Κατηγορίες
Super League 1 - Μεταγραφές

Γιάννης Αλεξίου – Παίκτης της KFC Uerdingen!

Νέα σελίδα στην ποδοσφαιρική του καριέρα άνοιξε ο Γιάννης Αλεξίου, που αγωνίστηκε με τα χρώματα της Βέροιας από το 2006 έως το 2009, έχοντας 59 συμμετοχές και 2 γκολ.

Μετά την παρουσία του στον Λεβαδειακό και την παραμονή του εκεί για τρία χρόνια, ο 27χρονος αμυντικός αγωνίζεται πλέον στη Γερμανία και συγκεκριμένα στην KFC Uerdingen, ομάδα 5ης κατηγορίας της χώρας.

Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ότι οι συνθήκες που συνάντησε ο Δραμινός στόπερ ήταν οι πλέον ιδανικές γι’ αυτόν και η μέθοδος προετοιμασίας συγκρίνεται με ομάδες Super League της Ελλάδας…

Λίγα λόγια για την KFC Uerdingen

Η ιστορική ομάδα της Γερμανίας ιδρύθηκε το 1905 και στην αρχή ονομαζόταν Uerdingen 05. Το 1953 έγινε συγχώνευση με την Werkssportgruppe Bayer AG Uerdingen, η οποία απαρτιζόταν από εργάτες της εταιρίας-κολοσσού Bayer, η οποία παρέμεινε χορηγός της ομάδας μέχρι το 1995, όταν και απέκτησε το τωρινό της όνομα.

Το 1985 αποτέλεσε την χρονιά-ορόσημο για την ομάδα, καθώς κατέκτησε το Κύπελλο Γερμανίας, νικώντας τη Μπάγερν Μονάχου με 2-1. Την επόμενη χρονιά τερμάτισε 3η στο πρωτάθλημα, ενώ το 1986 έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων.

Η απόσυρση της Bayer από την χορηγία της ομάδας δημιούργησε τεράστια οικονομικά προβλήματα και από τότε βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.

Από την ομάδα έχουν περάσει μεγάλοι παίκτες στο παρελθόν, όπως οι Μπρίαν Λάουντρουπ (αδερφός του Μίκαελ), Όλιβερ Μπίρχοφ και Στεφάν Σαπουϊζά.

 

 

 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected