Κατηγορίες
Super League 1

Βέροια vs Ολυμπιακός 1-2

Ο Ολυμπιακός, μπορεί να τα… χρειάστηκε κόντρα στην εξαιρετική Βέροια, ξεκίνησε ωστόσο με το δεξί (2-1) τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα, χάρις σε τέρματα των Τζεμπούρ (20′) και Μοντέστο (42′) – Σκόρερ αλλά και μοιραίος της “Βασίλισσας του Βορρά” ο Ιωάννου (30′), γκολ του οποίου στο 11΄ δεν μέτρησε ποτέ ως οφσάιντ. Μια απόφαση που προκάλεσε τα δικαιολογημένα παράπονα των γηπεδούχων… 2-1 και στα δοκάρια οι δυο ομάδες.

Κόντρα στη νεοφώτιστη ομάδα του νομού μας, η οποία έδειξε με το καλημέρα ότι έχει τα φόντα να σταθεί με αξιώσεις άνετης παραμονής στην κατηγορία, οι πρωταθλητές κατόρθωσαν να πάρουν το αποτέλεσμα που ήθελαν, αν και ήταν φανερό ότι ακόμα δεν έχουν βρει το ρυθμό που και ο Ζαρντίμ θέλει και περιμένει από τους παίκτες του.

Πολλές φωνές προκάλεσε από την πλευρά των γηπεδούχων η υπόδειξη του δεύτερου βοηθού Στέλιου Τσολάκη, ο οποίος στο 11ο λεπτό ακύρωσε γκολ του Ιωάννου μετά από ασταθή επέμβαση του Κάρολ σε σουτ του Μπαργκάν. Το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ, με το ριπλέι της Nova να δικαιώνει τους Βεροιώτες που διαμαρτυρήθηκαν ζητώντας γκολ…

Ο Ολυμπιακός στηρίχτηκε κατά κύριο λόγο στην εμπειρία των παικτών του και την εκμετάλλευση του ενθουσιασμού που -δικαιολογημένα- έδειξαν στο παιχνίδι τους οι παίκτες της Βέροιας, με αποτέλεσμα να χτυπήσουν σε καίρια σημεία της αναμέτρησης και να πάρουν τους τρεις πολύτιμους βαθμούς. Αυτό πρέπει να είναι και το ζητούμενο που τελικά κρατάει από το ματς ο Ζαρντίμ, κάτι που παραδέχτηκε και στο φινάλε της αναμέτρησης, τονίζοντας ότι απαιτείται χρόνος για να αποκτήσει η ομάδα του το ρυθμό που εκείνος θέλει…

Στο 13′ ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη καλή στιγμή του στο ματς, όταν ο πολύ καλός Μασάδο εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μοντέστο έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα κόντραρε στον Καλί και κατέληξε στο κάθετο αριστερό δοκάρι του Δασκαλάκη.

Στο 19′ ο Τζεμπούρ είδε τον Δασκαλάκη να του λέει “όχι”, όμως στην εξέλιξη της φάσης ο Χολέμπας έκανε εξαιρετική ενέργεια από τα αριστερά, έβγαλε με προβολή τη σέντρα και ο Τζεμπούρ “τσίμπησε” με το εξωτερικό τη μπάλα για να νικήσει τον πρώην “ερυθρόλευκο” τερματοφύλακα.

Η Βέροια πίεσε και μετά από δύο τελικές προσπάθειες του Μπαργκάν, έφτασε στην ισοφάριση με τον Ιωάννου στο 31′. Ο Μπαργκάν εκτέλεσε το φάουλ, ο Κάρολ έχασε τη μπάλα από την αγκαλιά του και ο Έλληνας φορ δεν δυσκολεύτηκε να ισοφαρίσει σε 1-1 σε κενή εστία.

Στο 42′ ο Δασκαλάκης… μιμήθηκε τον Κάρολ, όταν μετά από το κόρνερ των Πειραιωτών δεν έδιωξε σωστά και ο Μοντέστο που καιροφυλακτούσε έβαλε και πάλι τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ με 2-1.

Οι “ερυθρόλευκοι” φωνάζουν και αυτοί με τη σειρά τους για την φάση του 44′, όταν ο Γεωργέας κόβει την πάσα του Μασάδο με το χέρι (είχε ήδη κίτρινη κάρτα), ενώ η τελευταία φάση του ημιχρόνου ήρθε από τον Πορτογάλο μέσο, όταν πέρασε όμορφα δύο παίκτες της Βέροιας όμως σούταρε… χλιαρά πάνω στον Δασκαλάκη.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως ακριβώς τελείωσε το πρώτο, δηλαδή με μία πολύ καλή ενέργεια του Μασάδο στο 48′, ο οποίος έκανε από μακριά ένα δυνατό σουτ, αλλά ο Δασκαλάκης έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Τέσσερα λεπτά αργότερα και πάλι ο Μασάδο ταλαιπώρησε την άμυνα των γηπεδούχων, όμως το σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στον τερματοφύλακα της Βέροιας.

Στο 58′ ή Βέροια προσπάθησε να ισοφαρίσει με τον Ολαϊτάν, όταν έξω από την περιοχή έπιασε ένα καταπληκτικό σουτ, όμως η μπάλα προσέκρουσε στη συμβολή των δοκαριών του Κάρολ και έφυγε άουτ.

Στο 61′ ο Ολυμπιακός και πάλι απείλησε, όταν ο Ιμπαγάσα με μία καταπληκτική ενέργεια “έσκαψε” τον Δασκαλάκη από διαγώνια θέση όμως η μπάλα βρήκε το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του.

Στο 77′ σημειώθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα, όταν ο Ολαϊτάν έβαλε την κόντρα στον Μοντέστο, η μπάλα έφτασε στη μικρή περιοχή του Κάρολ, όμως ο Ιωάννου αμαρκάριστος πλάσαρε άουτ!

Ουσιαστικά, αυτή ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα, αφού από ‘κει και πέρα δεν απειλήθηκαν οι δύο τερματοφύλακες, με τον Ολυμπιακό να περνάει από τη Βέροια με 2-1 και τη Βέροια να κερδίζει τις εντυπώσεις πραγματοποιώντας με το καλημέρα και μάλιστα απέναντι στον πρωταθλητή, μια εξαιρετική εμφάνιση που σίγουρα της δίνει το δικαίωμα και αδικημένη να αισθάνεται από το σημερινό αποτέλεσμα, αλλά και να ελπίζει βάσιμα σε εξασφάλιση της παραμονής της στη Super League.

Βέροια: Δασκαλάκης, Γεωργιάδης (46′ Καλτσάς), Τόμας, Καλί (49′ Τζημογιάννης), Σνάουτσνερ, Καλογέρης, Γεωργέας, Ζε Βιτόρ, Ολαϊτάν (76′ Γκιγιέρμο), Μπαργκάν, Ιωάννου.

Ολυμπιακός: Κάρολ, Τοροσίδης, Σιόβας, Κοντρέρας, Χολέμπας, Μοντέστο (87′ Γκρέκο), Μανιάτης, Ιμπαγάσα, Μασάντο, Αμπντούν (73′ Φουστέρ), Τζεμπούρ (82′ Μήτρογλου).

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected