Κατηγορίες
Αθλήματα - Εθνικές Ομάδες

Εθνική Ελλάδος Χάντμπολ – Ρεκόρ παραγωγικότητας!

Η νίκη επί της Μεγάλης Βρετανίας με 43-14 δεν ήταν μόνο ένα σημαντικό ξεκίνημα στον δρόμο για την πρόκριση στην επόμενη φάση του EURO 2016. Η ευρεία νίκη με την τεράστια αυτή διαφορά, χάρισαν στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και δύο ιστορικά ρεκόρ.

Αρχικά τα 43 γκολ στην επίθεση είναι ρεκόρ παραγωγικότητας σε μεγάλη διοργάνωση (Ευρωπαϊκό, Παγκόσμιο, Ολυμπιακοί Αγώνες). Ποτέ άλλοτε σε επίσημο παιχνίδι η Εθνική ομάδα δεν είχε σπάσει το φράγμα των 40 τερμάτων! Εξάλλου η φιλοσοφία της, κυρίως στα χρόνια που έκανε τις μεγάλες επιτυχίες υπό την καθοδήγηση του Σουηδού Ούλφ Σέφερτ ήταν αμυντική. Μια ομάδα σκληροτράχηλη και συμπαγής, που τις περισσότερες φορές δεν ξεπερνούσε επιθετικά τα 30 γκολ ανά παιχνίδι.

Η αμέσως επόμενη καλύτερη συγκομιδή να είναι τα 36 γκολ στο ματς με τον Καναδά (23-36) στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Τυνησίας το 2005 και τα 35 στον αγώνα με την Κύπρο (22-35) στην Λευκωσία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος το 1997.

Όσον αφορά το ρεκόρ διαφοράς τερμάτων, κατατρίφθηκε ακόμα και το «στοιχειωμένο» +27 που κρατούσε από το 1987, όταν η Ελλάδα είχε νικήσει τον Λίβανο στη Δαμασκό με 47-20 για τους Μεσογειακούς Αγώνες.

Το αμέσως προηγούμενο είχε σημειωθεί πέρσι στα προκριματικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2013, όταν στη Θεσσαλονίκη η ομάδα του Γιώργου Κρανάκη είχε επικρατήσει της Κύπρου με 31-13 (+18).

Πλέον το +29 κόντρα στην Μεγάλη Βρετανία είναι το απόλυτο ρεκόρ, που πάρα πολύ δύσκολα θα σπάσει, αφού είναι λογικό ότι όσο περνάνε τα χρόνια και το επίπεδο μεγαλώνει, η ψαλίδα ανάμεσα στις ομάδες μικραίνει.

*handball.org.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected