Κατηγορίες

Μακροχώρι – Μελίκη 2-1

Ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, εφάμιλλο της ιστορίας και της δυναμικότητας των δύο ομάδων, έγινε χθες στο γήπεδο του Μακροχωρίου, στην “ρεβάνς” του περσινού τελικού του Κυπέλλου.

Το σκορ ήταν κατά σύμπτωση ίδιο με το παιχνίδι του Μαϊου, η διακύμανση του σκορ όμως ήταν διαφορετική. Το Μακροχώρι κατόρθωσε να προηγηθεί με 2-0 στο δεύτερο ημίχρονο και ο Φίλιππος να μειώσει 9 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα και να μετατρέψει το ματς σε ακατάλληλο για…καρδιακούς!

Οι δύο προπονητές, Γιάννης Κερλίδης και Γιώργος Ντάμτσιος (ο οποίος αγωνίστηκε ως στόπερ) επέλεξαν να χρησιμοποιούσαν όλα τα “όπλα” που είχαν διαθέσιμα για το παιχνίδι (Ζαρογιάννης και Ηλιάδης δεν αγωνίστηκαν για τους γηπεδούχους, λόγω των δελτίων τους, που ισχύουν τυπικά από σήμερα) και δικαιώθηκαν αμφότεροι, καθώς όλοι οι παίκτες έδωσαν το 100%.

Αξιοσημείωτο το πάθος και η θέληση για νίκη και από τους 27 ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν και μάλιστα στο διάστημα που βρεθήκαμε στο γήπεδο (μετά το 50′) παρακολουθήσαμε ένα πραγματικά εντυπωσιακό παιχνίδι.

Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν αρκετά μοιρασμένο, με τις δύο ομάδες να προσέχουν κυρίως τα νώτα τους. Ο Φίλιππος Μελίκης, με την προετοιμασία της ομάδας να μετρά περισσότερες μέρες από του Μακροχωρίου, ήταν σαφώς πιο έτοιμος και αυτό φάνηκε σε πολλές φάσεις στο διάστημα του πρώτου 45 λεπτου.

Να σημειώσουμε ότι στο πρώτο μέρος, οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται για τη μη υπόδειξη πέναλτι υπέρ τους, όπως υποστηρίζουν, σε χέρι του Βοργιατζίδη μετά από σέντρα του Καραγκιζόπουλου, ενώ αρκετές φορές ο διαιτητής Δημήτρης Καραντώνης έγινε “στόχος” πολλών παραπόνων από τους φιλοξενούμενους.

Στο δεύτερο μέρος ήταν το..ζουμί όλου του αγώνα. Το Μακροχώρι εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις ευκαιρίες που του δόθηκαν και κατάφεραν να προηγηθεί στο 68′ με κεφαλιά του Ξαγοράρη, μετά από σέντρα ακριβείας του Σαρηγιαννίδη. Οκτώ λεπτά αργότερα θα διπλασιάσει τα τέρματα του αυτή τη φορά με σουτ του Βούλγαρη, που θα αιφνιδιάσει τον Κουτσόπουλο.

Και ενώ όλοι πίστεψαν πως το δεύτερο γκολ της ομάδας του Γιάννη Κερλίδη θα “κλείδωνε” το ματς, ο “γερόλυκος” Παπάζογλου του Φίλιππου Μελίκης θα κάνει αυτό που ξέρει καλά τόσα χρόνια στα γήπεδα, μετά από σέντρα του Καραγκιζόπουλου, βάζοντας τη Μελίκη ξανά στο παιχνίδι, δίνοντας άλλη τροπή στο ματς.

Τα τελευταία 15 λεπτά μαζί με τις καθυστερήσεις ήταν δραματικά, με τον Φίλιππο να χάνει μια πολύ μεγάλη ευκαιρία σε σουτ του Μελιόπουλου (88′). Τελικά το σφύριγμα του διαιτητή Καραντώνη θα βρει το Μακροχώρι στην επόμενη φάση και τους φιλοξενούμενους να σκέφτονται ήδη το πρώτο ματς πρωταθλήματος, το Σάββατο στις Βαρβάρες.

Κίτρινες κάρτες δέχτηκαν οι Σταματέλος, Σαλεπής, Βελλίνης από τους γηπεδούχους και ο Μελιόπουλος από τους φιλοξενούμενους.

Συνθέσεις

Μακροχώρι : Σταματέλος, Καλούδης, Βοργιατζίδης, Σαλεπής, Βελλίνης, Συμεωνίδης Χ., Σαρηγιαννίδης, Ξαγοράρης, Μπάκανος, Βούλγαρης (79′ Αντωνίου), Φέιμ (62′ Συμεωνίδης Γ.)

Φίλιππος Μελίκης : Κωτσόπουλος, Καραγκιζόπουλος, Αράπος, Τενεκετζί, Ντάμτσιος, Τεγούσης, Ρίσου (80′ Τσάκαλος), Μελιόπουλος, Κακαγιάννης, Ρομάριο (77′ Παπάζογλου), Πιτσάβας (71′ Ανδρίτσος).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected