Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Αθλήματα - Εθνικές Ομάδες

Εθνική Ελλάδος Χάντμπολ – Ώρα για δράση!

Εθνική Χάντμπολ: Η πρεμιέρα με Μεγάλη Βρετανία | onsports.grΣτη μάχη της διεκδίκησης μιας θέσης στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2016 μετά από τον αποκλεισμό της από την αντίστοιχη διοργάνωση του 2014 μπαίνει σήμερα η Εθνική ομάδα Χάντμπολ των Ανδρών.

Η αρχή για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα γίνεται σήμερα το απόγευμα (17:30) στο κλειστό «Γ. Γαλανόπουλος» του Λουτρακίου, απέναντι στη Μεγάλη Βρετανία, στην πρεμιέρα του 2ου ομίλου της Α΄ προκριματικής φάσης. Στο γκρουπ αυτό μετέχει και η Ιταλία, την οποία η εθνική θα αντιμετωπίσει το Σάββατο 3/11, στην πόλη Λαβίς.

Οι αγώνες του ομίλου θα ολοκληρωθούν τον προσεχή Ιούνιο και ο πρώτος της βαθμολογίας θα αποκτήσει το δικαίωμα συμμετοχής σε αγώνες πλέι-οφ, με αντίπαλο ομάδα που θα τερματίσει τελευταία σε κάποιον από τους προκριματικούς ομίλους του Ευρωπαϊκού του 2014. Μόνο μετά από αυτά τα πλέι-οφ, που είναι προγραμματισμένα για την άνοιξη του 2014, θα μπορέσει η ελληνική ομάδα να εξασφαλίσει θέση στον κυρίως προκριματικό γύρο!

Η αναμέτρηση με τη Μεγάλη Βρετανία λογικά δεν κρύβει «παγίδες» για την εθνική, παραταύτα ο Γιώργος Κρανάκης αποφάσισε να επαναφέρει στην εθνική έμπειρους παίκτες που αγωνίζονται στο εξωτερικό (Βασιλάκης, Καρυπίδης, Σανίκης) και βρίσκονταν εκτός ομάδας την τελευταία διετία. Πρόβλημα για τον ομοσπονδιακό τεχνικό αποτελεί η απουσία του Γιώργου Μαστορογιάννη, ο οποίος είναι τραυματίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι Ελλάδα και Βρετανία είχαν αναμετρηθεί και στην Α΄ προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2014, τον περασμένο Ιούνιο στο Μπάρι, με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να επικρατεί 35-30. Λίγο καιρό αργότερα η Βρετανία συμμετείχε -ως οικοδέσποινα- στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, όπου φυσιολογικά έμεινε στην τελευταία θέση.

*hanball.org.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected