Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Συνέντευξη Τύπου Μακροχωρίου – Το Imathia Sports ήταν εκεί

Των Ειρήνης Σωτηρίου και Αλέξανδρου Δρένου

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Ένωσης παρακολουθήσαμε χθες βράδυ. Ο πρόεδρος του Μακροχωρίου Διονύσης Βούλγαρης και ο προπονητής Γιάννης Κερλίδης, παρουσία τοπικών δημοσιογράφων, παρουσιάσανε το πλάνο της φετινής χρονιάς, τα σχέδια τους, ενώ αποκάλυψαν τις σκέψεις τους για τους φιλάθλους και το επικείμενο “άνοιγμα” προς τον κόσμο.

Στα video που θα δημοσιεύσουμε αργότερα θα δείτε αναλυτικά τι είπε ο πρόεδρος της ομάδας, αλλά και ο προπονητής, ο οποίος αναφέρθηκε και στους στόχους τις ομάδας.

Ο Διονύσης Βούλγαρης έκανε “άνοιγμα” στον κόσμο του Μακροχωρίου, ανακοινώνοντας πως οι γυναίκες και τα παιδιά μέχρι 18 ετών θα μπορούν να παραλαμβάνουν από αύριο μέχρι και το Σάββατο ειδικές κάρτες εισόδου, με μια απλή δήλωση του ονόματος και θα μπορούν να μπαίνουν δωρεάν στους αγώνες, αρχής γενομένης του αγώνα της Κυριακής με αντίπαλο την Κοζάνη.

Συνεχίζοντας την αναφορά στο χωριό, τόνισε πως τα 19 από τα 27 παιδιά του ρόστερ κατάγονται από την περιοχή, όπως επίσης και ο βοηθός προπονητή, ενώ μόνο τέσσερις είναι εκτός νομού.

Αποκάλυψε πως η ονομασία της ομάδας θα αλλάξει το Δεκέμβριο και πλέον θα λέγεται “Μακροχώρι”, αφού μετά την συνένωση της Δόξας και του Εθνικού Μακροχωρίου η ομάδα απέκτησε την επωνυμία “Ένωση”. Τόνισε την πολύ καλή δουλειά, όπως χαρακτηριστικά είπε, στις Ακαδημίες του συλλόγου, προσπάθεια που πρέπει να στηριχτεί από όλους.

Ευχαρίστησε τον Γιάννη Απόσογλου για τη προσφορά που έκανε στην ομάδα και ανακοίνωσε ότι χορηγοί στην ομάδα τη φετινή χρονιά θα είναι η εταιρία “Panini” και η “Thermopolis“.

Τέλος, ανέφερε πως στόχος της ομάδας είναι ξεκάθαρα ο πρωταθλητισμός και η κατάκτηση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών.

Ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Κερλίδης έκανε μια αναδρομή στο παρελθόν, θυμίζοντας την πρώτη επαφή του με τον πρόεδρο της ομάδας, που του ζήτησε τότε να δημιουργήσουν μία ομάδα από το μηδέν. Παραδέχτηκε πως ήταν λάθος η κατάργηση της Ακαδημίας, αλλά τόνισε πως εκείνη τη στιγμή αυτή ήταν η σωστή απόφαση γι’ αυτούς.

Μέσα σε 3 χρόνια από τότε, η ομάδα είναι κοντά στο να βρίσκεται σε μεγάλη κατηγορία κι αυτή είναι η καλύτερη ανταμοιβή. Τόνισε τη μεγάλη περσινή επιτυχία με την κατάκτηση του νταμπλ και αναφέρθηκε στο φετινό πρωτάθλημα, λέγοντας πως υπάρχουν πολλοί υπολογίσιμοι αντίπαλοι, όμως το πρωτάθλημα είναι μέσα στις δυνατότητες της ομάδας.

Αγωνιστικά θεωρεί πως η ομάδα είναι καλύτερη και πιο οργανωμένη από πέρσι και κάνοντας αναφορά στον πρόεδρο τόνισε πως θα μπορούσε να είναι πρόεδρος σε οποιαδήποτε ομάδα.

Θέματα που αναπτύχθηκαν

Για τα σκαμπανεβάσματα στα φιλικά : “Φέτος πήραμε 6-7 παίκτες που δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στην αρχή. Από  το παιχνίδι με τη Νάουσα και μετά η ομάδα έχει προσαρμοστεί σε ένα συγκεκριμένο σύστημα που δείχνει πως αποδίδει”.

Για το αν θα υπάρξει πρόβλημα λόγω των πολλών ποιοτικών παικτών και πως θα χωρέσουν στην ενδεκάδα : “Κάθε παίκτης έχει συμφωνήσει για να παίξει και αυτό εξαρτάται από αυτόν. Εγώ θα δώσω την ευκαιρία σε όλους και μακάρι να είναι τόσο καλοί και να έχω…πονοκέφαλο κάθε Κυριακή”.

Για τους τραυματισμούς μέσα στην εβδομάδα : “Όλοι είναι καλά και υπολογίζονται για το ματς με την Κοζάνη”.

Για το αν υπάρχει άλλο αγωνιστικό πλάνο φέτος : “Την τακτική την καθορίζουν τα χαρακτηριστικά των παικτών. Φέτος έχουμε πολλές επιλογές και αυτό είναι θετικό.”

Για τους λεγόμενους “μικρούς” : Έχουμε πολλές εναλλακτικές λύσεις και η ομάδα “χτίζεται” πάνω σε αυτούς. Οι προσθήκες που έγιναν έκαναν την ομάδα πιο επιθετική και σ’ αυτό βοηθάνε και τα χαρακτηριστικα των “μικρών”.

Για τα φαβορί του πρωταθλήματος : “Πιστεύω πως Νάουσα, Λευκάδια, Κοζάνη, Κάστορας και Μακροχώρι ξεχωρίζουν στο φετινό πρωτάθλημα. Θα γίνει μεγάλη μάχη και ελπίζω στο τέλος να “χαμογελάσουμε” εμείς!”

Ερωτήσεις Ειρήνης Σωτηρίου

Προς Διονύση Βούλγαρη : Κρίνοντας από την οικονομική συγκυρία πιστεύετε πως η ομάδα θα αντέξει οικονομικά μέχρι το τέλος της χρονιάς, δεδομένου και της μικρής διάρκειας του πρωταθλήματος;

“Σίγουρα διανύουμε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο σε όλα τα επίπεδα, όμως πιστεύω πως η ομάδα θα αντέξει και όλα θα πάνε καλά”.

Προς Γιάννη Κερλίδη : Η αποχώρηση των παικτών από το περσινό ρόστερ ήταν δική σας επιλογή;

“Εκτός των Τσιάμη και Ντόγου, όλοι οι υπόλοιποι ήταν δική μου επιλογή.”

Ποια είναι η εικόνα που σχηματίσατε για την Κοζάνη; Υπάρχει κάποιος αντίπαλος που σας εντυπωσίασε;

“Η Κοζάνη είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, με αρκετούς νεαρούς παίκτες. Έχει πολλά δυνατά σημεία, αλλά και αδυναμίες. Από κει και πέρα, πολλές είναι οι ποιοτικές ομάδες, όπως η Νεοκαισάρεια, η Νάουσα που έχει πολύ καλό προπονητή αλλά και τα Λευκάδια με τις πολλές ποιοτικές προσθήκες”.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected