Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Δημήτρης Καφές – Συνέντευξη στο Imathia Sports News

Βρεθήκαμε σήμερα με τον Δημήτρη Καφέ σε καφέ της πόλης και συζητήσαμε για όλους και για όλα, σε μια πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα. Ο 32χρονος επιθετικός του Αχιλλέα Νεοκάστρου μας μίλησε για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, κάνοντας ειδική αναφορά στον πρόεδρο της ομάδας Στέργιο Μπούθα, τον οποίο χαρακτήρισε από τους “τελευταίους ρομαντικούς”!

Λίγα λόγια για τον Δημήτρη Καφέ

Ο Δημήτρης Καφές γεννήθηκε στις 30/10/1980 στη Βέροια και είναι αδερφός του Παντελή που πλέον αγωνίζεται στη “Βασίλισσα του Βορρά” και του Αλέξη που φορά τη φανέλα του Αγροτικού Αστέρα Αγίας Βαρβάρας. Ξεκίνησε σε μικρή ηλικία από την Αναγέννηση Βέροιας, όπως πολλοί παίκτες που τώρα αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο.

Στη συνέχεια πήρε…προαγωγή για τους Πόντιους Βέροιας, στα “πέτρινα” χρόνια της ομάδας, όταν υποβιβάστηκε στην Α1 Ερασιτεχνική του νομού μας. Μετά όμως ήρθε το μεγάλο άλμα για τον Δημήτρη, καθώς βρέθηκε στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Αιγάλεω, που τότε αγωνιζόταν στη Β’ Εθνική και την επόμενη χρονιά θα κερδίσει την άνοδο.

Εκεί δεν πήρε πολλές ευκαιρίες (2 συμμετοχές) και η επάνοδος στα πάτρια εδάφη ήταν η επιλογή τότε για τον Ημαθιώτη επιθετικό. Επόμενος σταθμός η Βέροια, που τότε αγωνιζόταν στη Δ’ Εθνική. Μέτρια η πρώτη χρονιά, πολύ δυνατή όμως η δεύτερη (18 συμμετοχές και 5 γκολ) αφού η ομάδα θα βγει “τρένο” στη Γ’ Εθνική, με προπονητή τον Γιώτη Τσαλουχίδη.

Θα ακολουθήσει και πάλι η…ξενιτιά, στον Πύργο Ηλείας αυτή τη φορά και σε μία από τις πιο οργανωμένες και οικονομικά εύρωστες ομάδες της Ελλάδας την περίοδο εκείνη. Ο Πανηλειακός του Σάκη Τσιώλη, του πρόσφερε την ευκαιρία να αγωνιστεί ξανά στην Α’ Εθνική και πάλι όμως δεν πήρε τις ευκαιρίες που επιθυμούσε (4 συμμετοχές).

Επόμενος σταθμός (2004) η Καβάλα, όπου ο Δημήτρης θα παραμείνει έξι μήνες και θα προλάβει να κάνει 11 συμμετοχές και να πετύχει 3 γκολ. Η κατάσταση όμως που συνάντησε εκεί και η παρουσία του Μάκη Ψωμιάδη, τον έκανε να…αλλάξει ρότα και να δει τα πράγματα με διαφορετικό πρίσμα. Έτσι επέλεξε να επιστρέψει στη Βέροια και να φορέσει τη φανέλα του Μακροχωρίου.

Εκεί θα κάνει μια καταπλητική χρονιά, όπου θα πετύχει 28 γκολ, όμως θα παραμείνει μόνο μια περίοδο και θα μετακομίσει εν συνεχεία στην ΑΕ Αλεξάνδρειας. Στους “πράσινους” θα αγωνιστεί δύο χρονιές (2007-2009), με την ομάδα να φτάνει ένα βήμα πριν την άνοδο στη Γ’ Εθνική, ένα άτυχο όμως αποτέλεσμα στη Σιάτιστα, θα της στερήσει το πρωτάθλημα.

Το 2009 ο Δημήτρης Καφές θα ντυθεί στα ασπρόμαυρα της Νίκης Αγκαθιάς, η οποία αγωνιζόταν στη Δ’ Εθνική. Η ομάδα απαρτιζόταν από πολλούς καταξιωμένους παίκτες, ο ίδιος έκανε εξαιρετική χρονιά (25 γκολ περίπου) και αυτό θα είναι το διαβατήριο για την εκ νέου επιστροφή σε επαγγελματικό επίπεδο.

Επόμενος σταθμός η Αθήνα και ο ΠΑΟ Ρουφ, με προπονητή τον Τάσο Τασιόπουλο, με τον οποίο γνωρίζονται πολλά χρόνια και ο ίδιος δεν δίστασε να δεχτεί αμέσως στην πρόταση που του έγινε. Εκεί ο 32χρονος επιθετικός θα κάνει μία πολύ καλή χρονιά, έχοντας 26 συμμετοχές και 9 γκολ.

Η ομάδα κατάφερε να σωθεί, όμως οι διοικούντες την ομάδα επέλεξαν να συνεχίσουν χωρίς τον προπονητή, ο οποίος κατέληξε στην Νέα Ιωνία, ομάδα Δ’ Εθνικής. Εκεί…παρέσυρε μαζί του και τον Δημήτρη, παρόλο που η ομάδα του Ρουφ επιθυμούσε την παραμονή του.

Το προάστιο της Αθήνας θα είναι και η τελευταία ομάδα που θα αγωνιστεί πριν συμφωνήσει τελικά το φετινό καλοκαίρι με τον Αχιλλέα Νεοκάστρου και επαναπατριστεί για τρίτη φορά!

Η συνέντευξη στο Imathia Sports News

 – Δημήτρη καλησπέρα, καλώς ήρθες και πάλι στη Βέροια.

– Καφ. : Καλώς σας βρήκα! Χαρά μου που επιστρέφω στην πόλη που γεννήθηκα και μεγάλωσα.

– Σου έλειψε καθόλου η Βέροια όλο αυτό το διάστημα;

– Καφ. : Πάντα όπου κι αν είσαι σου λείπει η πατρίδα. Εγώ βέβαια ερχόμουν αρκετά συχνά, όσο βέβαια το επέτρεπαν οι συνθήκες και ποτέ δεν έχασα την επαφή. Άλλωστε πριν κάποια χρόνια ξαναγύρισα εδώ και αγωνίστηκα σε ομάδες του νομού.

– Αφού μίλησες για το παρελθόν, ας πούμε λίγα πράγματα για τον Δημήτρη Καφέ και το πως τελικά επέλεξες τον Αχιλλέα για τον επόμενο σταθμό της καριέρας σου.

– Καφ. : Η αλήθεια είναι πως με την ομάδα κάνω προπονήσεις από αρχές Αυγούστου. Τότε δεν είχα ομάδα και ήθελα να διατηρηθώ σε ένα επίπεδο από πλευράς φυσικής κατάστασης και λόγω της γνωριμίας μου με τους προπονητές και τους παίκτες, συμμετείχα στις προπονήσεις. Κάποια στιγμή ο πρόεδρος κ. Στέργιος Μπούθας θέλησε να μου μιλήσει και έγινε η επαφή.

Η πρόταση που μου έγινε πραγματικά δεν την περίμενα και δεν έκανα παρά λίγα λεπτά να την αποδεχτώ. Και μόνο που αυτός ο άνθρωπος παραμένει στο ποδόσφαιρο την ώρα που τόσοι και τόσοι φεύγουν από αυτό, δεν μπορούσα παρά να δεχτώ χωρίς δεύτερη σκέψη. Εννοείτε πως δεν τρέφω αυταπάτες και δεν ζήτησα παράλογα πράγματα, όμως η πρόταση που μου έγινε ήταν κάτι παραπάνω από τιμητική.

– Πως είδες τα πράγματα στην ομάδα όλο αυτό το διάστημα που έκανες προπονήσεις; Πως κρίνεις το επίπεδο των προπονήσεων κρίνοντας και από την εμπειρία σου σε άλλες ομάδες;

– Καφ. : Το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό και αυτός ήταν βασικά ο λόγος που με έκανε να σκεφτώ διαφορετικά. Κάθε μέρα που περνούσε στις προπονήσεις, όλο και περισσότερο δενόμουν με τα παιδιά και μου άρεσε η ιδέα να είμαι μέλος αυτής της ομάδας.

Όσον αφορά το επίπεδο προπονήσεων, θεωρώ ότι η ομάδα δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από ομάδες του περιφερειακού πρωταθλήματος και σε κάποιες περιπτώσεις από Football League! Το να γίνεται παράδειγμα προπόνηση με 22-23 άτομα σε επίπεδο τοπικού, νομίζω πως δεν το συναντάς εύκολα, ειδικά στον νομό.

– Ποια είναι η άποψη σου για το γήπεδο;

– Καφ. : Πιστεύω ότι είναι σε καλή κατάσταση, προς το παρόν τουλάχιστον. Βέβαια ας μη γελιόμαστε ο περιβάλλον χώρος δεν είναι και ο ιδανικότερος, θέλει πολύ δουλειά όμως με τον καιρό αν υπάρχει θέληση όλα θα λυθούν. Το πρόβλημα που πιθανώς θα αντιμετωπίσουμε στο μέλλον, είναι το μέγεθος του αγωνιστικού χώρου και αυτό αποτελεί πλεονέκτημα για τις ομάδες που θα έρχονται στην έδρα μας και εκ των πραγμάτων θα αγωνιστούν αμυντικά.

Θεωρώ όμως ότι εύκολα ή δύσκολα μπορούμε να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια και στο τέλος το γήπεδο θα είναι το τελευταίο που θα σκεφτόμαστε…

– Παίρνοντας “πάσα” από το τελευταίο, που πιστεύεις ότι μπορεί να φτάσει ο φετινός Αχιλλέας;

– Καφ. : Θα είναι αποτυχία αν δεν πάρουμε το πρωτάθλημα και νομίζω είναι αυτονόητο… Σίγουρα αυτό που λένε πολλοί ότι πρέπει να πάρουμε και τα 30 παιχνίδια και μάλιστα με 5-0 ή 6-0, εγώ τα ακούω “βερεσέ”! Μην ξεχνάμε ότι στο γήπεδο δεν παίζουμε μόνο εμείς και υπάρχουν αρκετές ποιοτικές ομάδες στο πρωτάθλημα. Το ζήτημα για μας και ο βασικός στόχος είναι να τερματίσουμε στην πρώτη θέση, όπως και να έχει.

– Μπορούσε αυτή η ομάδα αυτή να έχει κάτι παραπάνω ή να είχε κάτι λιγότερο θεωρώντας ότι υπήρξαν υπερβολές;

– Καφ. : Το σίγουρο είναι ότι η ομάδα όπως είναι αυτή τη στιγμή δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω. Πιστεύω όμως ότι ούτε κάτι λιγότερο, γιατί το πλάνο της ομάδας δεν σχεδιάστηκε μόνο για φέτος, αλλά και για τις επόμενες χρονιές με στόχο την καθιέρωση σε υψηλότερες κατηγορίες. Η πληθώρα ικανότατων παικτών θα βοηθήσει στην ομαλή λειτουργία της φετινής χρονιάς αλλά πιστεύω πως θα κάνει πιο εύκολο τον προγραμματισμό σε πιθανή άνοδο τη νέα περίοδο.

– Κάνοντας το “δικηγόρο του διαβόλου”, θα σου πω τι έχει ακουστεί από κάποιους, αλλά και σε μηνύματα που έρχονται σε μας. Πιστεύεις ότι θα αντέξει η ομάδα μέχρι το τέλος; Θα σκάσει η “φούσκα” όπως λένε πολλοί;

– Καφ. : Αυτό είναι όντως ερωτηματικό. Πιστεύω όμως ότι με την απαραίτητη βοήθεια αλλά και τη στήριξη από όλους ανεξαιρέτως, είτε από τα μέλη της διοίκησης είτε από τον κόσμο, η χρονιά θα βγει χωρίς δυσκολίες και θεωρώ ότι το πλάνο της διοίκησης έχει προβλέψει τα πάντα.

– Λένε κάποιοι Δημήτρη ότι δεν θα έρχονται φέτος στο γήπεδο γιατί δεν υπάρχουν στην ομάδα παιδιά από το χωριό…

– Καφ. : Δεν συμφωνώ με την άποψη αυτή. Στην ομάδα υπάρχουν παιδιά από το χωριό και πιστεύω πως θα πάρουν ευκαιρίες. Μπορεί αυτή τη στιγμή να φαίνονται λίγο “πίσω”, όμως πρέπει να σκεφτούμε τι τελικά ζητάμε από την ομάδα. Πρωταθλητισμό ή απλά να βλέπουμε κάποιους συγκεκριμένους στο γήπεδο; Με το ίδιο σκεπτικό και από την πλευρά μας μπορούσαμε να πούμε τι πάμε να κάνουμε εμείς εκεί… Δεν είναι όμως έτσι. Γίνεται μια πολύ καλή προσπάθεια εκεί και πρέπει όλοι να είμαστε μαζί σ’ αυτό.

– Τι άποψη έχεις για την “κόντρα” που υπάρχει ανάμεσα στο Νεόκαστρο και στη Μελίκη;

– Καφ. : Η αλήθεια είναι ότι μ’ αφήνει αδιάφορο 100%. Σίγουρα είναι γειτονικά χωριά, έχουν τα δικά τους, δεν γνωρίζω προσωπικά από που πηγάζει αυτή η κόντρα, απ’ την άλλη πλευρά όμως μπορώ να πω πως μ’ αρέσει αυτό που γίνεται, αλλά μέχρι εκεί.

– Αγωνιστικά;

– Καφ. : Δεν έχω εικόνα καθόλου από τον Φίλιππο, μόνο απ’ αυτά που διαβάζω από σας. Γνωρίζω τα παιδιά που αγωνίζονται στην ομάδα, έχουμε υπάρξει συμπαίκτες με αρκετούς, ειδικά με τον Γιώργο Ντάμτσιο με τον οποίο γνωρίζομαι αρκετά χρόνια.

– Είχες πρόταση από κει;

– Καφ. : Όχι… Είναι αυτό που σου είπα, ότι πρώτα κοιτάω το κλίμα στην ομάδα και αυτό που συνάντησα στο Νεόκαστρο με γεμίζει 100%. Αυτό είναι που κοιτάω αρχικά, να περνάω καλά εκεί που είμαι.

– Από ομάδες Δ’ Εθνικής του νομού μας είχες πρόταση;

– Καφ. : Μόνο με τα Λευκάδια έγινε μια επαφή, όμως δεν το συνέχισα εγώ.

– Ποια παιδιά από την ομάδα πιστεύεις ότι μπορούν να κάνουν το κάτι παραπάνω;

– Καφ. : Σίγουρα αν κοιτάξεις το ρόστερ της ομάδας θα πεις ότι πολλά από τα παιδιά δεν αξίζει να παίζουν εδώ, αλλά κάπου ψηλότερα. Από κει και πέρα, τα δεδομένα στο ποδόσφαιρο έχουν αλλάξει κατά πολύ, οι πιο πολύ το συνδυάζουν με τις δουλειές τους, όμως θεωρώ ότι πολλοί στην ομάδα μπορούσαν να το προσπαθήσουν περισσότερο και να επιδιώξουν να αγωνιστούν επαγγελματικά.

– Ας πούμε ότι η ομάδα σε δύο χρόνια βρίσκεται στη Football League 2 και έρχεται ο πρόεδρος και σου λέει “Δημήτρη σε θέλω μαζί μου”, τι θα έκανες;

– Καφ. : Ωραία ερώτηση… Πιστεύω πως θα δεχόμουν αμέσως, γιατί θεωρώ ότι στην ομάδα γίνεται μια πολύ καλή προσπάθεια, που αν τελικά υπάρξει το σενάριο που περιέγραψες, δεν θα μπορούσα να μην είμαι μέλος αυτής της πορείας.

– Δημήτρη ευχαριστούμε πολύ για αυτή τη συνέντευξη στο Imathia Sports News και σου ευχόμαστε μια καλή χρονιά με υγεία και προσωπικές επιτυχίες.

– Καφ. : Να είστε καλά, ευχαριστώ πολύ.

 

 

 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected