Κατηγορίες
Super League 1

Δημήτρης Καλαϊτζίδης (NovaSport) : “Νιώθω καλά που επέστρεψα”

Χαρούμενος που επέστρεψε στον πάγκο της Βέροιας είναι ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης, ενώ είναι αισιόδοξος ότι η ομάδα θα παραμείνει στην κατηγορία.

Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 για την εύκολη προσαρμογή του και την αξιολόγηση του ρόστερ της Βέροιας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Καλαϊτζίδη

Για την επιστροφή του στην τεχνική ηγεσία της Βέροιας: «Νιώθω καλά που επέστρεψα, επειδή το περιβάλλον είναι γνώριμο για εμένα. Το 50% του ρόστερ μού είναι γνωστό και θα είναι πιο εύκολη η προσαρμογή ορισμένων παικτών σε αυτά που ζητάω. Έτσι θα χρειαστεί λιγότερος χρόνος για να περάσει η φιλοσοφία μου στην ομάδα».

Για την επόμενη μέρα στη «βασίλισσα του Βορρά»: «Θα σας πω τι έλεγα το καλοκαίρι: κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού της ομάδας, είχα πει να μείνουν οι περισσότεροι παίκτες που βοήθησαν την ομάδα να ανέβει στην Σούπερ Λίγκα. Έχουν μείνει οι περισσότεροι και χρειάζεται να αξιολογήσω τους νέους. Γνωρίζω αρκετά κάποιους Έλληνες από το πρόσφατο παρελθόν τους, ενώ τους ξένους πρέπει να τους δω από κοντά για να τους κρίνω. Όλα, όμως, έρχονται σε συνάρτηση με τη δυναμική των αντίπαλων ομάδων στο πρωτάθλημα. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα αξιόμαχο σύνολο».

Για την επιστροφή του και αν έχουν ξεπεραστεί τα προβλήματα που υπήρχαν στην προηγούμενη θητεία του: «Για να γίνει μία αλλαγή, αυτό συμβαίνει στα δύσκολα. Αν τα πράγματα πήγαιναν καλά, τότε δεν θα γινόταν αυτή η αλλαγή. Πλέον έχουμε καταλάβει ότι αυτή η κατάσταση πάει να γίνει η καθημερινότητα για εμάς τους προπονητές. Στην Ελλάδα εξαρτόμαστε από το αποτέλεσμα. Στην αρχή της προπονητικής μου καριέρας στεναχωριόμουν με αυτό, όμως πλέον δεν αισθάνομαι τίποτα. Εκείνο που κάνω είναι να αξιολογήσω τα δεδομένα, έχοντας στο μυαλό μου να υλοποιήσουμε τον στόχο της παραμονής στην κατηγορία. Μέσα μου δεν αισθάνομαι τίποτα για ό,τι έγινε στο παρελθόν.

Απλώς λέω ότι έχω μία νέα αρχή, δύσκολη όπως πάντα και έχω πίστη ότι θα τα καταφέρουμε με τη συμμετοχή όλων. Θεωρώ πως ό,τι έγινε πέρσι ανήκουν στο παρελθόν και κοιτάω το σήμερα, επειδή θα κριθώ από αυτό. Οι σχέσεις μας με την διοίκηση είχαν αποκατασταθεί αμέσως μετά το περσινό ματς με τον Θρασύβουλο. Ο πρόεδρος έκρινε ότι με την απομάκρυνσή μου, αυτό ήταν το καλύτερο για την ομάδα και πλέον πάει σε μία δοκιμασμένη λύση, η οποία θα είναι ωφέλιμη για αυτήν».

Για το αν σκέφτεται να υπάρξουν κάποιες προσθήκες στο ρόστερ της ομάδας τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου: «Για θέματα μεταγραφών πρέπει να αξιολογήσω πρώτα το υπάρχον υλικό. Έχω δει την ομάδα, όμως για να σχηματίσω άποψη για έναν παίκτη πρέπει να τον δω από κοντά και να δουλέψω μαζί του. Το πρώτο διάστημα θα είναι αναγνωριστικό για ορισμένους παίκτες. Τα παιδιά που ήταν πέρσι ξέρω το ταβάνι τους. Από εκείνους που γνωρίζω είναι κάτω από τα στάνταρ τους. Πολλοί είναι οι παράγοντες για αυτό. Όλες οι ομάδες στον κόσμο χρειάζονται ενίσχυση, ακόμα και η Μπαρτσελόνα συζητάει κάτι τέτοιο.

Πόσο μάλλον η Βέροια… Όλα θα γίνουν στην ώρα τους και θα είναι άδικο να καταθέσεις άποψη για κάποιους ποδοσφαιριστές, πριν διαπιστώσεις το επίπεδο του ρόστερ της ομάδας. Ο χρόνος είναι εκείνος που σε κάνει να έχει περισσότερα συναισθήματα για έναν άνθρωπο ή μία κατάσταση. Όλα θα φανούν το επόμενο διάστημα».

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected