θα έρθει και η καθιέρωση”

 

  Έτοιμος να… αρπάξει την παραμικρή ευκαιρία που θα του δοθεί στον Άρη είναι ο νεαρός τερματοφύλακας, Σωκράτης Διούδης, ο οποίος τόνισε πως έχει την υπομονή που χρειάζεται για να καθιερωθεί.

Ο (με καταγωγή από τα Τρίκαλα Ημαθίας) Διούδης, εκ των πρωταγωνιστών της Εθνικής ομάδας Νέων στο EURO της Εσθονίας, μίλησε στην εφημερίδα «SportDay» για την προετοιμασία με τον Άρη, για τα στοιχεία που πρέπει να βελτιώσει, ενώ δήλωσε έτοιμος να αγωνιστεί στους «κίτρινους».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σωκράτης Διούδης:

Πρώτες εντυπώσεις από την προετοιμασία;

«Δουλεύουμε κάτω από εξαιρετικές κλιματολογικές συνθήκες και αυτό μας βοηθάει σημαντικά. Οι πρώτες μέρες είναι δύσκολες. Υπάρχει μεγάλη ένταση και σιγά σιγά, αφού ξεκινήσουν τα φιλικά, θα δώσουμε περισσότερη βάση στο τακτικό κομμάτι».

Ποιες σκέψεις σου δημιουργούνται βλέποντας ένα τόσο νεανικό ρόστερ;

«Ο Αρης είναι μια καινούργια ομάδα. Κάθε αρχή όμως και δύσκολη. Διακρίνω ωστόσο πολύ ταλέντο και αρκετή διάθεση. Πιστεύουμε όλοι ότι στο τέλος όλα θα πάνε καλά».

Οταν ήσουνα με την Εθνική στην Εσθονία διάβαζες ότι ο Αρης ενδιαφέρεται για την απόκτηση κάποιου ακόμη τερματοφύλακα. Τι σου πέρασε από το μυαλό;

«Αρκετά… Τα περισσότερα μάλιστα ήταν αρνητικά. Γενικά επηρέασε αρκετά την ψυχολογία μου. Βέβαια, προσπαθούσα να είμαι ήρεμος. Μίλησα επίσης και με τη διοίκηση και μου είπαν ότι με πιστεύουν και με καθησύχασαν. Επειτα με την Εθνική έδειξα το τι αξίζω και οι συνθήκες αυτές με βοήθησαν να τα ξεπεράσω όλα».

Τα πράγματα φαίνονται πιο ευνοϊκά τουλάχιστον για σένα τη φετινή χρονιά. Εχεις μπροστά σου μόνο τον Μάρκο Βελλίδη και σίγουρα περιμένεις να σου δοθεί η ευκαιρία…

«Ανυπομονώ. Εχω δουλέψει πολύ σκληρά τα τελευταία χρόνια. Εμαθα αρκετά δίπλα στον Μιχάλη (Σηφάκη) και τον Μάρκο. Αισθάνομαι όχι απλά έτοιμος, αλλά πανέτοιμος. Γενικά η θέση του τερματοφύλακα θέλει υπομονή, την οποία προσωπικά έχω. Οπως και να ‘χει, ελπίζω στο μέλλον να μου δοθούν ευκαιρίες για να δείξω τι μπορώ να προσφέρω».

Λένε πάντως ότι ένα από τα δυνατά σου σημεία είναι το πέναλτι και αυτό φάνηκε στην Εσθονία, στον ημιτελικό με την Αγγλία…

«Μπαίνω στην ψυχολογία του αντιπάλου και μπορώ να τον “διαβάσω”. Τα πέναλτι είναι μια στιγμή. Οποιος έχει αντίληψη σωστή, μπορεί να… κερδίσει».

Ποια θεωρείς ότι είναι τα καλά σου στοιχεία σαν τερματοφύλακας και ποια πρέπει να βελτιώσεις;

«Τα καλά στοιχεία θα τα πούνε άλλοι. Πρέπει σίγουρα να βελτιώσω την έξοδό μου. Αυτό θα το κάνω καθημερινά μέσα από τις προπονήσεις».

Η ψυχολογία σου μετά από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είναι στα ύψη;

«Η ψυχολογία μου, όπως και του Γιάννη (Γιαννιώτας) και του Γιώργου (Κατίδης) είναι αρκετά ανεβασμένη. Ομως, αυτό πλέον είναι παρελθόν. Τώρα είμαστε στον Αρη και πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

 

 

 

 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected