Super League 1

ΠΑΣ Γιάννινα – Skoda Ξάνθη (1-0) Βασικοί Τζηομόπουλος, Βασιλακάκης

Τη νίκη που του δίνει… αέρα έξι βαθμών από τις θέσεις του υποβιβασμού πήρε ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος επικράτησε 1-0 στους «Ζωσιμάδες» επί της Ξάνθης με τέρμα του Ντε Βινσέντι.

Από θετικές εμφανίσεις προερχόταν ο ΠΑΣ Γιάννινα το τελευταίο διάστημα, δείχνοντας πως μπορούσε να κάνει ένα καλό σερί που θα του έδινε τη δυνατότητα να απομακρυνθεί από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Η αναμέτρηση με τη Ξάνθη στους «Ζωσιμάδες» κρινόταν εξάποντη για τις δύο ομάδες που είχαν ως στόχο τη νίκη που θα τους έδινε την ευκαιρία να δουν πιο ήρεμα το μέλλον, έχοντας πάρει απόσταση από τις χαμηλές θέσεις.

Ύστερα από μία αναμέτρηση όπου στη μεγαλύτερή του διάρκεια τον έλεγχο είχαν οι γηπεδούχοι, ο ΠΑΣ Γιάννινα έφτασε σε μία σημαντική νίκη με 1-0 που του έδωσε… αέρα έξι βαθμών από τις θέσεις του υποβιβασμού.

Το ξεκίνημα ήταν πολύ καλό για την ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου και στην πρώτη σοβαρή ευκαιρία που δημιούργησε, άνοιξε και το σκορ.  Ο Κοροβέσης έκανε πολύ καλή σέντρα με τον Ντε Βινσέντι να πετυχαίνει ένα πανέμορφο τέρμα με καρφωτή κεφαλιά.  Στο 36’ ο ίδιος ποδοσφαιριστής έκανε ωραία ενέργεια με το πλασέ του, να αποκρούεται πάνω στη γραμμή από τον Φλίσκα που έσωσε την ομάδα του από βέβαιο κίνδυνο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Νίκος Κωστένογλου έκανε δύο αλλαγές, αλλάζοντας και την εικόνα της ομάδας του. Η Ξάνθη στα πρώτα 20 λεπτά της επανάληψης είχε τον έλεγχο χωρίς όμως να μπορέσει να δημιουργήσει κάποια σημαντική ευκαιρία, απειλώντας μόνο με μακρινά σουτ.

Στο τελευταίο τέταρτο οι γηπεδούχοι ανέκτησαν ξανά τον έλεγχο και απείλησαν με ένα δεύτερο τέρμα σε αρκετές περιπτώσεις, με τον Λοντίγκιν να απαντάει στις προσπάθειες των Μιχαήλ (76’), Ίλιτς (76’) και Γεωργία (77’). Όπως είναι λογικό, στα τελευταία λεπτά ο ΠΑΣ οπισθοχώρησε θέλοντας να κρατήσει το «χρυσό» 1-0.

ΠΑΣ Γιάννινα : Φεγκρούς, Πάντος, Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος, Μιχαήλ, Λίλα, Τσουκαλάς (70′ Κειτά), Κοροβέσης, Ντε Βινσέντι (82′ Βίλα), Γεωργίου, Ίλιτς (92′ Γιάκος).

Skoda Ξάνθη : Λοντίγκιν, Κομεσίδης, Φλίσκας, Βάλλας, Καζούμπα (46′ Νάκας), Βασιλακάκης, Γκατσολάρι (46′ Γούτας), Τριάδης, Μάνταλος, Ονουάτσι (72′ κούτεβ), Μαρκόφσκι.

*contra.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected