Κατηγορίες
Αθλήματα

Ιταλία – Ελλάδα 25-31

Σπουδαία νίκη για την πρώτη φάση των προκριματικών του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2016 πέτυχε η εθνική ομάδα χάντμπολ ανδρών επικρατώντας της Ιταλίας στην πόλη Λάβις με 31-25.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα χρειάστηκε να πετάξει ένα ημίχρονο στα σκουπίδια, να βρεθεί να χάνει μέχρι και με τέσσερα τέρματα διαφορά, πριν αντιδράσει και καταφέρει να αλλάξει το σκηνικό και να διπλασιάσει τις νίκες της στον β’ προ-προκριματικό όμιλο της διοργάνωσης.

Η ομάδα του Γιώργου Κρανάκη είχε πολλά προβλήματα στο πρώτο μέρος στον αμυντικό τομέα με τους Ιταλούς να το εκμεταλλεύονται στον μέγιστο βαθμό πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με αγωνιστικό αλλά και ψυχολογικό προβάδισμα τριών τερμάτων (17-14). Είναι χαρακτηριστικό πως στο πρώτο 30λεπτο η Ιταλία διατηρούσε κατά διαστήματα μια διαφορά ακόμα και τεσσάρων τερμάτων.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε τελείως διαφορετική μορφή, αφού οι ΣανίκηςΒασιλάκης (η είσοδος των οποίων υπήρξε καθοριστική) πήραν το όπλο τους και μαζί με τον Παπαδόπουλο (πέτυχαν συνολικά 21 τέρματα) έφεραν την ανατροπή, ενώ και η άμυνα λειτούργησε πολύ καλύτερα επιτρέποντας την ανάπτυξη αιφνιδιασμών.

Η πρώτη ισοφάριση ήρθε με τον Χαλκίδη σε 18-18 στο 38′, και ο Σανίκης με δύο γκολ άλλαξε το 19-20 υπέρ των Ιταλών σε 21-20 υπέρ της «γαλανόλευκης» που έκτοτε πήρε τον έλεγχο του αγώνα και στο τελευταίο δεκάλεπτο αύξησε και σε επίπεδα ασφαλείας τη διαφορά στο σκορ.

Γιώργος Κρανάκης : «Είναι ακόμα μεγαλύτερη επιτακτική ανάγκη να συνεχιστεί οι σχεδιασμός και ο προγραμματισμός με την ομοσπονδία. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για τη νίκη που πέτυχαν. Είχαμε δυο διαφορετικά πρόσωπα. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πολύ νωθροί με προβλήματα στην άμυνα. Στο δεύτερο ήμασταν καλοί και μας δόθηκε η ευκαιρία να πετύχουμε εύκολα γκολ στον αιφνιδιασμό».

Φράνκο Τσιόντσιο (προπονητής Ιταλίας): «Το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ καλό με καλή άμυνα. Στο δεύτερο έπεσε πολύ η ομάδα και κανείς δεν έκανε αυτά που έπρεπε. Έγιναν χαζά λάθη, μη μυαλωμένες προσπάθειες και στο τελευταίο δεκάλεπτο η ομάδα κατέρρευσε».

Αλέξανδρος Βασιλάκης : «Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν απαράδεκτοι στην άμυνα, χωρίς να είναι τόσο κακή η επίθεση. Αργήσαμε να μπούμε στο παιχνίδι. Στο β’ μέρος μας βοήθησαν και οι αποκρούσεις του Τσιλιμπάρη. Παίξαμε με μυαλό και πήραμε μια δίκαιη νίκη που δεν πρέπει να μας εφησυχάζει. Η Ιταλία είναι μια καλή ομάδα που πρέπει να τη σεβαστούμε και στο δεύτερο παιχνίδι που θα παίξουμε στην Ελλάδα. Τέλειωσε μόνο το πρώτο ημίχρονο του ομίλου».

Β’ ΟΜΙΛΟΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Ελλάδα    4    74-39
2. Ιταλία    0    25-31
3. Μ. Βρετανία    0    14-43

*Η Ελλάδα έχει ένα ματς περισσότερο

ΙΤΑΛΙΑ- ΕΛΛΑΔΑ 25-31

Τα δεκάλεπτα: 5-3, 10-8, 17-14 (ημχ.), 20-19, 24-24, 25-31

Ιταλία : Ντι Μαρτσέλο, Ρέσκα 1, Μαιόνε 4, Ρουμπίνο, Γκαέτα1, Ντι Μάτζιο 1, Σίρσι, Ράντοβτσιτς 2, Βίσκοβιτς 1, Φόβιο, Τζιόνκο, Όπαλιτς, Τούρκοβιτς 4, Αλεσαντρίνι, Σκάταρ 8, Τόκιτς 3.
Ελλάδα : Τσιλιμπάρης, Τζιμούρτος, Μπαλωμένος, Μάλλιος, Βασιλάκης 6, Χαλκίδης 2, Σανίκης 8, Αλβανός, Καρυπίδης 5, Γεωργιάδης 2, Παπαδόπουλος 7, Δεληγιάννης, Μεγαλοοικονόμου, Γουργούμης, Μαραγκός 1, Πετρίδης.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected