Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

ΑΕ Χαρίεσσας – Αχιλλέας Νεοκάστρου 2-1

[slideshow]

Στην πρώτη του φετινή ήττα υποχρέωσε τον Αχιλλέα Νεοκάστρου η ΑΕ Χαρίεσσας. Η ομάδα του Δημήτρη Χαλκιά, με σκόρερ τον…συνήθη ύποπτο στα τελευταία ματς Βασίλη Καρασαρίδη, “γύρισε” το ματς και έβαλε…φωτιά στο πρωτάθλημα.

Το παιχνίδι ήταν επεισοδιακό και καταγράφηκαν πολλά γεγονότα, που συνεχίστηκαν και μετά το ματς με εκατέρωθεν δηλώσεις και αντεγκλίσεις. Πριν τον αγώνα, η ομάδα του Αχιλλέα Νεοκάστρου παραπονέθηκε για το γήπεδο, καθώς όπως υποστήριξαν είχαν δημιουργηθεί σημεία με πολύ νερό μετά από το πότισμα που προηγήθηκε, γεγονός που ανέφερε σε έντονο ύφος, μιλώντας σε τοπικό ραδιόφωνο, ο πρόεδρος της ομάδας Στέργιος Μπούθας. Ο ισχυρός άνδρας του Αχιλλέα, εκτός αυτού, αναφέρθηκε και στον πρόεδρο της ΑΕ Χαρίεσσας, Σάββα Ακριτίδη, τον οποίο κατήγγειλε πως επιτέθηκε φραστικά στους παίκτες των φιλοξενούμενων, ενώ καταφέρθηκε και κατά του διαιτητή της συνάντησης κ. Μελτζανίδη, καθώς όπως υποστήριξε ακύρωσε γκολ του Τσιούπρου αλλά και για το ότι άφησε το σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων.  Εμείς μιλήσαμε για όλα αυτά με τους δύο προπονητές, δηλώσεις που θα δείτε στο τέλος του άρθρου.

Όσον αφορά τον αγώνα, ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι προηγήθηκαν μόλις στο 3ο λεπτό με τον Τοπαλίδη, στην πρώτη ουσιαστική φάση του αγώνα. Ο απόλυτος αιφνιδιασμός για τους γηπεδούχους, οι οποίοι ήταν αναγκασμένοι από πολύ νωρίς να αλλάξουν τα πλάνα τους και να βγουν στην επίθεση για την ισοφάριση. Και ενώ ο Αχιλλέας στο 16′ πετύχει γκολ με τον Τσιούπρο αλλά θα ακυρωθεί ως οφ-σάιντ από τον βοηθό, στο 26′ θα έρθει η ισοφάριση για τους γηπεδούχους. Ο Δημήτρης Καρασαρίδης θα κινηθεί από τα δεξιά, θα πασάρει παράλληλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής στον αδερφό του Βασίλη, ο οποίος με σουτ θα κάνει το 1-1.

Η Χαρίεσσα θα συνεχίσει να αγωνίζεται με αντεπιθέσεις και λίγο πριν βγει το ημίχρονο θα έχει ένα εντυπωσιακό τρίλεπτο, στο οποίο θα χάσει απανωτές ευκαιρίες για να μπει μπροστά στο σκορ. Στο 44′ σουτ του Τόσκα από μακριά θα περάσει άουτ, στο 45′ “ένα-δύο” του Βασίλη Καρασαρίδη με τον Διτσόλα, σουτ του τελευταίου λίγο άουτ και στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Δημήτρης Καρασαρίδης θα επιχειρήσει σουτ, που θα περάσει λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Δαμιανίδη.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι θα μπουν και πάλι δυνατά και στο 57′ θα πετύχουν τη μεγάλη ανατροπή. Ο Τόσκα θα εκτελέσει φάουλ από τα δεξιά, ο Βασίλης Καρασαρίδης θα πεταχτεί στην πορεία της μπάλας και με κεφαλιά θα κάνει το 2-1, πετυχαίνοντας το 9ο γκολ του στο πρωτάθλημα.

Η συνέχεια ανήκει στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι θα παίξουν στο μισό γήπεδο τους γηπεδούχους, ενώ θα ακολουθήσει μια σειρά από τραυματισμούς και για τις δύο ομάδες. Ο Φωτιάδης στο 66′ (σφύξιμο στο δικέφαλο) και ο Ιωαννίδης στο 71′ (κράμπα) για τους”κιτρινόμαυρους”, αλλά και ο Τζεϊρανίδης στο 70′ (φαίνεται σοβαρός ο τραυματισμός του, θα φανεί σήμερα στη διάγνωση) με τον προπονητή της ομάδας να περνάει στον αγώνα.

Στο 85′ ο Λαμπριανίδης θα δεχτεί την κόκκινη κάρτα του διαιτητή, μετά από διαπληκτισμό με τον Δραγουμάνο και στην επόμενη φάση η Χαρίεσσα θα χάσει και τρίτο παίκτη με τραυματισμό, με τον Τόσκα να χτυπά στο γόνατο σε μια κόντρα. Το σφύριγμα του διαιτητή θα βρει τους γηπεδούχους να γίνονται ένα…κουβάρι στους πανηγυρισμούς και τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται στο διαιτητή.

Συνθέσεις

ΑΕ Χαρίεσσας : Αντιφάκος, Τσίπης, Ιωαννίδης (71′ λ.τ. Δάγκας), Θεοδωρόπουλος, Δραγουμάνος, Φωτιάδης (66′ λ.τ. Χαλκιάς), Διτσόλας, Τόσκα (85′ Χρυσαφίδης), Καρασαρίδης Δ., Καρασαρίδης Β., Τριανταφυλλίδης.

Αχιλλέας Νεοκάστρου : Δαμιανίδης, Τζεϊρανίδης (70′ λ.τ. Σαμψωνίδης), Βαλδήρ, Μηλιώτης Γ., Ξαφέτης, Τσέος (79′ Μηλιώτης Β.), Λαμπριανίδης, Παπαδόπουλος Π., Τσιούπρος, Τοπαλίδης (73′ Παπαδόπουλος Α.), Καφές.

Δηλώσεις προπονητών

Δημήτρης Χαλκιάς : “Γνωρίζαμε πως ο Αχιλλέας είναι από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας και επιλέξαμε να παίξουμε με αντεπιθέσεις. Είχαμε θέληση, πάθος και υπερβάλλαμε εαυτούς. Χάσαμε τρεις παίκτες με τραυματισμό, ενώ στον πάγκο είχαμε μόνο 3 παίκτες, με τον Χρυσαφίδη να είναι 16 χρονών. Συγχαρητήρια στα παιδιά, θεωρώ πως αξίζαμε τι νίκη. Όσον αφορά το θέμα που προέκυψε με το γήπεδο, θα ήθελα να πω πως σε κάθε παιχνίδι ποτίζουμε το γήπεδο από πριν, γιατί το γήπεδο μας είναι πολύ σκληρό και όλοι το γνωρίζουν αυτό. Το ότι δημιουργήθηκαν λίμνες σε κάποια σημεία, έγινε από τεχνικό πρόβλημα και χωρίς να υπάρχει πρόθεση εκ μέρους μας. Άλλωστε στο γήπεδο αυτό αγωνιζόμαστε και εμείς και η αλήθεια είναι ότι στο γκολ που δεχτήκαμε ο Αντιφάκος γλιστρά λόγω του τερέν. Για τα γεγονότα που συνέβησαν μεταξύ του προέδρου και της αντίπαλης ομάδας, δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη γιατί αγωνιζόμουν, ενώ αυτό συνέβη στον αντίπαλο πάγκο”.

Αντώνης Δακόπουλος : “Δεν θέλω να σχολιάσω τίποτα για τα γεγονότα που προηγήθηκαν και ότι ακολούθησε του αγώνα. Ο κόσμος ακούει, διαβάζει και μπορεί να κρίνει. Δεν καταφέρνουμε τίποτα με το να ασχολούμαστε και να προβαίνουμε σε δηλώσεις εκατέρωθεν. Για την ομάδα μου θα πω πως δεν ήμασταν καλοί, έπρεπε να καθαρίσουμε το παιχνίδι όταν έπρεπε, αλλά νομίζω πως έγιναν και διαιτητικά λάθη, αφού έχασε τον πειθαρχικό έλεγχο και πιστεύω πως το γκολ του Τσιούπρου είναι κανονικό. Προχωράμε, βλέπουμε το επόμενο παιχνίδι, είμαστε μέσα στους στόχους μας.”

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected