Κατηγορίες
Basket

Άρης VS Παναθηναϊκός – Δέκα πόντους ο Τσαρτσαρής

aris panathinaikos 56-71 basket 2012

Ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Άρη με 56-71 στο Αλεξάνδρειο, στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής της Α1 ανδρών, με τους Θεσσαλονικείς να παίζουν χωρίς Αμερικανούς, λόγω απαγόρευσης μεταγραφών από την FIBA.

Παρά την εντυπωσιακή του αρχή με πρωταγωνιστές τους Ukic και Maciulis, όταν και προηγήθηκε 11-4 στο 5′, ο Παναθηναϊκός πλήρωσε στη συνέχεια τα απογοητευτικά ποσοστά ευστοχίας του μέχρι το ημίχρονο (8/21 2π., 3/11 3π.) και μέχρι να πάρει το δρόμο προς τα αποδυτήρια, ένιωθε την ανάσα του Άρη στο σκορ. Ωστόσο, η κυριαρχία του στα επιθετικά ριμπάουντ (ο Άρης δεν πήρε ούτε ένα στο α’ ημ., ενώ ο Παναθηναϊκός είχε 9) τον κρατούσε σε θέση οδηγού στο σκοράρισμα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες και τα ξεσπάσματα του Πελεκάνου από τα 6.75.

Κάποιες βεβιασμένες κινήσεις των γηπεδούχων στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου, πάντως, βοήθησαν τους «πράσινους» να προηγηθούν με +4 (27-23).

Στην τρίτη περίοδο ο Παναθηναϊκός απέδωσε εξαιρετικά στην άμυνα, κέρδισε αιφνιδιασμούς με «παγίδες», είχε ομαδικό παιχνίδι (έφτασε τις 14 ασίστ) και με πρωταγωνιστική στην επίθεση τον Διαμαντίδη έτρεξε επιμέρους σκορ 21-6 και στο 27′ «καθάρισε» τον αγώνα γράφοντας το 48-29. Χωρίς να κατεβάσει ταχύτητα ο Παναθηναϊκός κράτησε τη διψήφια διαφορά και έφτασε άνετα στο τελικό 71-56, ενώ ο Πεδουλάκης μοίρασε σε όλους του παίκτες χρόνο συμμετοχής.

Τα δεκάλεπτα: 12-15, 23-27, 37-56, 56-71.
Άρης: Pasalic 6 (1), Πελεκάνος 10 (2), Ασημακόπουλος 12 (1), Καραποστόλου 7 (1), Χαρίσης 2, Μποχωρίδης 4, Σαρικόπουλος 8, Μουρτος, Δήμας 2, Τσακαλέρης 5 (1).
Παναθηναϊκός: Σχορτσανίτης 6, Μπράμος 2, Panko 3 (1), Maciulis 4, Armstrong 2, Ukic 10 (1), Τσαρτσαρής 10, Διαμαντίδης 11 (3), Kitchen 2, Ξανθόπουλος 5 (1), Γιαννόπουλος 8 (2), Σκορδίλης 8.

Δηλώσεις Κώστα Τσαρτσαρή

«Σήμερα είχαμε αυτοσυγκέντρωση και καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη. Δεν ξεκινήσαμε πολύ καλά τον αγώνα και επιτρέψαμε στον Άρη να κρατηθεί κοντά στο σκορ, ωστόσο όταν βελτιώσαμε την άμυνά μας, ήμασταν καλύτεροι και καταφέραμε να αποκτήσουμε εύκολα μια διαφορά ασφαλείας».

Όσο για το αν η φετινή είναι μία ιδιαίτερη χρονιά για τον Παναθηναϊκό, ο Κώστας Τσαρτσαρής απάντησε: «Ναι όντως είναι μία ιδιαίτερη χρονιά φέτος. Μετά από πολλά χρόνια, όπου ο κορμός έμενε ο ίδιος, φέτος αλλάξανε πολλά, αλλά ο Παναθηναϊκός παραμένει ο κορυφαίος σύλλογος και εμείς σε κάθε γήπεδο θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο μπορούμε».

Δείτε τα Higlights του αγώνα :

http://www.youtube.com/watch?v=3HGJUkpUPI4&feature=player_embedded

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected