Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Ο Νίκος Πιπινίκας στο Imathia Sports News

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο Imathia Sports News και στον Αργύρη Τσιγγενόπουλο, έδωσε ο επιθετικός του ΦΑΣ Νάουσα Νίκος Πιπινίκας. Ο ένας από τους δύο…killer της φετινής ομάδας του Βασίλη Αργυρίου (μαζί με τον Γιώργο Γασπαράτο) δέχτηκε να μιλήσει για όλους και για όλα, σε μια κουβέντα εφ’όλης της ύλης, πίνοντας το καφεδάκι μας σε καφέ της πόλης της Βέροιας.

Η καριέρα του Νίκου

Ο 23χρονος (γεννημένος στις 15/9/1988) δεξιοπόδαρος επιθετικός, όπως οι περισσότεροι από μας, ξεκίνησε να…κλωτσάει το τόπι από πολύ μικρός και μάλιστα από νωρίς έδειξε ότι θα έφτανε σε υψηλό επίπεδο. Το πρώτο του δελτίο εκδόθηκε στην Ακαδημία των Ιώνων Διαβατών Θεσσαλονίκης, στην οποία πέρασε από όλα τα τμήματα.

Η ομάδα κάποια χρόνια μετά, δημιούργησε σύλλογο ο οποίος δήλωσε συμμετοχή στο Γ’ Τοπικό Θεσσαλονίκης, όπου έκανε τα πρώτα του παιχνίδια ως ερασιτέχνης. Την επόμενη χρονιά η ομάδα κέρδισε την άνοδο στην Β’ Ερασιτεχνική και στη συνέχεια θα τον πλησιάσει η Ομόνοια Σίνδου, η οποία και θα τον αποκτήσει. Στην ομάδα της Δυτικής Θεσσαλονίκης θα παραμείνει για δύο χρόνια, θα αγωνιστεί στη Δ’ Εθνική και στη συνέχεια θα επιστρέψει στα Διαβατά, αλλά στη μεγάλη ομάδα των Ιώνων, όπου θα αγωνιστεί για ένα χρόνο στην Α1 Ερασιτεχνική.

Τη  σεζόν 2007-2008 ξεκινά η…περιοδεία του Νίκου Πιπινίκα στην Ελλάδα, αρχής γενομένης από την Κεφαλλονιά και τη Λειβαθώ, που τότε αγωνιζόταν στην Δ’ Εθνική. Εκεί παρέμεινε ένα χρόνο και την επόμενη περίοδο (2008-2009) θα μετακομίσει λίγο πιο ανατολικά και συγκεκριμένα στον Αστέρα Ιτέας.

Εκεί θα βρει συμπαίκτες τους Γιώργο Αραμπατζή, Νίκο Ξαγοράρη και Νίκο Ζούρκο, σε μια ομάδα πολύ οργανωμένη και τυπική στις οικονομικές της συναλλαγές. Η ομάδα της Φωκίδας θα τερματίσει τέταρτη στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής και την επόμενη χρονιά ο 20χρονος τότε επιθετικός έμελλε να καταγράψει τις πρώτες του επαγγελματικές συμμετοχές.

Το καλοκαίρι του 2009 ο Νίκος θα βρεθεί στην Κρήτη και συγκεκριμένα στον Ολυμπιακό Χερσονήσου, η οποία συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Εκεί θα αγωνιστεί σε 12 παιχνίδια και θα πετύχει 1 γκολ, με συμπαίκτες τότε τους Ισαάκ Τεπετό και Ευγένη Κίτσα.

Επόμενος σταθμός της καριέρας του η ΑΕ Αλεξάνδρειας, που τότε είχε προπονητή τον Χρήστο Τερζίδη (μέχρι πρότινος στον πάγκο του Εθνικού Κλειδιού) και τελευταία…στάση πριν την Νάουσα ο Οδυσσέας Αναγέννησης Σερρών.

Η ομάδα της πόλης απ’ όπου κατάγεται ο νυν προπονητής του, Βασίλης Αργυρίου, είχε πολλά σκαμπανεβάσματα μέσα στη χρονιά, ενώ ο ίδιος κλήθηκε να υπηρετήσει την πατρίδα και κατέγραψε ελάχιστες συμμετοχές με την ομάδα των Σερρών.

Η συνέντευξη

Νίκο καλημέρα. Ευχαριστούμε καταρχάς που δέχτηκες να μιλήσεις στο Imathia Sports News. Πως νιώθεις που επέστρεψες και πάλι στην Ημαθία;

Καλημέρα και σε σας. Εγώ ευχαριστώ για την πρόσκληση. Νιώθω πολύ καλά, όλα πάνε καλά στην ομάδα και είμαι πολύ ευχαριστημένος από το κλίμα που συνάντησα στον σύλλογο.

Πριν πάμε στο παρόν, ας πούμε λίγο για το καλοκαίρι, μετά την αποχώρηση σου από την Αναγέννηση Σερρών. Ποιος σε πλησίασε από την ομάδα της Νάουσας;

Με πήρε τηλέφωνο ο προπονητής της ομάδας, ο κ. Αργυρίου. Η αλήθεια είναι πως με είχε δει όταν αγωνιζόμουνα στην Αλεξάνδρεια, όπως επίσης και τον Γασπαράτο. Όμως η εμπλοκή κάποιων μάνατζερ στην υπόθεση, χάλασε τη συμφωνία και ενώ μου είχαν πει πως όλα ήταν κανονισμένα και είχα μιλήσει και με τον κόουτς, τελικά δεν προχώρησε. Βέβαια, είχα πρόταση και από την Αναγέννηση που αγωνιζόταν στη Γ’ Εθνική και θεώρησα ότι έπρεπε να συμφωνήσω, αναλογιζόμενος και το μέλλον μου.

Μίλησες μετά με τον κ. Αργυρίου;

Ναι, ο κ. Αργυρίου το κατάλαβε, ήξερε άλλωστε και την ομάδα αφού από εκεί κατάγεται και μου είπε να προχωρήσω. Δεν μετάνιωσα για την επιλογή μου, ήταν μια εμπειρία για μένα και τώρα όλα καλά.

Στην επαφή που είχες με την ομάδα της Νάουσας, αυτά που άκουσες ήταν κάτι που περίμενες ή υπήρξε διαπραγμάτευση;

Ήταν κάτι που περίμενα, άλλωστε δεν μπορείς να αρνηθείς μια πρόταση που εκτός του ότι είναι συμφέρουσα, περιλαμβάνει σπίτι και φαγητό. Τέτοια οικονομικά δεδομένα συναντάς στη Football League 2 μπορεί και παραπάνω! Αυτό δείχνει πως η ομάδα έχει ένα πλάνο για τα επόμενα χρόνια και αποδυκνείει πως οργανωτικά δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από ομάδες υψηλότερου επιπέδου.

Πες μας λίγο για την προετοιμασία. Θεωρείς πως το επίπεδο της μπορεί να συγκριθεί με μεγαλύτερης κατηγορίας ή το ιδανικό για τη Δ’ Εθνική;

Σίγουρα μεγαλύτερης κατηγορίας. Ο προπονητής της ομάδας έχει πολλές γνώσεις στο αντικείμενο του και αυτό περνά και σε μας τους παίκτες. Όσον αφορά εμένα, λόγω της μεγάλης περιόδου αποχής λόγω του στρατιωτικού, έμεινα λίγο πίσω σε σχέση με τους συμπαίκτες μου, όμως σιγά σιγά επανέρχομαι στα στάνταρ που επιθυμεί ο προπονητής μου.

Ποιες ήταν οι πρώτες σου εντυπώσεις από τα φιλικά τόσο για την ομάδα αλλά και για τον εαυτό σου;

Στα φιλικά είμασταν πολύ σοβαροί, γιατί η ομάδα διαθέτει παίκτες έμπειρους και με πολλές παραστάσεις, παίκτες επίσης που γνωρίζουν πολύ καλά την κατηγορία αλλά και πολύ καλούς “μικρούς”, οι οποίοι θεωρώ ότι έχουν πολύ ταλέντο και σίγουρα θα ξεχωρίσουν στην κατηγορία. Όσον αφορά εμένα, έχασα κάποιες προπονήσεις στην προετοιμασία, γι’ αυτό και σε κάποια φιλικά ο προπονητής με έβαλε ως αλλαγή.

Σε γενικές γραμμές πιστεύω πως τα πήγα καλά και αν θεωρούσαμε πως η ουσία στο παιχνίδι είναι το γκολ, τότε νομίζω ότι ήμουν σε καλό επίπεδο. Εδώ θέλω να τονίσω και την παρουσία του Γιώργου Γασπαράτου στην ομάδα, με τον οποίο θα έλεγα πως υπάρχει μια χημεία και ο ένας συμπληρώνει τον άλλο, γεγονός που βγαίνει και στο παιχνίδι.

Πάντως, θεωρώ πως δεν είναι τυχαίο το ότι κερδίσαμε μέσα στον Καμπανιακό, μια πολύ δυνατή ομάδα αλλά και μέσα στον Οδυσσέα Κορδελιού, ομάδα Γ’ Εθνικής, η οποία απέκλεισε τη Δόξα Δράμας στο Κύπελλο. Είμαστε ένα πολύ καλό σύνολο και πιστεύω πως έχουμε τη δυνατότητα να πρωταγωνιστήσουμε.

Ποια είναι η άποψη σου για τα πρώτα παιχνίδια της ομάδας;

Θεωρώ πως περάσαμε το ντεφορμάρισμα μας με νίκες. Με τα Αεράτα την περασμένη Κυριακή βρήκαμε τα πατήματα μας στο γήπεδο, τους αυτοματισμούς και κερδίσαμε άνετα, έχοντας πολύ καλή απόδοση.

Εσύ με κλίμακα από το 1 έως το 10, σε ποιο σημείο θα έβαζες την απόδοση σου μέχρι στιγμής;

Πιστεύω πως βρίσκομαι στο 7 με 8 και αυτό γιατί, όπως σας είπα, έχασα κάποιες προπονήσεις στην προετοιμασία και με πήγε λίγο πίσω. Όμως σιγά σιγά βρίσκω τον εαυτό μου και στο επόμενο παιχνίδι πιστεύω ότι θα είμαι σε καλύτερη κατάσταση.

Που μπορεί να φτάσει η φετινή Νάουσα, κρίνοντας από τα πρώτα παιχνίδια αλλά και από το επίπεδο του ρόστερ;

Για μένα ο στόχος της ομάδας αυτής θα πρέπει να είναι οι 60 βαθμοί. Μας μένουν άλλοι 51! Χωρίς υπερβολή σε αυτό που λέω, θεωρώ πως έχουμε ένα πολύ καλό σύνολο που έχει τη δυνατότητα να κερδίζει σε κάθε παιχνίδι. Αυτή πρέπει να είναι η Νάουσα…

Την Κυριακή έχετε τον πρώτο εκτός έδρας αγώνα στη Νεοκαισάρεια. Πως έχετε προετοιμαστεί γι’ αυτό το παιχνίδι και τι πρέπει να προσέξετε;

Είναι αυτό που σας ανέφερα και προηγουμένως. Είμαστε η Νάουσα και όπου κι αν παίζουμε πάντα έχουμε ως στόχο τη νίκη. Γνωρίζουμε ότι ο Αχιλλέας έχει πολύ καλή ομάδα και θέλει προσοχή, όμως θα πάμε στη Νεοκαισάρεια για να πάρουμε τη νίκη.

Πες μας λίγα λόγια για τον προπονητή σου. Είναι η πρώτη φορά που συνεργάζεστε…

Ναι, είναι η πρώτη φορά. Ο κ. Αργυρίου είναι πολύ καλός προπονητής και το επίπεδο της προπόνησης είναι πολύ υψηλό. Είναι πολύ θετικό και σημαντικό για τον ίδιο το ότι φέτος έχει ένα ρόστερ με παίκτες έμπειρους αλλά και ταλαντούχους νεαρούς και συνάμα με τις γνώσεις και την εμπειρία του, θεωρώ πως φέτος έχει δημιουργηθεί το κατάλληλο κλίμα ώστε η ομάδα να πρωταγωνιστήσει.

Θεωρείς πως η φημολογούμενη αναδιάρθρωση της κατηγορίας και η άνοδος των 7 ομάδων που έχουμε γράψει στο Imathia Sports News θα εξαλείψει το κίνητρο για σας;

Νομίζω πως αγωνιστικά όντως αποτελεί πρόβλημα, όμως θεωρώ πως κάθε ποδοσφαιριστής, κάθε προπονητής αγωνίζεται πάντα για την πρώτη θέση και αυτό θα επιδιώξουμε και εμείς σε κάθε περίπτωση.

Ποιες ομάδες θεωρείς πως θα ξεχωρίσουν στο πρωτάθλημα;

Οι ομάδες της Ημαθίας, αν εξαιρέσουμε την Αλεξάνδρεια, που ξεκίνησε την προετοιμασία της αργά και μέχρι στιγμής δεν έχει βρει τον εαυτό της, οι υπόλοιποι θα βρίσκονται στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Είναι πολύ υψηλό το επίπεδο φέτος και θεωρώ πως θα γίνει ένα πολύ ωραίο πρωτάθλημα.

Είχες πρόταση από τις άλλες ομάδες της Ημαθίας το καλοκαίρι;

Όχι δεν δέχτηκα κρούση από καμία ομάδα, αλλά θεωρώ πως στη…ζυγαριά, πάλι θα επέλεγα τη Νάουσα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος στην ομάδα και θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που βρίσκομαι σ’ αυτήν.

Νίκο ευχαριστούμε και πάλι για τη συνέντευξη στο Imathia Sports News. Ευχόμαστε να είσαι πάντα γερός και να πετύχεις τους στόχους σου και τα όνειρα σου.

Εγώ ευχαριστώ για την πρόσκληση, εύχομαι και σε σας κάθε επιτυχία.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected