Basket

Κώστας Τσαρτσαρής (Real FM) – “Μόνο η…χημεία λείπει!”

Παναθηναϊκός-Τσαρτσαρής: «Όλοι θέλουμε χρόνο» | onsports.gr

O Παναθηναϊκός έδειξε στη Λιουμπλιάνα ένα μόνο μέρος των πραγματικών δυνατοτήτων του και ο Κώστας Τσαρτσαρής μίλησε για την επόμενη μέρα στον εξάστερο, τη μάχη του πρωταθλήματος και της Ευρώπης, αλλά και το μεγαλείο των οπαδών του τριφυλλιού.

Ο έμπειρος φόργουορντ μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM 97.8 και δεν έκρυψε ότι αυτό που θέλει είναι έναν Παναθηναϊκό… «Λερναία Υδρα», που θα βγάζει συνέχεια λύσεις, ξεπερνώντας τις όποιες δυσκολίες παρουσιάζονται στη διάρκεια της σεζόν.

Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε ο Κώστας Τσαρτσαρής

Για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Ολίμπια Λιουμπλιάνα: «Μείναμε στον πλάνο, που είχαμε από την αρχή. Σεβαστήκαμε πάρα πολύ την Ολίμπια, γιατί έχει νικήσει εκτός έδρας την Καντού και δυσκόλεψε την Φενέρ. Προερχόμασταν από ήττα στην έδρα μας από τον Ολυμπιακό και θέλαμε να ξεκινήσουμε να παίζουμε κάπως καλύτερα. Πήραμε καλή διαφορά στο πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο με ανεβασμένη ψυχολογία διατηρήσαμε τα κεκτημένα. Ακόμα είναι νωρίς, θέλουμε πολύ δρόμο και δουλειά ακόμη».

Για την εξαιρετική απόδοση του Λάσμε: «Ο Λάσμε ενσωματώθηκε πρόσφατα, μπορεί να έπαιξε καλά και να κερδίσαμε χθες, όπως και εκείνος και εμείς θέλουμε χρόνο ακόμη».

Για το αν μπορεί ο Παναθηναϊκός να νικήσει τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ: «Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι θα συμβεί σε κάποιους μήνες. Και εμείς και Ολυμπιακός θα βελτιωθούμε. Πάντα κρίνονται στις λεπτομέρειες τα ματς με Ολυμπιακό. Η τακτική παίζει τον τελευταίο λόγο. Κάποια νίκη εκτός προγράμματος στο πρωτάθλημα μπορεί να σε φέρει πίσω, συνεπώς θα συγκεντρωθούμε στην συνέχεια. Ο Ολυμπιακός αργεί ακόμη. Υπάρχουν ομάδες στην Α1, που είναι τυπικές και μπορούν να κάνουν την ζημιά, αν δεν τις σεβαστείς».

Για το τι λείπει από τον Παναθηναϊκό: «Μόνο η… χημεία λείπει. Ταλέντο υπάρχει αστείρευτο. Η χημεία λείπει, γιατί τα προηγούμενα χρόνια ο κορμός μας ήταν σταθερός και η χημεία δεδομένη. Αυτό δουλεύουμε καθημερινά. Είναι δύσκολο κομμάτι στον ομαδικό αθλητισμό. Αυτό θέλουμε να παλέψουμε. Ο χρόνος λειτουργεί υπέρ μας. Τα αποτελέσματα μπορεί να μην είναι απολύτως ενθαρρυντικά, αλλά είμαστε καινούργια ομάδα και κάποιες ήττες θα συμβούν. Το ζήτημα είναι εάν μπορούμε να διορθώσουμε τα λάθη μας. Έχουμε εμπιστοσύνη στον προπονητή».

Για την αποθέωση από τον κόσμο παρά την ήττα από τον Ολυμπιακό: «Ο κόσμος του Παναθηναϊκού δείχνει το μεγαλείο του τελευταία χρόνια. Στις πολύ δύσκολες στιγμές των δύο τελευταίων ετών ήταν δίπλα στην ομάδα. Ίσως και να είναι παγκόσμιο φαινόμενο όταν μια ομάδα χάνει από τον μεγάλο αντίπαλο της εντός έδρας να χειροκροτείται. Μας δίνει αίσθημα ευθύνης, εκτός από ενέργεια. Είναι πολύ σημαντικό κομμάτι να σηκώνεσαι όταν είσαι στο καναβάτσο, όπως και να αντιμετωπίζεις ήρεμα τις νίκες. Ψυχολογικά είναι σημαντική η νίκη επί της Ολίμπια και επίσης, σημαντικό είναι ότι πολλά παιδιά βοήθησαν την ομάδα. Αυτό που θέλουμε είναι η ομάδα να είναι “Λερναία Ύδρα”, να έχει πολλές λύσεις».

Για το ελληνικό πρωτάθλημα: «Δυστυχώς γίνονται ενδιαφέροντα ματς παντού, αλλά δεν τα βλέπουμε στην τηλεόραση. Είναι σημαντικό ότι η Α1 έχει αποκτήσει ενδιαφέρον. Το θέμα είναι εάν οι ομάδες θα αντέξουν οικονομικά έως το τέλος. Ελπίζουμε να αντέξουν».

*onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected