Εθνικός Κλειδιού – ΑΕ Αλεξάνδρεια 1-0 (κ.α. 0-0)

Μεγάλη εμφάνιση και πρόκριση στην επόμενη φάση πραγματοποίησε ο Εθνικός Κλειδιού, αποκλείοντας στην παράταση την ΑΕ Αλεξάνδρειας με γκολ του Κιρκιλιανίδη, πέντε λεπτά πριν οι δύο ομάδες οδηγηθούν στη διαδικασία των πέναλτι.

Η ομάδα του Χρήστου Τερζίδη αποδυκνείει αγώνα με αγώνα πως η φετινή χρονιά είναι ίσως η χρονιά της, καθώς με τον αποκλεισμό της ΑΕΑ που αγωνίζεται στη Δ’ Εθνική, συνεχίζει ένα σερί πολύ καλών εμφανίσεων, αφήνοντας ελπίδες για ένα παρόμοιο μέλλον.

Από την άλλη, η ομάδα του Βασίλη Παπαδημητρίου ήταν κάκιστη αγωνιστικά, (όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κόουτς, σε επικοινωνία που είχαμε πριν λίγο) χωρίς σκέψη στο παιχνίδι και κάποιες στιγμές οι κινήσεις των παικτών ήταν χαρακτηριστικά αργές, με τους αμυντικούς των γηπεδούχων να “αναχαιτίζουν” εύκολα όποια επιθετική προσπάθεια εκδηλώθηκε από τους φιλοξενούμενους.

Ο Εθνικός ξεκίνησε πολύ δυνατά, είχε τον έλεγχο του κέντρου και προσπάθησε με ασφυκτικό pressing να κλείσει τα ατού της Αλεξάνδρειας. Το κατάφερε σε μεγάλο βαθμό, χάνοντας 4-5 κλασικές ευκαρίες για γκολ. Οι “πράσινοι” έκαναν πολλά λάθη στο κέντρο, με αποτέλεσμα να πιέζεται έντονα η αμυντική γραμμή και οι επιθέσεις του Εθνικού να είναι συνεχείς.

Η εικόνα αυτή συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος, με τους Βουλτσίδη και Κωστόπουλο να χάνουν ισάριθμες ευκαιρίες, ενώ στο 89′ οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του τελευταίου, όμως ο διαιτητής Μπουκουβάλας έδειξε “παίζεται”.

Ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση, όπου το παιχνίδι έγινε πλέον δραματικό, με τον Εθνικό να ρίχνει τον ρυθμό που είχε στην κανονική διάρκεια, χωρίς όμως να χάνει την κατοχή. Και ήρθε το 115′, σημείο στο οποίο θα έρθει η λύτρωση για τους γηπεδούχους, με σκόρερ και “ήρωα” όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, τον Κιρκιλιανίδη.

Ο Εθνικός κατάφερε και πήρε μια πανάξια και δίκαιη νίκη, απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να βρει την αγωνιστική του ταυτότητα. Απομένουν 10 μέρες μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος και σίγουρα το γεγονός αυτό απαιτεί άμεση ανάγκη για περισσότερη δουλειά και μεγαλύτερη προσπάθεια μέσα από τις προπονήσεις.

Συνθέσεις

Εθνικός Κλειδιού : Δημόπουλος, Καλυβιώτης, Στογιάννης (65′ Παρασχόπουλος), Δημητριάδης (46′ Χαϊκάλης), Περηφανόπουλος, Κιρκιλιανίδης, Κεχαγιάς, Καϊμακαμίδης, Φιρινίδης (46′ Βουλτσίδης), Κωστόπουλος, Τοπούζης.

ΑΕ Αλεξάνδρειας : Καρασσαβίδης, Χατζηβασιλειάδης (55′ Βαταμίδης Σ.), Σίμος, Τζεβελέκης, Κεστελίδης, Πιπιλιάρης, Παπαδόπουλος Α., Παπαδόπουλος Κ., Χαλβατζής (68′ Χριστοφορίδης), Παπαδημητρίου (46′ Παπαδόπουλος Κ.), Καμπερίδης.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected