Κατηγορίες
Super League 1

Άκης Μάντζιος (Onsports) : “Είναι στο χέρι μας”

Μπορεί η Κέρκυρα να έχει μπροστά της μια τετράδα αγώνων «φωτιά» κόντρα σε ομάδες με τον ίδιο στόχο, ωστόσο ο Άκης Μάντζιος φρόντισε να δώσει το… σύνθημα, τονώνοντας το ηθικό των ποδοσφαιριστών του!

«Με βάση τη βελτίωσή μας το τελευταίο διάστημα, η έκβαση των αγώνων, εξαρτάται από εμάς», τόνισε χαρακτηριστικά ο Έλληνας τεχνικός στο onsports.gr, ωστόσο δεν παρέλειψε να επισημάνει τη δυσκολία του κυριακάτικου (25/11) αγώνα απέναντι στη «βασίλισσα του βορρά», ξεκαθαρίζοντας πως είναι ακόμα νωρίς για να χαρακτηριστούν τα ματς ως «παιχνίδια δίχως αύριο».

Αναλυτικά, όσα είπε ο Άκης Μάντζιος στην Media Day της Κέρκυρας:

«Aρχής γενομένης απ’ τον αγώνα με τη Βέροια και ως το τέλος του α’ γύρου, μπαίνουμε σε μια σειρά αγώνων απέναντι σε αντιπάλους, με τους οποίους έχουμε τον ίδιο στόχο. Παιχνίδια δύσκολα και σημαντικά. Η Βέροια είναι μια αρκετά καλή ομάδα, με καλούς ποδοσφαιριστές και ιδιαίτερα επικίνδυνη στην κόντρα, στους ανοιχτούς χώρους. Απέναντι σε τέτοιους αντιπάλους, όπως σ’ αυτά τα τέσσερα επόμενα ματς και έτσι όπως είναι και η ομάδα μας –με την εικόνα και τη βελτίωση που έχουμε στα τελευταία ματς- θεωρώ ότι η έκβαση εξαρτάται από εμάς και μόνο. Δουλεύουμε πολλές ώρες στο γήπεδο, είμαι πολύ ευχαριστημένος από την ανταπόκριση των παιδιών, έχουμε εξαιρετική ψυχολογία και θεωρώ ότι την Κυριακή θα είμαστε έτοιμοι να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη», ανέφερε αρχικά ο τεχνικός της ομάδας και συνέχισε:

Για τους βαθμούς που έχει θέσει ο Μάντζιος ως όριο στην προσεχή τετράδα παιχνιδιών: «Συγκεκριμένο αριθμό δεν θέλω να πω. Σίγουρα, πάντως, το επιθυμητό είναι οι… 12 πόντοι! Σε σχέση με την τετράδα που προηγήθηκε, είναι ματς με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας. Είναι άλλο να παίζεις απέναντι στον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ και άλλο απέναντι σε ομάδες ίδιων στόχων. Αυτό που θα ήθελα να τονίσω είναι ότι πρόκειται για παιχνίδια ναι μεν κρίσιμα, αλλά όχι δίχως αύριο. Υπάρχει ένας γύρος ακόμη. Η σημαντικότητά τους έγκειται στο κατά πόσο θα μας κάνουν τη ζωή πιο εύκολη στο β’ γύρο ή θα είμαστε, μέχρι τέλους, στην πίεση».

Για το αν προτίθεται να προβεί σε αλλαγές ως προς την τακτική: «Αυτό που μας ενδιαφέρει, στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι οι βαθμοί. Όταν “χτίζεις” μια ομάδα, πρώτα πρέπει να έχεις αποτέλεσμα και μετά θα έρθει και η καλή μπάλα. Για να κερδίσουμε, θα πρέπει να είμαστε πιο επιθετικοί, π.χ. σε σχέση με τον ΠΑΟΚ – με τον Παναθηναϊκό δεν νομίζω ότι είχαμε πρόβλημα στο επιθετικό κομμάτι, η ομάδα έβγαλε αρκετές φάσεις. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, το σχεδιάζουμε διαφορετικά κι ευελπιστούμε να μας πάνε όλα καλά την Κυριακή».

Για τα μεταγραφικά, ενόψει Ιανουαρίου: «Ενίσχυση χρειάζονται όλες οι ομάδες, το ίδιο κι εμείς. Από εκεί και πέρα, η μεταγραφική περίοδος του χειμώνα, είναι “δύσκολη”. Πόσω μάλλον, απ’ τη στιγμή που δεν έχουμε δικαίωμα για πολλές μεταγραφές. Πρέπει να επικεντρωθούμε εκεί που πραγματικά έχουμε ανάγκη, αλλά δεν είναι εύκολο να βρούμε ακριβώς αυτό που θέλουμε. Ούτως ή άλλως, όμως, δε νομίζω ότι χρειαζόμαστε πάρα πολλά πράγματα. Τα παιδιά έχουν αντεπεξέλθει πλήρως. Υπάρχουν νέοι παίκτες, παιχνίδι με παιχνίδι γίνονται καλύτεροι, αποκτούν εμπειρίες και ο χρόνος δουλεύει γι’ αυτούς. Όποιο κίνηση κάνουμε, θα είναι στη λογική του να μπορεί να βοηθήσει άμεσα και όχι μετά από ένα η δύο μήνες. Έχω προσδιορίσει τις θέσεις που έχουμε κάποια κενά. Αλλά, πιο συγκεκριμένα, θα αναφερθούμε όταν έρθει η ώρα των μεταγραφών».

Από την πλευρά των παικτών, το “παρών” έδωσε ο Μιχάλης Μπουκουβάλας, ο οποίος με τη σειρά του αναφέρθηκε στις δυσκολίες του προσεχούς παιχνιδιού με τη Βέροια: «Έχουμε μπροστά μας μια σειρά πολύ δύσκολων αγώνων κι ελπίζουμε, αρχής γενομένης από τον αγώνα με τη Βέροια, να πάρουμε τους βαθμούς που θέλουμε. Πιστεύω ότι ο συνδυασμός του καλού κλίματος, της καλής δουλειάς που κάνουμε και των συμβουλών που θα μας δώσει ο προπονητής μας, θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα, ώστε να συνεχίσουμε τις βελτιωμένες εμφανίσεις των τελευταίων αγώνων. Έχει μεγάλη σημασία για μας να πάρουμε την Κυριακή τους τρεις βαθμούς», τόνισε αρχικά ο ποδοσφαιριστής της Κέρκυρας και πρόσθεσε:

Για τους επιθυμητούς βαθμούς στο προσεχές καρέ αγώνων: «Δεν μπαίνω στη διαδικασία να οριοθετήσω πόσους βαθμούς θέλουμε, ούτε είμαι αρμόδιος. Προσπαθώ, μαζί με τους συμπαίκτες μου και το προπονητικό τιμ, να βλέπουμε το κάθε ματς ξεχωριστά και να παίρνουμε ό,τι καλύτερο απ’ το καθένα».

Για τη σταθερά βελτιωμένη εικόνα της ομάδας: «Φαίνεται μέσα στο γήπεδο η δουλειά που γίνεται. Δεν ξεκινήσαμε καλά, κάνοντας δύο ήττες, στη συνέχεια, όμως, μετά τη διακοπή, εμφανιστήκαμε σαφώς βελτιωμένοι, ώσπου ήρθε το αήττητο σερί των έξι αγώνων. Η ομάδα βρίσκεται σε επιθυμητό επίπεδο, αλλά συνεχίζουμε τη δουλειά, ώστε σε κάθε ματς να εμφανιζόμαστε και καλύτεροι, παίρνοντας τους βαθμούς που χρειαζόμαστε, για να εκπληρώσουμε το στόχο μας».

Για την καθιέρωσή του ως αμυντικός χαφ: «Ο προπονητής είναι αρμόδιος να κρίνει πού πρέπει να αγωνίζομαι. Εγώ, όπως και κάθε ποδοσφαιριστής, θέλω να παίζω. Και όπου μου δίνεται η ευκαιρία, θα δίνω τον καλύτερό μου εαυτό, για να βοηθάω την ομάδα, δείχνοντας, παράλληλα, κι άλλα στοιχεία του ποδοσφαιρικού μου εαυτού».

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected