Football League - Super League 1 - Διάφορα

ΟΠΑΠ – Κατέθεσε βελτιωμένη πρόταση!

Μπορεί οι διαπραγματεύσεις της ΟΠΑΠ ΑΕ με την Super League να είχαν οδηγηθεί σε “ναυάγιο” αναφορικά με την αναδιάρθρωση της κατηγορίας, ωστόσο, η νέα βελτιωμένη πρόταση του Οργανισμού άλλαξε τα δεδομένα, με αποτέλεσμα Ολυμπιακός Βόλου, Καβάλα και Ηρακλής να τοποθετούνται στην Football League.

Νέα δεδομένα προέκυψαν το βράδυ της Πέμπτης (20/9) στην υπόθεση της αναδιάρθρωσης της πρώτης τη τάξει εθνικής κατηγορίας για την αγωνιστική περίοδο 2013-’14 καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΟΠΑΠ επέστρεψε στο… τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τον Συνεταιρισμό, καταθέτοντας νέα βελτιωμένη πρόταση, η οποία περιλαμβάνει διετή σύμβαση συνολικού ύψους άνω των 25 εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, η συγκεκριμένη πρόταση καλύπτει απόλυτα τις απαιτήσεις της Super League και όπως όλα δείχνουν, το νέο πρωτάθλημα της Football League θα αρχίσει με 21 ομάδες, καθώς Ολυμπιακός Βόλου, Ηρακλής και Καβάλα θα… μετάσχουν στην κλήρωση για τη νέα σεζόν. Βέβαια, για να γίνει και… τυπικά η “αποκατάσταση” των τριών ομάδων, χρειάζονται μία… σειρά από – άμεσες – ενέργειες από όλους τους φορείς.

Αρχικά, η ΟΠΑΠ ΑΕ θα πρέπει να καταθέσει και εγγράφως την πρόταση προς την Super League και στην συνέχεια η Λίγκα θα πρέπει να λάβει την απόφαση αν θα προχωρήσει η αναδιάρθρωση της κατηγορίας, κατά την οποία την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο θα ανέβουν τέσσερις ομάδες από την δεύτερη τη τάξει εθνική κατηγορία και θα υποβιβαστούν δύο από τα… σαλόνια.

Στην συνέχεια, ο Συνεταιρισμός θα πρέπει να αποστείλει επίσημο έγγραφο στην Ένωση Β’ και Γ’ Εθνικής με την οποία θα απαντά – θετικά – στο αίτημα της αναδιάρθρωσης, ωστόσο για να παρθεί η συγκεκριμένη απόφαση θα πρέπει να συνεδριάσει εκ νέου το Διοικητικό Συμβούλιο, κάτι που δεν μπορεί να γίνει μέσα σε 24 ώρες, με αποτέλεσμα να… μετατίθεται για την Δευτέρα (24/9).

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, το ντόμινο των εξελίξεων επηρεάζει – άμεσα – και την Football League, η οποία έχει συγκαλέσει έκτακτο ΔΣ την Παρασκευή (21/9) προκειμένου να συζητηθούν οι εξελίξεις στην συγκεκριμένη υπόθεση, ενώ στη συνέχεια είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί η κλήρωση για το νέο πρωτάθλημα. Όμως, από την στιγμή που η Ένωση της Β’ και της Γ’ Εθνικής δεν έχει στα… χέρια της επίσημο έγγραφο από την Σούπερ Λίγκα, η νέα αναβολή της κλήρωσης συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Αυτό αναμένεται να προκαλέσει, για μία ακόμα φορά, έντονες αντιδράσεις από μέλη της Football League, καθώς μερικές ομάδες της κατηγορίας ζητούν την άμεση διεξαγωγή της κλήρωσης, διαφορετικά θα καταφύγουν στην δικαιοσύνη!

 

 

 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected