Γενικά

Ζάκυνθος VS Κόρινθος – Αλλαγή ο Πετράκης, δεν αγωνίστηκε ο Τάνης

Πραγματοποιήθηκε χθες 3/10 στο Δημοτικό Γήπεδο Ζακύνθου το φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας μεταξύ του ΑΠΣ και της Κορίνθου. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2, με τους φιλοξενούμενους να είναι ανώτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, έχοντας μάλιστα απολέσει περισσότερες ευκαιρίες.

Η διαφορά είναι ότι η Κόρινθος έχει ξεκινήσει προετοιμασία από τις 3 Ιουλίου, ενώ η Ζάκυνθος στις 5 του Σεπτέμβρη. Η ομάδα του Κώστα Τάνη (που δεν αγωνίστηκε χθες) έχει δώσει πάνω από 15 φιλικά, ενώ του Μπάμπη Πετράκου μόλις 4.

Στο πρώτο μέρος οι φιλοξενούμενοι έδειξαν σαφώς τον υψηλό βαθμό ετοιμότητάς τους βγάζοντας… στο χόρτο αυτοματισμούς και καλοδουλεμένες (στην προπόνηση) φάσεις.

Έχοντας πλουραλισμό στον τρόπο εκδήλωσης των επιθέσεών τους (πότε στον κάθετο άξονα και πότε στα πλάγια) οι παίκτες του Γιάννη Καντά “δήλωναν” συχνά πυκνά το χρονικό διάστημα της προετοιμασίας τους (συμπλήρωσαν τρεις μήνες) και προβλημάτιζαν τους παίκτες της Ζακύνθου, οι οποίοι έδιναν μόλις το τέταρτο φιλικό τους.

Και στο δεύτερο μέρος η εικόνα δεν άλλαξε και πολύ. Απλά η Ζάκυνθος έδειξε κάποια μικρά σημάδια βελτίωσης. Οι αλλαγές που έγιναν από τους δύο προπονητές ήταν πολλές, όμως το παιχνίδι είχε το ίδιο “καλούπι”. Ο Ζόραν Γέβτοβιτς είδε την ομάδα του κουρασμένη, κάτι λογικό από το στάδιο της προετοιμασίας που διανύει, ενώ ο Γιάννης Καντάς είδε τη δική του ομάδα σε καλή κατάσταση, να βγάζει… πράγματα στο χορτάρι.

Οι Μιλόσεβιτς, Κερμενίδης ξεχώρισαν από τη Ζακυνθινή ομάδα, δείχνοντας αγωνιστικότητα και πάθος. Από την Κόρινθο όλα τα παιδιά έδειξαν στοιχεία της καλής δουλειάς που φαίνεται να έχει γίνει. Πολλές αδυναμίες παρουσίασε η Ζάκυνθος στο χώρο του κέντρου, αλλά και ολιγωρία στην αμυντική της λειτουργία. Η κούραση από την προετοιμασία ήταν εμφανής… στα πόδια των παικτών του Ζόραν Γέβτοβιτς.

Τα γκολ

7΄: ΤσουβαλτζίδηςΜακρής παίζουν το “ένα-δύο” στην “καρδιά” της Ζακυνθινής άμυνας και ο τελευταίος με πλασέ στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα σημειώνοντας το 0-1.

26΄: Ο Τσουβαλίδης από το ύψος της μεγάλης περιοχής στον κάθετο άξονα με σουτ στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Παλιούρα σημειώνοντας το 0-2.

42΄: Σε φάση διαρκείας στα αντίπαλα καρέ η Ζάκυνθος ισοφαρίζει. Αρχικά κεφαλιά του Ψάρρη μετά από σέντρα του Τσορμπατζίδη αποκρούει ο Μέλκας, στη συνέχεια ο Κερμενίδης σουτάρει και πάλι ο Μέλκας αποκρούει. Στη συνέχεια της φάσης η μπάλα φτάνει στον Τσιμπλίδη, που σεντράρει από δεξιά για να πεταχτεί με το κεφάλι ο Τσιριγώτης και να τη στείλει στα δίχτυα μειώνοντας σε 1-2.

90΄: Από σέντρα του Τσίλη, ο Σπυρόπουλος κατά λάθος με δυνατή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας του (αυτογκόλ) σημειώνοντας έτσι το τελικό 2-2.

Συνθέσεις

Ζάκυνθος : Παλιούρας, Φιλάι, Τσορμπατζίδης (46΄ Τσίλης), Μάγκας, Τσολακούδης (55΄Πετράκος), Μιλόσεβιτς (55΄ Τσίτσης), Τσιριγώτης (64΄ Καλογέρης), Κερμενίδης (58΄ Παπαστεργίου), Τσιμπλίδης (46΄ Σολομωνίδης), Ψάρρης (61΄ Γκελάι), Βυθούλκας (46΄ Πρίφτης)

Κόρινθος : Μέλκας (60΄ Ντενώνης), Φίλης, Ντα Σίλβα (46΄ Ουζούνογλου), Παπαευθυμίου (46΄Σπυρόπουλος), Μακρής, Νερτιλής (60΄ Φαφούτης), Κατσίκης (46΄ Λίνο), Πάλλας (60΄ Κάλφας), Τσουβαλτζίδης, Πεχλιβανόπουλος (46΄Λουμπαρδέας), Σαμπάνης (46΄ Νικολόπουλος).

*Τάσος Θεοδόσης, για το Ioniansports.gr

 

 

 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected