Κατηγορίες
Basket

Β’ Εθνική Μπάσκετ – Αύξηση ομάδων

 

Στην αύξηση των ομάδων της Β’ Εθνικής, από 12 σε 13 σε κάθε όμιλο (Νότος – Βορράς), προχώρησε η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

Κερδισμένο από την απόφαση βγήκε το Ανατόλια, το οποίο ανέρχεται από τη Γ’ Εθνική, όπως επίσης και ο Μακεδονικός, που από το τοπικό θα παίξει τη νέα αγωνιστική περίοδο στα εθνικά πρωταθλήματα. Με σημερινή (20/07) ανακοίνωσή της η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ανέλυσε τους λόγους που την οδήγησαν στην απόφασή της κι έχουν να κάνουν με την αλλαγή απόφασης του Ηρακλείου για το πρωτάθλημα που θα αγωνιστεί τη νέα περίοδο.

Η ανακοίνωση:

«Το Δ.Σ. της ΕΟΚ αποφάσισε τροποποιώντας τη σχετική ρύθμιση της Ειδικής Προκήρυξης Πρωταθλήματος όπως κατά την αγωνιστική περίοδο 2012-2013 οι ομάδες της Β’ Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών σε κάθε όμιλο θα είναι 13 αντί των αρχικά προβλεπομένων 12. Η τροποποιητική αυτή απόφαση της ομοσπονδίας κατέστη επιβεβλημένη για τους παρακάτω λόγους…

Το σωματείο Ηράκλειο ΟΑΑ είχε γνωστοποιήσει εγγράφως στην ομοσπονδία τη θέση του να μην συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών. Με βάση αυτή την έγγραφη γνωστοποίηση του Δ.Σ. της ΕΟΚ και για λόγους που αφορούν την έγκαιρη κατάρτιση των σωματείων της κατηγορίας αλλά και την απρόσκοπτη προετοιμασία της επιλαχούσης ομάδας, αποφάσισε ότι στη θέση της ομάδας του Ηρακλείου θα ανέλθει στην κατηγορία το σωματείο Ιωνικός Α.Σ. Νέας Φιλαδέλφειας που ήταν πρώτη επιλαχούσα στον Όμιλο Νότου της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας. Τη θέση του σωματείου Ιωνικός Α.Σ. Νέας Φιλαδέλφειας στη Γ’ Εθνική Κατηγορία καταλαμβάνει το σωματείο Α.Ο. Γαλατσίου.

Το σωματείο όμως Ηράκλειο ΟΑΑ και πριν εκπνεύσει η προθεσμία δήλωσης συμμετοχής των ομάδων στο πρωτάθλημα ανακάλεσε την απόφαση μη συμμετοχής του, δηλώνοντας εμπρόθεσμα συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών. Η ΕΟΚ μετά την εμπρόθεσμη αυτή δήλωση της ομάδας της ελληνικής περιφέρειας αποδέχθηκε ως είχε υποχρέωση τη δήλωση συμμετοχής της στο πρωτάθλημα.

Μετά όμως την εξέλιξη αυτή ήταν φυσικό να δημιουργηθεί ένα ιδιαίτερα αρνητικό αποτέλεσμα για την ομάδα του Ιωνικού Α.Σ. Νέας Φιλαδέλφειας χωρίς να έχει την οιαδήποτε υπαιτιότητα έχοντας ξεκινήσει όλες εκείνες τις διαδικασίες προετοιμασίας της για τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής Κατηγορίας.

Η ΕΟΚ για να αποτρέψει αυτό το αρνητικό αποτέλεσμα που κάθε άλλο παρά μπορεί να θεωρηθεί ότι συμβάλλει στην ομαλή διεξαγωγή των αγωνιστικών θεσμών και λαμβάνοντας υπόψη ότι παράλληλα στο Βόρειο Όμιλο του πρωταθλήματος ο αριθμός των ομάδων θα ήταν μικρότερος από αυτών του Ομίλου Νότου, αρνητικό κι αυτό στοιχείο που έπρεπε να αντιμετωπισθεί, αποφάσισε να είναι οι ομάδες της Β’ Εθνικής κατηγορίας 26 συνολικά αντί των αρχικά προβλεπομένων και αυτό μόνο για την αγωνιστική περίοδο 2012-2013.

Ως εκ τούτου ανέρχεται στον όμιλο του Βορρά της Β’ Εθνικής Κατηγορίας και το σωματείο ΣΑΑΚ Ανατόλια και τη θέση τους στη Γ’ Εθνική καταλαμβάνει το σωματείο Μακεδονικός ΑΠΣ.

Από τη νέα αυτή ρύθμιση αντιμετωπίζονται θετικά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν, διευκολύνεται η ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος χωρίς να πλήττονται τα δικαιώματα άλλων ομάδων».

 

 

 

 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected