Κατηγορίες
Super League 1

ΕΕΑ – Απίστευτο κι όμως…ελληνικό!

Έχει γίνει συνήθεια πλέον κάθε χρόνο να συμβαίνει κάτι στο δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο… Μία τα στημένα, μία οι αδειοδοτήσεις, πάντα κάτι θα υπάρχει στην επικαιρότητα… Φέτος φυσικά δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, καθώς τέσσερις μόλις ημέρες πριν την πρώτη σέντρα της Super League (25/8), οι μισές ομάδες που πρόκειται (;) να πάρουν μέρος στο νέο πρωτάθλημα δεν έχουν εξασφαλίσει πιστοποιητικό συμμετοχής από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού!

Στη σημερινή (21/08) συνεδρίασή της, η Επιτροπή έδωσε άδεια μόνο σε 3 ΠΑΕ που παρουσίασαν πλήρη φάκελο και συγκεκριμένα τη Βέροια, τον Λεβαδειακό και την Κέρκυρα, με αποτέλεσμα οι… νόμιμες ομάδες μαζί με Ολυμπιακό, Ατρόμητο, Αστέρα Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννινα και Ξάνθη που έχουν πάρει ήδη πιστοποιητικό να φθάνουν μετά… βίας τις οκτώ…

Αντίθετα Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Άρης, ΟΦΗ, Πανιώνιος, Πανθρακικός και Πλατανιάς πήραν παράταση-προθεσμία μέχρι την Παρασκευή (24/8) στις 12.00 το μεσημέρι, προκειμένου να καταθέσουν στην Επιτροπή τα δικαιολογητικά που απουσιάζουν από τους φακέλους τους και να πάρουν το “πράσινο φως”.

Το γεγονός βέβαια ότι βάσει κανονισμού, οι ομάδες θα έπρεπε να έχουν πάρει άδεια από την Ε.Ε.Α. το αργότερο δύο εβδομάδες πριν την έναρξη της νέας σεζόν, φαίνεται πως δεν έχει και πολύ μεγάλη σημασία…

Σε καλύτερη… μοίρα από τις ομάδες που δεν έλαβαν πιστοποιητικό συμμετοχής, δείχνουν να είναι Παναθηναϊκός, Άρης και Πανθρακικός, οι οποίοι αντιμετώπισαν πρόβλημα με την εγγυητική επιστολή, κάτι που σημαίνει πως δεν τίθεται θέμα μη συμμετοχής τους στο πρωτάθλημα, καθώς σε περίπτωση που δεν την προσκομίσουν και μετά την παράταση, θα τους επιβληθεί μόνο πρόστιμο (σε επόμενο έλεγχο ενδέχεται ωστόσο να διπλασιαστεί και τελικά να καταλήξει σε υποβιβασμό)…

Από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ δεν προσκόμισε εγγυητική επιστολή, ενώ και η φορολογική του ενημερότητα είχε λήξει, γεγονός που σημαίνει πως θα πρέπει να παρουσιάσει νέα.

Ο φάκελος της ΑΕΚ δεν περιείχε ούτε φορολογική, ούτε ασφαλιστική ενημερότητα, ωστόσο όπως όλα δείχνουν, η «Ένωση» – μετά τον διακανονισμό με τη ΦΑΕ Αθηνών – θα καταβάλλει άμεσα 400.000 ευρώ και λογικά θα καταφέρει να πάρει την πρώτη.

Για τον ΟΦΗ το πρόβλημα έχει να κάνει τόσο με την εγγυητική επιστολή, την οποία δεν προσκόμισε, όσο και με τη φορολογική ενημερότητα, ενώ σε δυσχερέστερη θέση δείχνει να βρίσκεται ο Πανιώνιος, καθώς δεν έχει, όχι μόνο ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα, αλλά ούτε εγγυητική επιστολή.

Τελείως διαφορετικό πρόβλημα αντιμετωπίζει ο Πλατανιάς καθώς στην κρητική ΠΑΕ δεν έχει ολοκληρωθεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, με αποτέλεσμα – από τη στιγμή που κάτι τέτοιο είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί μέχρι την Παρασκευή – οι διοικούντες των νεοφώτιστων να μπορέσουν να λάβουν πιστοποιητικό εφόσον αποδείξουν πως τα χρήματα αυτά υπάρχουν.

Σε όλους αυτούς τους… παραβάτες, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού έδωσε παράταση μέχρι την Παρασκευή στις 12:00 προκειμένου να προσκομίσουν τα απαραίτητα έγγραφα, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα τους παραπέμψει στις Πειθαρχικές Επιτροπές του ποδοσφαίρου.

Το πιθανότερο πάντως είναι το νέο πρωτάθλημα να ξεκινήσει κανονικά με όλες τις ομάδες και στη συνέχεια να επιβληθούν ποινές στις ΠΑΕ ανάλογα με τα οφειλόμενα ποσά τους. Εάν αυτό υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ, η ποινή που προβλέπεται κυμαίνεται από αφαίρεση 10 βαθμών μέχρι υποβιβασμό…

 

 

 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected