Γ Εθνική / Τοπικά

Νίκος Μπαγγέας (αρχηγός Νεοκαισάρειας) : “Βήμα-βήμα και ότι βγει!”

Επικοινωνήσαμε χθες το απόγευμα με τον αρχηγό του Αχιλλέα Νεοκαισάρειας, Νίκο Μπαγγέα και είχαμε μια ολιγόλεπτη κουβέντα σχετικά με το πρωτάθλημα που ξεκινά την Κυριακή, αλλά και για τους στόχους της νεοφώτιστης ομάδας.

Ο “κάπτεν” της ομάδας, από τις…παλιοσειρές πλέον στον Αχιλλέα, είναι γεννημένος στις 12/02/1981 και αγωνίζεται ως στόπερ στην ομάδα της Πιερίας, ενώ ανάλογα τις ανάγκες μπορεί να αγωνιστεί και ως φορ! Βρίσκεται πλέον στον τέταρτο χρόνο στη Νεοκαισάρεια, ενώ έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων σε Ατρόμητο Κατερίνης, Πιερικό, Ποσειδώνα Νέων Πόρων, Εθνικό Κατερίνης, Πύδνα Κίτρους και Ακαδημία Πλαταμώνα. Ας δούμε τι είπε ο έμπειρος αμυντικός στο Imathia Sports News:

Νίκο καλησπέρα. Λίγες μέρες μείνανε για να…μπείτε στα βαθιά!

Καλησπέρα και σε σας. Κι όμως το πρωτάθλημα ξεκινά! Δεν ξέρω αν θα είναι “βαθιά” όπως το λες όμως σίγουρα θα είναι ένα αμφίρροπο πρωτάθλημα.

Νίκο τέσσερα χρόνια τώρα έχεις ζήσει στο πετσί σου τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Πέρσι καταφέρατε την άνοδο. Απίστευτο ή θεωρείς ότι ήταν φυσικολογική εξέλιξη;

Η αλήθεια είναι πως δεν έχω αγωνιστεί πολλά χρόνια στην Α1, πιο πολύ Δ’ Εθνική θα έλεγα. Έχω υπάρξει και επαγγελματίας για τέσσερα χρόνια στο παρελθόν. Απίστευτο δεν θα τα χαρακτήριζα, αφού για μας μόνο έτσι δεν ήταν. Γνωρίζαμε πως έχουμε την καλύτερη ομάδα στην κατηγορία, πιο έμπειροι και αυτό το αποδείξαμε και στα δύο ματς με τον Αιγινιακό. Απλά οι πολλές ελλείψεις μέσα στη χρονιά και ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα κατεβαίναμε στους αγώνες 12-13 παιδιά, μας στοίχησε. Τελικά στο τέλος καταφέραμε και πετύχαμε την άνοδο, που όπως σας είπα, την αξίζαμε 100%.

Ως αρχηγός του Αχιλλέα, κρίνοντας από τα φιλικά και τη προετοιμασία συνολικά, πόσο έτοιμη χαρακτηρίζεις την ομάδα και αν φοβάσαι κάτι;

Από την εμπειρία μου θα πω πως έγινε μια πολύ καλή προετοιμασία, επαγγελματική θα έλεγα και παρόλο που η ομάδα μας είναι κατά 80% περίπου νέα, μέσα από την προπόνηση και τη δουλειά που γίνεται θα γινόμαστε σταδιακά πολύ καλύτεροι. Έχουν έρθει αρκετοί νεαροί σε ηλικία παίκτες και χρειάζεται χρόνος προσαρμογής.

Πρώτος αγώνας με Αλεξάνδρεια. Τι σας έχει πει ο προπονητής; Γνωρίζεται αρκετά καλά την ομάδα;

Η Αλεξάνδρεια είναι μια ομάδα καθαρά Δ’ Εθνικής. Έχει πολλά χρόνια σ’ αυτή την κατηγορία και εκ των πραγμάτων “κουβαλά” μεγάλη εμπειρία. Εμείς από την πλευρά μας δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε, θα δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας και στο τέλος θα δούμε τι πήραμε από αυτό το παιχνίδι.

Πιστεύεις πως ο κόσμος της περιοχής θα στηρίξει τη φετινή προσπάθεια; Θεωρείς ότι το δυνατό σημείο της ομάδας είναι η έδρα της;

Ο Αχιλλέας για πρώτη φορά στην ιστορία του θα αγωνιστεί στη Δ’ Εθνική. Πιστεύω πως ο κόσμος θα μας συμπαρασταθεί όπως και πέρσι. Η Νεοκαισάρεια είναι ένα μικρό χωριό αλλά ο κόσμος αγαπάει την ομάδα και πιστεύω πως θα είναι κοντά της.

Νίκο ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου και εύχομαι καλή χρονιά και μακριά από τραυματισμούς.

Σας ευχαριστώ και εγώ με τη σειρά μου, να έχουμε όλοι μια καλή χρονιά.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected