Γ Εθνική / Τοπικά - Ποδόσφαιρο

Ένσταση Κοζάνης – Επικοινωνία του Imathia Sports News με νομικό

Συνεχίζεται η έρευνα μας σχετικά με το θέμα που προέκυψε από σήμερα το μεσημέρι, όταν και κατέθεσε ένσταση η Κοζάνη, για την αντικανονική όπως υποστηρίζει συμμετοχή του Γιάννη Πιετρά στο ματς της περασμένης Κυριακής.

Ο 25χρονος μέσος είχε δεχτεί την 4η κίτρινη κάρτα σε παιχνίδι των περσινών μπαράζ της ανόδου για τη Δ’ Εθνική (6/6/2012) και στο site της ΕΠΟ (διαβάστε εδώ) έχει αναρτηθεί το όνομα του στα υπόλοιπα ποινών από τη περσινή χρονιά.

Το Imathia Sports News έχει ξεκινήσει μια αναζήτηση στις ομάδες που έχουν παίκτες στη συγκεκριμένη λίστα με τους τιμωρημένους. Αύριο θα έχουμε πλήρες ρεπορτάζ από το συγκεκριμένο μέτωπο.

Επίσης, επικοινώνησε μαζί μας γνωστός δικηγόρος της Ημαθίας, που είναι γνώστης του αθλητικού δικαίου και ενήμερος για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Ας δούμε τι είπε στον Αργύρη Τσιγγενόπουλο :

“Η συγκεκριμένη περίπτωση έχει πολλές νομικές ερμηνείες. Ήταν μία ποινή που ίσχυε για τα μπαράζ ανόδου από τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα στη Δ΄ Εθνική. Σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό, οι κάρτες από τα τοπικά πρωταθλήματα δεν μεταφέρονται στη Δ’ Εθνική. Τα μπαράζ αποτελούν μια “ερμαφρόδιτη” διαδικασία ας το πούμε έτσι, που γίνονται μεν υπό την αιγίδα της ΕΠΟ, όμως με τη συμμετοχή ομάδων των τοπικών πρωταθλημάτων.

Και συνεχίζει λόγοντας : “Επίσης, σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση της ΓΣ της ΕΠΟ η διαδικασία των μπαράζ θεωρήθηκε άκυρη και οι ομάδες που συμμετείχαν σε αυτά ανέβηκαν στην επόμενη κατηγορία, χωρίς να ισχύσει η διαδικασία. Η κάρτα που δέχτηκε ο εν λόγω ποδοσφαιριστής ήταν κατά τη διάρκεια των μπαράζ, επομένως η υπερασπιστική γραμμή του Μακροχωρίου προφανώς θα στηριχτεί και στην παραπάνω απόφαση.

Για τον τρόπο που γίνεται η ενημέρωση των ομάδων για τις ποινές : “Εδώ και 3 χρόνια περίπου ισχύει η ανάρτηση των ποινών στο site της ΕΠΟ και από κει ενημερώνεται η ομάδα. Παλαιότερα η ομοσπονδία, μετά τη συνεδρίαση της Πειθαρχικής Επιτροπής, απέστελνε φαξ στις ομάδες και έτσι γινόταν γνώστες των αποφάσεων.

Για την ημερομηνία ανάρτησης των ποινών (9/7/2012), που προηγείται της απόφασης για ακύρωση των μπαράζ  : “Αυτό όντως είναι ένα θέμα. Μετά την απόφαση για την ακύρωση της διαδικασίας, έπρεπε η ΕΠΟ να ανακοινώσει αν ισχύουν οι ποινές ή όχι. Και πάλι όμως θα πούμε πως το site της ΕΠΟ δεν αποτελεί νομικό πρόσωπο και όλα θα κριθούν στην εκδίκαση της υπόθεσης”.

Το Imathia Sports News αύριο θα έχει αναλυτικό ρεπορτάζ για τη υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθηθεί από πλευράς Μακροχωρίου αλλά και τι υποστηρίζει η Κοζάνη για την υπόθεση.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected