Κατηγορίες

ΑΕΠ Βέροιας – ΦΑΣ Νάουσα 2-0

Η μοναδική έκπληξη, αναλογιζόμενοι τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων, στην πρώτη φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών, έγινε στο γήπεδο της Ραχιάς, χθες το απόγευμα (2/9).

Αντίπαλοι η ΑΕΠ Βέροιας, νεοφώτιστη στην Α1 Ερασιτεχνική και ο ΦΑΣ Νάουσα, που πέρσι τερμάτισε στη δεύτερη θέση του 3ου ομίλου της Δ’ Εθνικής και έχασε την άνοδο στην ισοβαθμία με την Ακαδημία Πλαταμώνα.

Οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν με πολλές απουσίες, που τελικά τους στοίχισαν (ο μόνος που είχε δικαίωμα συμμετοχής από τους νεαποκτηθέντες ήταν ο Παναγιώτης Καραμεταξάς), ενώ ήταν πολύ άτυχη, καθώς σημάδεψε το δοκάρι του Οβεζύκογλου τρεις φορές (Παπαδής 16′, Πέικος 55′, 88′).

Το παιχνίδι παρακολούθησαν 60-70 θεατές και ανάμεσα τους διακρίναμε τον πρώην πρόεδρο και νυν μέλος του ΔΣ της Νάουσας, Θωμά Σαμαρά, τον πρόεδρο του Αχιλλέα Νεοκάστρου Στέργιο Μπούθα, τον πρόεδρο του Αγροτικού Αστέρα Αγίας Βαρβάρας Αθανάσιο Ταραλά και πολλούς ποδοσφαιριστές ερασιτεχνικών ομάδων.

Στο πρώτο μέρος η Νάουσα είχε την καθολική υπεροχή, προσπάθησε να πλαγιοκοπήσει την ΑΕΠ, όμως εκτός από ένα καλό σουτ του Χρήστου Αργυρίου στο 38′, δεν έγιναν απειλητικοί για την εστία του Οβεζύκογλου.

Ο Μάκης Αμπρικίδης παρέταξε την ομάδα του με δύο αμυντικά χαφ και πολυπρόσωπο κέντρο, με σκοπό να αναχαιτίσει τα επιθετικά ατού της Νάουσας, ενώ και οι επιθετικοί συνέκλιναν πολλές προς το κέντρο για να βοηθήσουν αμυντικά.

Από την άλλη, ο Βασίλης Αργυρίου ξεκίνησε τον αγώνα με τους νεαρούς Θεοδωρόπουλο και Τασιώνα στα άκρα, οι οποίοι με την ταχύτητα τους δημιούργησαν πολλά προβλήματα στα μπακ της ΑΕΠ.

Στο δεύτερο μέρος η Νάουσα ξεκίνησε και πάλι επιθετικά, όμως η ΑΕΠ ευτύχησε να προηγηθεί με τον Μπαντιάκα στο 49′, προκαλώντας την ψυχρολουσία των φιλοξενούμενων. Στη συνέχεια ο τεχνικός των “κυανόλευκων” πέρασε στο ματς τον Μερκούρη Καραλιόπουλο, ο οποίος άλλαξε την εικόνα της Νάουσας, που πλέον ήταν καταιγιστική. Είχε δύο δοκάρια όπως περιγράψαμε, αλλά και μια κεφαλιά του Καραμεταξά (52′) λίγο άουτ, ενώ και ο Πέικος στο 88′ σε κεφαλιά εξ επαφής, έστειλε τη μπάλα άουτ.

Στο 93′ και ενώ οι φιλοξενούμενοι βγήκαν μαζικά μπροστά για την ισοφάριση, σε αντεπίθεση των Ποντίων, ο Κατσιγιαννόπουλος θα πετύχει το 2-0, μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς των γηπεδούχων, οι οποίοι ξεκινάνε τη χρονιά με μια πολύ μεγάλη επιτυχία.

Συνθέσεις

ΑΕΠ Βέροιας : Οβεζύκογλου, Μωυσίδης, Τζιβάρας Δ., Σιδηρόπουλος, Κουτσιμπασόπουλος, Κιατικίδης (Τζιβάρας Μ), Ρηγόπουλος, Μπαντιάκας, Ιωαννίδης (Πουλιόπουλος), Γαλάνης (Χριστοδουλόπουλος), Κατσιγιαννόπουλος.

Νάουσα : Παπαδόπουλος, Αργυρίου Π., Περηφανόπουλος, Ζούρκος, Πέικος, Καραμεταξάς, Τασιώνας (65′ Σαμαράς), Νίκου (57′ Καραλιόπουλος), Παππαδής, Αργυρίου Χ., Θεοδωρόπουλος (60′ Μουρίκης)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected