Κατηγορίες
Μεταγραφές

Μπάμπης Πετράκος – Λεβάντε στο 93′!

  Λίγα δευτερόλεπτα πριν σφυρίξει ο διαιτητής τη λήξη της…μεταγραφικής περιόδου, ο Μπάμπης Πετράκος κατάφερε και βρήκε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Μπορεί ο τίτλος του άρθρου μας να παραπλανά και να νομίζουν ότι ο 21χρονος αμυντικός μεταγράφηκε στην Ισπανία και στη Λεβάντε των Φάνη Γκέκα και Γιάννη Καράμπελα, όμως τελικά μετακομίζει πιο… νότια και συγκεκριμένα στο “Φιόρο του Λεβάντε”, όπως ονομάζεται η Ζάκυνθος.

Το καλοκαίρι αυτό ήταν αρκετά…βασανιστικό για το Μπάμπη, αφού δοκιμάστηκε τόσο στην Καλλιθέα όσο και στην Καλλονή, ενώ μίλησε και με αρκετές άλλες, χωρίς να ευοδωθεί καμία περίπτωση. Τελικά σήμερα το μεσημέρι, οι προσπάθειες του είχαν αίσιο τέλος και θα γίνει κάτοικος του νησιού για τον επόμενο χρόνο.

Λίγα λόγια για την ΑΠΣ Ζακύνθου

Η ομάδα ιδρύθηκε το 1961 και χρώματά της είναι το μπλε και το κίτρινο. Πρώτη μεγάλη επιτυχία του συλλόγου ήρθε τις περιόδους 1972-73 και 1974-75 όταν η ομάδα κατέκτησε το πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ. Ηλείας-Ζακύνθου και έλαβε μέρος στα μπαράζ ανόδου στη Β’ Εθνική τερματίζοντας όμως και τις 2 φορές 2η στον όμιλο, χάνοντας την άνοδο από Σύρο και Εθνικό Αστέρα αντίστοιχα.

Τα χρόνια που ακολούθησαν ήταν “πέτρινα” για την ομάδα που πελαγοδρομούσε μεταξύ Δ’ Εθνικής και Τοπικών πρωταθλημάτων. Μοναδική αναλαμπή της Ζακύνθου έγινε το 1988 όπου τερμάτισε 2η στον όμιλό της στη Δ’ Εθνική πίσω από τον Παναργειακό.

Το 2006 η ομάδα πήρε την άνοδο για πρώτη φορά στην ιστορία της στην επαγγελματική Γ’ Εθνική.Την περίοδο 2006-2007 η ομάδα αγωνίστηκε για πρώτη της φορά στην 3η τη τάξει εθνική κατηγορία χωρίς ωστόσο να καταφέρνει να παραμείνει αφού τερμάτισε στη 18η και τελευταία θέση του ομίλου με μόλις 17 βαθμούς (3 νίκες,8 ισοπαλίες και 23 ήττες) και πήρε την κατιούσα για το Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα.

Παρ’όλα αυτά η ομάδα στέφθηκε και πάλι πρωταθλήτρια στον όμιλό της στη Δ’ Εθνική και πέτυχε αμέσως την επάνοδό της. Τη σεζόν 2008-2009 η ομάδα αγωνιζόμενη στον Βόρειο Όμιλο της Γ’ Εθνική αυτή τη φορά κατάφερε να παραμείνει για πρώτη φορά στην ιστορία της στις επαγγελματικές κατηγορίες τερματίζοντας 6η με 51 βαθμούς (14 νίκες,9 ισοπαλίες και 12 ήττες).

Τη σεζόν 2009-2010 η ομάδα επέστρεψε στο Νότιο Όμιλο της Γ’ Εθνικής όπου ύστερα από μία πολλή καλή αγωνιστική περίοδο τερμάτισε στην 4η θέση της βαθμολογίας με 52 βαθμούς (16 νίκες,4 ισοπαλίες και 12 ήττες).

 

 

 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected