Κατηγορίες
Basket

Ρέθυμνο vs Παναθηναϊκός – Πέντε πόντους ο Τσαρτσαρής

Πέντε λεπτά ήταν αρκετά για τον Παναθηναϊκό (σερί 14-0 από το 21′ μέχρι το 25΄) κόντρα στο Ρέθυμνο. Οι “πράσινοι” έκαναν το “2 στα 2″ στο τουρνουά «”έτρος Οικονομάκης” επικρατώντας των Κρητικών με 78-68. Σε φανταστική βραδιά ο Άντι Πάνκο που τελείωσε το ματς με 24 πόντους σε 26 λεπτά.

Με το μυαλό… αλλού ξεκίνησε το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός, με τον Αργύρη Πεδουλάκη να έχει πολλά παράπονα από τους παίκτες του. Κάτι που ανάγκασε τον Έλληνα τεχνικό να κάνει συνεχείς αλλαγές μέχρι να βρει την σωστή συνταγή. Είναι χαρακτηριστικό ότι παρά το γρήγορο 4-9 του “τριφυλλιού” οι Κρητικοί εκμεταλλεύτηκαν τα αβίαστα λάθη των αντιπάλων τους και στο 10′ ήταν μπροστά με 20-18. Η συνέχεια δεν ήταν διαφορετική. Πάνκο και Γιαννόπουλος έμοιαζαν οι πιο.. σταθεροί για τους “πράσινους” με τους παίκτες του Ρεθύμνου στο 20′ να προηγούνται με 38-36.

Αρκετά από τα λάθη που συνέθεσαν ένα προβληματικό πρώτο ημίχρονο για τον Παναθηναϊκό στην πορεία διορθώθηκαν και οι “πράσινοι” επέβαλαν τον… νόμο τους με καταιγιστικό τρόπο. Ουσιαστικά η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη έβαλε τέλος στο παιχνίδι (αν και οι Κρητικοί πάλεψαν μέχρι την λήξη του) από το 25ο λεπτό, όταν και μετέτρεψαν το εις βάρος τους 41-37 σε 41-51, πραγματοποιώντας σερί 0-14. Η άμυνα ήταν αυτή που που… έλυσε τον γρίφο για τον Αργύρη Πεδουλάκη, ο οποίος έβλεπε την ίδια ώρα τους παίκτες του να «ζεσταίνονται» και να «πυροβολούν» από παντού.

Οι παίκτες του Στέργιου Κουφού προσπάθησαν να επιστρέψουν χάρις σε δύο τρίποντα του Νίκου Αγγελόπουλου και μείωσαν σε 49-54. “Σόφο” και Κίτσεν, όμως, έδιναν πολλές λύσεις, με τον Πάνκο να… οργιάζει πάνω στο παρκέ, σκοράροντας με όλους τους τρόπους (54-60 στο 30′).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός διατήρησε μέχρι τέλους την πρωτοπορία στο σκορ, αν και το Ρέθυμνο τον… καρδιοχτύπησε. Με τους Αγγελόπουλο και Ουάιτ να σκοράρουν συνεχώς, η ομάδα του Στέργιου Κουφού μείωσε σε 66-70, αλλά ο Πάνκο ήταν παντού. Συνέχιζε να σκοράρει κατά… βούληση και κάπως έτσι ήρθε το τελικό 78-68.

Ρέθυμνο (Κουφός): Μπράουν 12 , Ουάιτ 9, Αγγελόπουλος 9, Τσόχλας 11, Ντούβνιακ 6, Κάρτερ, Λάτοβιτς 3, Πέτγουεϊ 15, Γαλιώτος, Σιζόπουλος 3.

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος, Πάνκο 24, Μασιούλις 5, Άρμστρονγκ 2, Ούκιτς 6, Τσαρτσαρής 5, Διαμαντίδης 12, Κίτσεν 11, Γιαννόπουλος 5, Σχορτσανίτης 8.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected