Κατηγορίες
Super League 1

Βέροια vs Πανιώνιος – Δεν “έβγαινε” τίποτα…

Με σκόρερ τον Κώστα Μενδρινό και τον τερματοφύλακα, Κώστα Περιστερίδη να κατεβάζει ρολά ο Πανιώνιος έφυγε με τη νίκη (1-0) από τη Βέροια.

Το… στέμμα της “Βασίλισσας του Βορρά” έκλεψε ο Πανιώνιος και το Σάββατο (01/09) το απόγευμα πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στη Βέροια μετά από 41 χρόνια! Οι Νεοσμυρνιώτες αν και είχαν να αντιμετωπίσουν τις απουσίες των Καμπάνταη, Λαμπρόπουλου, έπαιξαν πανέξυπνα στην πρωτεύουσα της Ημαθίας, “χτύπησαν” στο 50′ με τον Κώστα Μενδρινό και από τη στιγμή που ο 21 ετών γκολκίπερ, Κώστας Περιστερίδης στο ντεμπούτο του κατέβασε ρολά, πανηγύρισαν το δύο στα δύο στο φετινό πρωτάθλημα!

Από την άλλη πλευρά η Βέροια έχασε σωρεία ευκαιριών, αλλά για δεύτερο διαδοχικό εντός έδρας ματς έφυγε ηττημένη, δείχνοντας ότι πρέπει πάση θυσία να ενισχύσει τη γραμμή κρούσης της.

Κάτι η εμφάνιση της Βέροιας στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, κάτι οι αποβολές των Καμπάνταη, Λαμπρόπουλου στην αναμέτρηση του Πανιωνίου με τον Άρη και η «”ασίλισσα του Βορρά” έγινε αυτόματα φαβορί. Πριν την έναρξη του αγώνα, γιατί στον αγωνιστικό χώρο του Δημοτικού Στάδιου Βέροιας η εικόνα ήταν πολύ διαφορετική.

Η ομάδα της Ημαθίας ναι μεν στο πρώτο ημίχρονο είχε τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας, αλλά ο Πανιώνιος “χτυπούσε” στις αντεπιθέσεις, αλλά ο Οκόγιε έδειχνε απρόσεκτος στην τελική προσπάθεια. Από την άλλη πλευρά οι γηπεδούχοι αρκέστηκαν σε κάποιες προσπάθειες των Ολαϊτάν, Ιωάννου. Η σημαντικότερη ευκαιρία ανήκε στη Βέροια, όταν στο 34′ ο Ιωάννου κινήθηκε ωραία στον ελεύθερο χώρο, δέχτηκε την πάσα από τον Μπελόν, αλλά σούταρε άουτ. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο 45λεπτο, με τις εντυπώσεις που έμειναν, να δείχνουν ότι οι γηπεδούχοι δεν θα είχαν εύκολο έργο…

Αλλαγές στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου δεν έγιναν και στο 49′ η Βέροια έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία! Ο Ολαϊτάν βγήκε τετ α τετ με τον Περιστερίδη, αλλά… κατάφερε να αστοχήσει! Στην επόμενη επίθεση η μπάλα “τιμώρησε” τη “Βασίλισσα του Βορρά”, καθώς ο Οκόγιε από αριστερά πάσαρε στον Μενδρινό και αυτός με άψογο πλασέ άνοιξε το σκορ και έδωσε προβάδισμα στον Πανιώνιο.

Η Βέροια ανέβασε ρυθμό, ο Μάκης Χάβος ρίσκαρε με την είσοδο των Πέρεθ, Καλτσά, αλλά το γκολ δεν ήρθε. Στο 57′ ο Περιστερίδης βρήκε και μπλόκαρε τη μπάλα και στο 71′ με εκτίναξη κράτησε ανέπαφη την εστία του σε δυνατό σουτ του Μπελόν.

Συνθέσεις

Βέροια (Μάκης Χάβος): Καντιμοίρης, Σνάουτσνερ, Τόμας, Καλογέρης, Ζε Βιτόρ (59′ Καλτσάς), Τζημογιάννης, Ιωάννου, Γεωργέας (66′ Γεωργιάδης), Μπαργκάν, Ολαϊτάν, Μπελόν (77′ Πέρεθ Μορένο)

Στον πάγκο: Δασκαλάκης, Μπάρμπας, Βεργώνης, Μενέντες

Πανιώνιος (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Περιστερίδης, Σπυρόπουλος, Κουλουχέρης, Ανδράλας, Κούρος (74′ Κούρντι), Ρόβας, Γουνδουλάκης (61′ Αυλωνίτης), Μενδρινός, Αραβίδης, Οκόγε (69′ Ντούνης), Διαμαντάκος

Στον πάγκο: Ανέστης, Γιαννούλης, Σάμαρης, Κολοβός

Διαιτητές: Α. Γιάχος, Δ. Σαραϊδάρης, Κ. Ποντίκης

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected