Γ Εθνική / Τοπικά

Ο Γιώργος Τυριακίδης στο Imathia Sports News – Μέρος Α

Το Imathia Sports News βρέθηκε στη Σκύδρα, τόπο καταγωγής του προπονητή των Λευκαδίων, Γιώργου Τυριακίδη και συνάντησε τον έμπειρο προπονητή, ο οποίος μίλησε για όλους και για όλα, σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στον Αργύρη Τσιγγενόπουλο.

Με τον κόουτς δώσαμε ραντεβού σε καφέ της πόλης και μας άνοιξε την καρδιά του, σε μια συνέντευξη που θα διαβάσετε σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος που παρουσιάζουμε σ’ αυτή την ανάρτηση, θα διαβάσετε το καλοκαιρινό “σίριαλ” της πρόσληψης του από τον ΠΑΣ, ποιους παίκτες ήθελε από το περσινό ρόστερ αλλά και τι λέει για τον κάθε παίκτη ξεχωριστά.

Μέρος Α

– Κόουτς καλησπέρα, ευχαριστούμε καταρχήν για το χρόνο σας αλλά και το ότι δεχτήκατε να μιλήσετε στο Imathia Sports News.

Εγώ ευχαριστώ για την πρόσκληση, η χαρά είναι δική μου. Ευκαιρίας δοθείσης, θα ήθελα να πω λίγα λόγια για το blog. Το θεωρώ πολύ αντικειμενικό, μοντέρνο, εξελίξιμο και για την Ημαθία αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για την ενημέρωση μας. Θα ήθελα σας παρακαλώ να γράψετε ακριβώς αυτά τα σχόλια που σας ανέφερα!

– Αν και δεν το συνηθίζουμε και εφόσον το επιθυμείτε, θα το αναφέρουμε… Ας ξεκινήσουμε την κουβέντα μας κάνοντας μια αναδρομή στο κοντινό παρελθόν. Πείτε μας για την πρώτη επαφή με την ομάδα των Λευκαδίων. Τι συζητήθηκε στην πρώτη συνάντηση και αν υπήρξε κάποιος ενδοιασμός από την πλευρά σας.

Από την ομάδα των Λευκαδίων με πήρε τηλέφωνο ο κύριος Φουδούλης και μου μετέφερε την επιθυμία του συμβουλίου να έρθουμε σε επαφή. Εκείνη την εποχή δεν υπήρχε κάτι στα “σκαριά” να το πούμε έτσι και σίγουρα η προοπτική να δουλέψω σε μια ομάδα εκτός Πέλλας, ήταν μια πρόκληση για μένα.

Την επόμενη μέρα συναντήθηκα στα Λευκάδια με τον πρόεδρο, ενώ παρόντες ήταν και όλα σχεδόν τα μέλη του συμβουλίου. Άκουσα τις προθέσεις και τα σχέδια του προέδρου, είδα έναν άνθρωπο που αγαπά πολύ την ομάδα και αυτό που ζήτησα ήταν ένα μικρό χρονικό διάστημα να το σκεφτώ. Όμως, ήταν τέτοια η επιθυμία του αλλά και του συμβουλίου να κλείσει η συμφωνία άμεσα, που μάλιστα έμεινα εκεί μέχρι τις 02.00 τα ξημερώματα!

Στην αρχή, ομολογουμένως, είχα κάποιες επιφυλάξεις για να δεχτώ, αν και η εικόνα που είχα από την ομάδα ήταν θετική, τόσο αγωνιστικά καθώς γνώριζα ότι είχε μια πολύ καλή πορεία στη Δ’ Εθνική αλλά και για το ρόστερ.

– Μια που αναφέρατε για την εικόνα που είχατε από την ομάδα, ποια ήταν γενικά η σχέση σας με το Ημαθιώτικο ποδόσφαιρο; Είχατε κάποιον “σύνδεσμο” να το πούμε έτσι στην περιοχή μας;

Προσωπικά δεν έχω δουλέψει ποτέ στην Ημαθία, όμως γνωρίζω αρκετά για τις ομάδες, κυρίως μέσω του διαδυκτίου, που γενικά ως άνθρωπος χρησιμοποιώ αρκετά για να ενημερώνομαι. Όσον αφορά την ομάδα, πέρσι με είχε πάρει τηλέφωνο ο Τόλης Τερζής και μου ζήτησε να κάνουμε ένα φιλικό σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία. Εκτός αυτού γνώριζα το ρόστερ της ομάδας, που θεωρούσα ένα από τα καλύτερα της κατηγορίας. Η πορεία της στο πρωτάθλημα ήταν πραγματικά πολύ καλή και ξέρω ότι έγινε μια μεγάλη προσπάθεια τόσο από πλευράς διοίκησης αλλά και από το αγωνιστικό τμήμα.

– Γνωρίζοντας λοιπόν όλα αυτά, ζητήσατε να παραμείνουν οι παίκτες του περσινού ρόστερ ή είχατε στα πλάνα σας να κάνετε τις δικές σας επιλογές;

Η αλήθεια είναι πως ζήτησα να παραμείνουν οι παίκτες που αγωνιζόταν στον κεντρικό άξονα. Γνώριζα πως η δύναμη της ομάδας ήταν εκεί και τυχόν παραμονή των παικτών, θα ήταν το ιδανικότερο για μένα.

– Ποιοι ήταν οι παίκτες που επιθυμούσατε; Ποιοι είχαν ήδη αποχωρήσει από την ομάδα όταν αναλάβατε;

Οι Τζεϊρανίδης και Μωυσιάδης είχαν αποχωρήσει λίγες μέρες πριν από την ομάδα, κάτι που ουσιαστικά δεν με προβλημάτισε τόσο αφού είχα στα πλάνα μου τις δικές μου επιλογές για τις θέσεις των στόπερ και δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Οι παίκτες που επιθυμούσα να παραμείνουν ήταν οι Γιαουτζής, Ζούρκος, Ηλιάδης, Μαντζιαρίδης και Συμπεθέρης. Για τον Ηλιάδη η διοίκηση ήθελε να του δώσει την ευκαιρία να δοκιμάσει την τύχη του σε υψηλότερο επίπεδο, ενώ για την περίπτωση του Μαντζιαρίδη υπήρχε και το θέμα της ανάρρωσης από τον τραυματισμό αλλά φυσικά και η δική του επιθυμία αν ήθελε να παραμείνει.

Οι Ζούρκος και Γιαουτζής, όπως μου είπαν από τη διοίκηση, επικαλέστηκαν την ανώτερη κατηγορία, ενώ ο Συμπεθέρης θεωρήθηκε η πιο “εύκολη” ας το πούμε περίπτωση για να παραμείνει, κάτι που τελικά έγινε.

– Τι ακολούθησε μετά την οριστική αποχώρηση των παικτών;

Αυτό που διαπίστωσα, αλλά και από αυτά που είχα πληροφορηθεί, είναι ότι ο πρόεδρος είχε τη θέληση αλλά και την οικονομική δυνατότητα να δημιουργήσει μια ομάδα ανταγωνιστική και με στόχο τον πρωταθλητισμό. Η κουβέντα που ακολούθησε ήταν πάνω σ’ αυτό και του επισήμανα το γεγονός πως η ομάδα θα χτιστεί από την αρχή, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Σύμφωνα με τα οικονομικά δεδομένα, θεωρήσατε ότι είναι εφικτή η στελέχωση του ρόστερ όπως είχατε σχεδιάσει;

Η διοίκηση μου έδωσε ένα συγκεκριμένο μπάτζετ, με το οποίο προσπαθήσαμε να επιλέξουμε παίκτες για όλες τις γραμμές. Στον σχεδιασμό που είχα κάνει, είχα επιλέξει κάποιους παίκτες και απέμεναν οι επαφές μαζί τους. Βέβαια, η στελέχωση του ρόστερ από την αρχή, αποτελεί ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα και από την εμπειρία μου από τις προηγούμενες ομάδες, παρόλο που οι προσθήκες κάθε μεταγραφική περίοδο ήταν συγκεκριμένες, πάλι υπήρχαν  τα κενά που πολλές φορές αδυνατούσες να καλύψεις. Πόσο μάλλον τώρα, που η ομάδα έπρεπε να “χτιστεί” από την αρχή.

Ο χρόνος ήταν εξ αρχής εναντίον μας, όμως η αργοπορημένη έναρξη του πρωταθλήματος μπορώ να πω πως μας οφέλησε και μας έδωσε χρόνο να κάνουμε καλύτερες επιλογές αλλά και χρόνο για το μοντάρισμα της ομάδας. Η πορεία και το μέλλον θα δείξει αν οι επιλογές μας ήταν οι ιδανικές.

– Μιλώντας για τις επιλογές, ας δούμε έναν-έναν παίκτη που ήρθαν στην ομάδα, αν ήταν επιλογές σας ή όχι.

Πασχώνης : “Δική μου επιλογή, τον είχα παίκτη στον Αετό και γνωρίζω τις δυνατότητες του”.

Πίτος : “Είχα ενδοιασμούς στην αρχή, κυρίως από πληροφορίες που είχα σχετικά με τον χαρακτήρα του. Κάποιοι μου έλεγαν αυτά, κάποιοι άλλοι εκείνα, όμως θεώρησα, λόγω της δεδομένης ικανότητας του παίκτη αλλά και της επιθυμίας της διοίκησης να τον φέρει στην ομάδα, ότι πρέπει να του δώσουμε την ευκαιρία και μέχρι στιγμής δικαιωνόμαστε. Ο Χρήστος είναι πολύ καλό παιδί και αποτελεί πολύ σημαντική μονάδα για μας”.

Μισαηλίδης Π., Μισαηλίδης Μ., Τσάλμας, Γιαγτζίδης : “Από την πρώτη στιγμή η διοίκηση είχε ξεκαθαρίσει πως θέλει να φέρει στην ομάδα παιδιά από το χωριό για ευνόητους λόγους. Το δέχτηκα χωρίς δεύτερη σκέψη, άλλωστε γνωρίζω καλά πως ο κόσμος της περιοχής αγαπά την ομάδα και την υποστηρίζει. Θεωρώ ότι τα παιδιά αυτά, αν δεν είχαν τις προσωπικές τους υποχρεώσεις, θα μπορούσαν να αγωνίζονται σε υψηλότερο επίπεδο, καθώς έχουν τις δυνατότητες για αυτό. Αν όλα αυτά τα χρόνια ήταν σε μια διαδικασία προπόνησης, θα μπορούσαν πολύ άνετα να ανταπεξέλθουν και το πιστεύω ακράδαντα”.

Καλαϊτζίδης : “Ο Βαγγέλης μπορεί να αγωνιστεί στη Football League 2 με “κλειστά” μάτια! Πέρσι επέλεξε για οικονομικούς λόγους να αγωνιστεί στα Κύμινα αν και είχε προτάσεις. Προτίμησε για τους δικούς του λόγους και φέτος να αγωνιστεί στη Δ’ Εθνική και αυτό φυσικά μας ευνοεί! Είναι ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια του προπονητή και θεωρώ πολύ καλή προσθήκη για την ομάδα”.

Πέτγαζλης : “Ο Θόδωρας ήταν δική μου επιλογή και ένα ρίσκο που πήρα. Προερχόταν από μικρότερη κατηγορία και αρκετά πίσω σε φυσική κατάσταση λόγω του στρατιωτικού. Βέβαια είχε μια πολύ καλή χρονιά με 27 γκολ και αυτό δείχνει κάτι. Είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για την ομάδα, όχι όμως για να αγωνίζεται ως “φουνταριστός” αλλά περισσότερο ως περιφερειακός. Ουσιαστικά επανδρώνει την επιθετική γραμμή και γι’ αυτό το λόγο αποκτήθηκε”.

Παπαστεργίου : “Τον Γιώργο τον ήθελα από την πρώτη μέρα που πήγα στα Λευκάδια. Μεσολάβησε η πρόταση του Τυλυκράτη βέβαια και σε επικοινωνία που είχαμε με τους ιθύνοντες της ομάδας της Λευκάδας, είπα τα καλύτερα γι’ αυτόν. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, αφού ο Γιώργος επέστρεψε άπραγος, για τους δικούς του λόγους. Μέχρι στιγμής δικαιώνομαι για την επιλογή μου, αφού είναι παίκτης με πλούσια σωματικά χαρίσματα, πολύ ψηλός και δυνατός στις προσωπικές μονομαχίες. Έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης και το ζητούμενο είναι η διάρκεια”.

Μπρέγκου : “Ο πρώτος παίκτης που κλείσαμε από τη στιγμή που πήγα στα Λευκάδια. Γνωστός σε όλους, έχει αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο και πρότυπο επαγγελματία. Πολύ καλό παιδί, νευρικός κάποιες φορές λόγω του αστείρευτου πάθους του μέσα στο παιχνίδι, αλλά είναι βαρόμετρο για την ομάδα μας”.

Μαργιορίδης : “Μια ήρεμη δύναμη… Ένας παίκτης με πολύ καλά χαρακτηριστικά, που μπορεί να αγωνιστεί τόσο στα στόπερ, αλλά και στο κέντρο. Είναι απαραίτητος για κάθε προπονητή, με ηγετική φυσιογνωμία και θεωρώ πως αργότερα θα μπορεί να δουλέψει και ως προπονητής”.

Πετρίδης : “Και ο Χρήστος δική μου επιλογή. Τον είχα παίκτη στη Σκύδρα και παρακολουθούσα την εξέλιξη του στη Νάουσα. Πολλοί θεωρούν από το πως κινείται στο γήπεδο, ότι είναι νωχελικός στο παιχνίδι του. Εγώ αντίθετα θεωρώ πως έχει την πάσα ακριβείας και βοηθά πολύ στην σωστή ανάπτυξη του παιχνιδιού”.

Μαλέσιος : “Ο Κώστας ήρθε την τελευταία μέρα των μεταγραφών. Η αλήθεια είναι πως επιθυμούσα έναν έμπειρο τερματοφύλακα και είχα δώσει μια λίστα με τρία ονόματα στη διοίκηση. Όμως θα υπερβαίναμε το μπάτζετ και έτσι αναγκαστήκαμε να πάμε σε άλλες λύσεις. Για τον Κώστα είχαμε καλές συστάσεις και το σημαντικό είναι ότι είχε όρεξη να παίξει. Μέχρι στιγμής δικαιωνόμαστε για την επιλογή μας, καθώς με το Μακροχώρι που αγωνίστηκε ήταν πολύ καλός”.

Οι “μικροί” : “Το δυσκολότερο κομμάτι του σχεδιασμού. Εδώ θα ήθελα να πω πως οι διαφορές ανάμεσα σε παίκτες γεννημένους το ’92 και το ’95 είναι μεγάλες, χωρίς βέβαια να αποκλείουμε κάποιες εξαιρέσεις, όπως είναι για παράδειγμα ο Ίντος, που μας αρέσει πολύ και έχει πολλές δυνατότητες. Στο κομμάτι των “μικρών” μπορώ να πω πως ήμασταν άτυχοι, αφού θα θέλαμε να είχαμε δύο ακόμα επιλογές τουλάχιστον. Ήταν εκ προοιμίου δύσκολο βέβαια και γιατί η Βέροια πήρε αρκετούς από την περιοχή αλλά και γιατί οι επιλογές εκ των πραγμάτων είναι λίγες.

Θεωρώ πως οι επιλογές που κάναμε είναι σε γενικές γραμμές αρκετά καλές. Σπυριδωνίδης και Παπαδόπουλος έχουν παρουσιάσει σημάδια βελτίωσης και προσαρμόζονται στο παιχνίδι της ομάδας. Τον Πληκαδίτη τον γνωρίζω προσωπικά και ξέρω τις δυνατότητες του, ενώ Χαρατσίδης, Σιδηρόπουλος και Κωνσταντάκος έχουν πολλές προοπτικές εξέλιξης. Για τον Λαμπρίδη τέλος, ο οποίος αντιμετώπισε έναν σοβαρό τραυματισμό και πήγε πίσω, θεωρώ πως είναι πολύ εξελίξιμος παίκτης και δεν είναι τυχαίο πως πριν δύο χρόνια βγήκε ο καλύτερος νέος παίκτης στο νομό Πέλλας”.

Στο δεύτερο μέρος διαβάστε για :

– Την περίοδο της προετοιμασίας και την πορεία στα φιλικά.

– Τι πιστεύει για την ομάδα με την μέχρι στιγμής εικόνα και που μπορεί να φτάσει.

– Την άποψη του για τις άλλες ομάδες του ομίλου και πως είδε το ματς με το Μακροχώρι. Τι αναφέρει για τον προπονητή του Μακροχωρίου, Γιάννη Κερλίδη.

– Τα πλάνα του για το παιχνίδι με την Αλεξάνδρεια αλλά και το “ιδιαίτερο” όπως το χαρακτήρισε ματς του Κυπέλλου με το Νεόκαστρο.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected