Κατηγορίες
Football League - Γ Εθνική / Τοπικά

Φιλικά Προετοιμασίας – Δύο πολύ δυνατά ματς σήμερα

Δύο αγώνες στους οποίους οι ομάδες μας αντιμετωπίζουν αντιπάλους από Football League και Football League 2 αντίστοιχα, περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα των φιλικών προετοιμασίας των ομάδων μας της Δ’ Εθνικής.

Αναλυτικά

18.00 (Γήπεδο Λευκαδίων)  Λευκάδια – Τυλυκράτης Λευκάδας

18.30 (Γήπεδο Μακροχωρίου)  Μακροχώρι – ΑΕΛ Καλλονής

Λίγα λόγια για τους αντιπάλους μας :

Τυλυκράτης Λευκάδας

Η ομάδα του νησιού του Ιονίου ιδρύθηκε το 1925, από μαθητές της σχολής “Σαπφώ”, όνομα το οποίο ήταν το αρχικό. Το 1927 μετονομάστηκε σε “Τυλυκράτης” και δημιουργήθηκαν σταδιακά τμήματα στίβου, κολυμβησης κ.α.

Το πρώτο ΔΣ του Τυλυκράτη απαρτιζόταν από τους Χριστόφορο Λάζαρη, Τάσο Μανούδη, Γιάννη Σταματέλο, Θρασύβουλο Αραβάνη και Τάκη Καλυβιώτη. Τα πρώτα χρώματα του συλλόγου ήταν το κόκκινο και το μπλε. Το 1963 έφτασε στη Β’ Εθνική, όταν και συγχωνεύτηκε με τη δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα της Λευκάδας, τον Παλλευκάδιο και πήρε την ονομασία αυτής της ομάδας.

Στα χρόνια της δικακτορίας, οι στρατιωτικοί μετονόμασαν την ομάδα σε Φοίνικα Λευκάδας, μέχρι το 1974 όταν και ξαναπήρε τη σημερινή της ονομασία. Στα νεότερα χρόνια και συγκεκριμένα το 2009, συμμετέχει στον 5ο όμιλο της Δ’ Εθνικής, όταν και θα ανέβει σε επαγγελματικές κατηγορίες για πρώτη φορά στην ιστορία του (το 1963 οι κατηγορίες ήταν όλες ερασιτεχνικές).

ΑΕΛ Καλλονής

Η Αθλητική Ένωση Λεκανοπεδίου Καλλονής, γνωστή και ως Α.Ε.Λ.Κ., είναι ένας ελληνικός ποδοσφαιρικός σύλλογος, με έδρα την Καλλονή Λέσβου. Έδρα της ομάδας είναι το δημοτικό στάδιο “Κώστας Κεντέρης”, χωρητικότητας 900 ατόμων. Πρόεδρος της ομάδας είναι ο Νίκος Μιχαλάκης.

Προπολεμικά στην πόλη υπήρχε ο ΣΕΦΑ Καλλονής, που λειτουργούσε ανεπίσημα από το 1930 περίπου. Το 1954 ιδρύθηκε ο Αρισβαίος Καλλονής, που είχε και ομάδα στίβου, από την οποία ξεπήδησε ο Κώστας Κεντέρης. Η ΑΕΛ Καλλονής ιδρύθηκε το 1994 με τη συγχώνευση των ομάδων του Αρισβαίου Καλλονής και του Απόλλωνα Δαφίων.

Η Α.Ε.Λ.Κ. ανέβηκε την αγωνιστική περίοδο 2008-09 για δεύτερη χρονιά στη Δ΄ Εθνική Κατηγορία. Τοποθετήθηκε στον 8ο όμιλο μαζί με τις ομάδες της Αθήνας και τερμάτισε στην 5η θέση της βαθμολογίας με 48 βαθμούς.

Τη περίοδο 2009-10 αγωνίστηκε στον 9ο Όμιλο της Δ΄ Εθνικής μαζί με τις ομάδες του Πειραιά, της Ανατολικής Αττικής και της Λέσβου, και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια, ενώ για την ίδια χρονιά κατέκτησε και το Κύπελλο Λέσβου επικρατώντας του Αιολικού Μυτιλήνης στο Δημοτικό Γήπεδο Πλωμαρίου.

Τo 2010-11 αγωνίζεται στον Βόρειο Όμιλο της Γ΄ Εθνικής. Τερμάτισε στην 2η θέση και κέρδισε την άνοδο στην Football league. Το 2011 ανέλαβε προπονητής της Καλλονής ο Λουτσιάνο ντε Σόουζα. Το 2011-12 η Καλλονή ήταν 6η στη Football league.

*wikipedia

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected