Κατηγορίες

Μακεδονικός Νεάπολης – Πολύ κοντά στην επιστροφή!

Μπορεί να μην ανήκει στη θεματολογία του blog μας, όμως εκτός της μεγάλης ιστορίας που…κουβαλά η ομάδα της Θεσσαλονίκης, πολλοί παίκτες πλέον από  τον Μακεδονικό αγωνίζονται σε ομάδες του νομού μας.

Η περσινή σεζόν ήταν… εφιαλτική για την ομάδα της Νεάπολης, ο οποίος είχε βιώσει όλη την αυστηρότητα των ανώτατων Πειθαρχικών οργάνων των ποδοσφαιρικών Αρχών της Ευρώπης. Η απόφαση που είχε λάβει η FIFA αμέσως μετά τη διεξαγωγή της 1ης αγωνιστικής που είχε γίνει στις αρχές Νοέμβρη, ήταν καταδικαστική για τον σύλλογο της Νεάπολης, που ενημερώθηκε από τους ανθρώπους της ΕΠΟ για την αποβολή του από τη συνέχεια του πρωταθλήματος, λόγω οφειλών του στον ποδοσφαιριστή Τσίπεφ.

Έκτοτε, οι ιθύνοντες του Μακεδονικού έδωσαν τον δικό τους αγώνα για τη δικαίωση της ομάδας του, που θα σήμαινε και επιστροφή της στα γήπεδα του 2ου ομίλου. Η δικαίωση αυτή ακόμη δεν έχει έρθει, όμως δεν αποκλείεται κάτι τέτοιο να συμβεί τις επόμενες ημέρες, ενόψει της νέας σεζόν. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΠΟ έχει στείλει έγγραφο στη FIFA, μέσω του οποίου επιθυμεί να ενημερωθεί για την κατηγορία στην οποία πρέπει να συμμετάσχει φέτος η ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ωστόσο, το πλέον σημαντικό είναι πως ο ίδιος ο Σοφοκλής Πιλάβιος φέρεται να έχει καταβάλλει προσπάθειες για την ένταξη του Μακεδονικού στη Δ’ Εθνική, ενδεχόμενο που συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Στην αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής Πρωταθλήματος, τα μέλη της (Βαγγέλης Τοπολιάτης, Γιάννης Παπακωνσταντίνου, Μιχάλης Τζανόπουλος) θα έχουν ψηλά στη λίστα των θεμάτων το συγκεκριμένο ζήτημα. Μάλιστα, το πλέον πιθανό είναι ότι στην κλήρωση της Δευτέρας ο Μακεδονικός θα συμπεριληφθεί στον 2ο όμιλο, προκειμένου να είναι έγκυρο το πρόγραμμα που θα προκύψει, εφόσον τα αρμόδια Οργανα της Ευρώπης ανάψουν το… πράσινο φως!

Κατά τα άλλα, στη σημερινή συνεδρίαση θα συζητηθούν κάποιες τελευταίες λεπτομέρειες, που θα διευκολύνουν το έργο των ανθρώπων της Επιτροπής, με δεδομένο ότι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια η κλήρωση θα γίνει σε μία δόση και για τους δέκα ομίλους. Να υπενθυμίσουμε πως η διαδικασία έχει οριστεί για την προσεχή Δευτέρα στις 13.00 στα γραφεία της ΕΠΟ στο Γουδή.

*periferiako.com

 

 

 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected