Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά - Γ ΕΠΣ Ημαθίας

Λάμπρος Κωνσταντάκος – Κάτοικος Καρδίτσας;

  Πολύ κοντά στην απόκτηση του πρώην παίκτη της Νίκης Αγκαθιάς, Λάμπρου Κωνσταντάκου βρίσκεται ο ΑΟ Καρδίτσας, ομάδα που αγωνίζεται στη Δ’ Εθνική. Ο 21χρονος βρίσκεται από την Πέμπτη 2/8 στην πόλη της Θεσσαλίας και συζητά με την ομάδα, με τις πληροφορίες μας να αναφέρουν ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται πολύ κοντά στην συμφωνία.

Ο Λάμπρος έχει δεχτεί πρόταση και από την Κοζάνη, που πέρσι ήταν αντίπαλη με τις ομάδες μας στον 3ο όμιλο της Δ’ Εθνικής, όμως αυτή της ομάδας της Καρδίτσας ικανοποιεί πλήρως τις απαιτήσεις του Ημαθιώτη χαφ.

Λίγα λόγια για τον ΑΟ Καρδίτσας

Ο ΑΟΚ ιδρύθηκε το 1966. Ουσιαστικά πρόκειται για τη συνέχεια του Π.Ο.Ε.Κ., ή τη “Ρεάλ της Καρδίτσας” όπως χαρακτηριστικά αναφέρονταν, λογω των χρωμάτων της ομάδας (μπλε/άσπρο).

Μετά την ίδρυση και αναγνώρισή του σαν αθλητικό σωματείο ο ΑΟΚ συμμετείχε στο πρωτάθλημα ΕΠΣ Θεσσαλίας. Την περίοδο 1970-1971 αγωνίστηκε για πρώτη φορά στη Β’ Εθνική όπου παρέμεινε ως το 1976.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’80, και μετά την αναδιάρθρωση και επαγγελματοποίηση του ποδοσφαίρου, ο ΑΟΚ υποβιβάστηκε στη Δ’ Εθνική, και απο κεί στο Τοπικό Πρωτάθλημα Καρδίτσας, απ’όπου επανήλθε στη Δ’ Εθνική το 1987.

Το 1994 επανέλαβε τη διαδρομή Α’ Ερασιτεχνικής – Δ’ Εθνικής.

Οι “κυανόλευκοι” ανεβαίνουν στην Γ’ Εθνική και για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου, σε επαγγελματική κατηγορία. Στη Γ’ Εθνική θα παραμείνει για δύο σεζόν (1998-1999, 1999-2000).

Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, ο ΑΟΚ ξαναεπιστρέφει στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα, όπου με εξαίρεση δύο χρονιές στην Α’ Καρδίτσας (ΕΠΣΚ) αγωνίζεται συνεχώς μέχρι και σήμερα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected