Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Αχιλλέας Νεοκάστρου – Ατρόμητος Διαβατού 2-2

 

Ένα παιχνίδι για…γερά νεύρα έγινε το απόγευμα στο γήπεδο του Νεοκάστρου ανάμεσα στον τοπικό Αχιλλέα και τον Ατρόμητο Διαβατού, για την 4η αγωνιστική της Α1 Ερασιτεχνικής. Η εξέλιξη του παιχνιδιού ήταν δραματική, με την ομάδα του Σάκη Παγγούρα να “κλέβει” τον βαθμό και να φεύγει αλώβητη από μια πολύ δύσκολη έδρα.

Ο Αντώνης Δακόπουλος επέλεξε το ίδιο σύστημα που χρησιμοποιεί φέτος, προσπαθώντας να κάνει παιχνίδι κατοχής και να δημιουργήσει ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα με το συνεχές passing game και κλέβοντας “μπάλες” με το pressing ψηλά. Στο πρώτο μέρος κατάφερε να πιέσει αρκετά την καλά οργανωμένη ομάδα του Ατρομήτου και να πάει στα αποδυτήρια προηγούμενος με 1-0, χάρη σε γκολ του συνήθη ύποπτου Παναγιώτη Παπαδόπουλου. Το γκολ στο σημείο εκείνο (41′) αποσυντόνισε τους “κυανόλευκους”, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο Αχιλλέας.

Με το καλημέρα της επανάληψης, ο Δημήτρης Καφές (ο οποίος στο 28′ έχασε πέναλτι) πέτυχε το πέμπτο του γκολ στο πρωτάθλημα, βάζοντας την ομάδα του μπροστά με δύο γκολ και, σύμφωνα με την μέχρι εκείνη την στιγμή εικόνα του παιχνιδιού, ήταν πλέον φαβορί για τους 3 βαθμούς.

Ο Σάκης Παγγούρας σ’ εκείνο το σημείο αναγκάστηκε να ρισκάρει, περνώντας στο παιχνίδι πιο επιθετικογενείς παίκτες και αλλάζοντας το σύστημα σε 3-4-3, παίζοντας ουσιαστικά “όλα για όλα”. Ο Αχιλλέας βρήκε πολλούς χώρους, έχασε 3-4 κλασικές ευκαιρίες για γκολ (ο Καφές μοιραίος για τους “ασπρόμαυρους”) και τελικά αυτό…έμελλε να το πληρώσει!

Στο 78′ ο Γιάννης Ποζιάδης, πέτυχε ένα εξαιρετικής ομορφιάς γκολ, μειώνοντας για την ομάδα του και δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Στα επόμενα 15 λεπτά που απέμεναν, οι θεατές που βρέθηκαν στο γήπεδο, θα γινόταν μάρτυρες ενός παιχνιδιού πραγματικά “γκραν-γκινιόλ”, με τη μπάλα πάνω-κάτω και κάθε φάση να “μυρίζει” γκολ.

Αυτός που τελικά το πέτυχε ήταν ο Ατρόμητος, λίγο πριν ο διαιτητής της συνάντησης Γιώργος Βρέσκας σφυρίξει τη λήξη. Ο Μάκης Σπανός για άλλη μία φορά έκανε αυτό που ξέρει πολύ καλά τόσα χρόνια στα γήπεδα, ισοφαρίζοντας το σκορ, με τους παίκτες των φιλοξενούμενων να γίνονται ένα “κουβάρι” στους πανηγυρισμούς.

Διαιτητής όπως αναφέραμε ο Γιώργος Βρέσκας, για τον οποίο εξέφρασαν παράπονα και οι δύο αντίπαλοι για κάποιες αποφάσεις του, με βοηθούς τους Γιάντση και Βαράγκα.

Συνθέσεις

Αχιλλέας Νεοκάστρου : Δαμιανίδης, Κατσαπελίδης (85′ λ.τ. Μοσχόπουλος), Τζεϊρανίδης, Βαλδήρ, Μηλιώτης, Τσέος, Λαμπριανίδης, Τοπαλίδης, Σαμψωνίδης (70′ Τσιούπρος), Παπαδόπουλος Π., Καφές.

Ατρόμητος Διαβατού : Μουχτάρης, Φαρμάκης (55′ Μπουτάνι), Καμπάς, Παγγούρας, Ηλιάδης, Κουτσιάδης, Ποζιάδης, Σπανός, Καρατάσος, Ψαλίδας (62′ Λιλιοπουλος), Κίτσας (77′ Σαρηγιαννίδης).

Δηλώσεις προπονητών

Αντώνης Δακόπουλος : “Τι να πει κανείς γι’ αυτό το παιχνίδι… Καταφέραμε πραγματικά να το χάσουμε, ενώ δημιουργήσαμε πάνω από 10 φάσεις για γκολ. Σήμερα είχαμε σε κακή μέρα τους επιθετικούς μας και αυτό μας στοίχησε. Η μπάλα μας τιμώρησε τελικά, χάνοντας τη νίκη στο 90′. Θεωρούμε ότι έγιναν και διαιτητικά λάθη στον αγώνα, χωρίς να θέλω να ψάξω για δικαιολογίες, αφού είμασταν κακοί στην τελική προσπάθεια”.

Ατρόμητος Διαβατού : “Ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι βάσει της βαθμολογίας του πρωταθλήματος. Αποδείχτηκε τελικά ότι τα φαβορί φαίνονται στο γήπεδο, αν και ίσως να μην αξίζαμε το βαθμό της ισοπαλίας. Η τύχη είναι με τους τολμηρούς και εμείς ρισκάραμε πάρα πολύ μετά το δεύτερο γκολ που δεχτήκαμε. Σημαντικό το γεγονός ότι σε 6 επίσημα παιχνίδια δεν έχουμε ήττα και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά, που και σήμερα δείξανε χαρακτήρα και μάλιστα σε μια πολύ δύσκολη έδρα. Μια ομάδα με πολύ χαμηλό μπάτζετ, που προσπαθεί μέσα από τη δουλειά να παρουσιαστεί όσο το δυνατό πιο δυνατή”.

 

 

 

 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected