Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Μακροχώρι – ΑΕ Αλεξάνδρειας 1-0

Ένα παιχνίδι για…γερά νεύρα, ανάμεσα στους δύο από τους τέσσερις αντιπροσώπους του νομού μας, παρακολουθήσαμε χθες το απόγευμα στο γήπεδο του Μακροχωρίου, ανάμεσα στην Ένωση Αποστόλου Παύλου και στην ΑΕ Αλεξάνδρειας. Πολλές οι ιδιαιτερότητες που χαρακτήριζαν το συγκεκριμένο παιχνίδι, με πολλούς από από τους πρωταγωνιστές να έχουν στο παρελθόν κοινή πορεία εκατέρωθεν.

Παρουσία ελάχιστου (για άλλη μία φορά) κόσμου στο γήπεδο του Μακροχωρίου, οι δύο προπονητές παρουσιάστηκαν διαβασμένοι, έκλεισαν πολύ καλά τα ατού εκατέρωθεν και με κύριο χαρακτηριστικό τις δυνατές μονομαχίες και τις πολλές κινήσεις στη σκακιέρα της τακτικής, προσπάθησαν να επικρατήσουν έναντι του αντιπάλου.

Το Μακροχώρι, έχοντας το αβαντάζ της έδρας αλλά και της δεδομένης ποιότητας των παικτών, προσπάθησε από την αρχή με το passing game και την πίεση ψηλά, να ελέγξει τον ρυθμό και να φέρει το παιχνίδι εκεί που το ήθελε. Η ομάδα του Τόλη Τερζή έπαιξε με διπλή ζώνη άμυνας, έκλεισε σωστά τους χώρους κυρίως στις πτέρυγες και τον άξονα και κατάφερε να κρατήσει μακριά τα ατού του Μακροχωρίου, ενώ το γκολ που δέχτηκε ήταν από τα 11 βήματα.

Στην φάση αυτή του 67ου λεπτού, οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την απόφαση του διαιτητή κ. Τσακαλίδη, όπως επίσης και στο 90′ σε πτώση του Σίμου μέσα στην περιοχή, καθώς όπως υποστηρίζουν, ο Σαλέπης έσπρωξε τον έμπειρο αμυντικό της Αλεξάνδρειας. Όλες οι αμφισβητούμενες φάσεις και τα στιγμιότυπα, μπορείτε να τα δείτε στο βίντεο του Imathia Sports News, που θα αναρτηθεί μέσα στην ημέρα.

Με τη νίκη αυτή, οι “ασπρόμαυροι” αναρριχήθηκαν στην πρώτη θέση, πετυχαίνοντας την τέταρτη συνεχόμενη νίκη, με το εντυπωσιακό 12-1 στα τέρματα. Η ομάδα του Γιάννη Κερλίδη δείχνει μια αξιοσημείωτη σταθερότητα και με εμφανίσεις όπως στα δύο παιχνίδια στα Γρεβενά, δεν θα έχουν πρόβλημα να τερματίσουν στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Η ΑΕ Αλεξάνδρειας επιβεβαίωσε και χθες πως βρίσκεται σε ανοδική πορεία, αφού κατάφερε να προβληματίσει την πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος, ενώ αν ήταν πιο προσεκτική στο τέλος, ίσως να έπαιρνε και το θετικό αποτέλεσμα. Μετά το πέναλτι, η ομάδα έχασε τον προσανατολισμό της, εκνευρίστηκε σε μεγάλο βαθμό, με τον διαιτητή να δίνει 12 (!) κίτρινες κάρτες και στις δύο ομάδες.

Φάσεις και γκολ

7′ Ωραία κίνηση του Ηλιάδη από αριστερά, παράλληλη πάσα στον Μαυριδόγλου, αυτός με προβολή στέλνει τη μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

9′ Κίτρινη κάρτα Κεστελίδης.

15′ Κλέψιμο του Καμπερίδη στο κέντρο, πάσα στην πλάτη της άμυνας στον Χαλβατζή, αυτός μπαίνει στην περιοχή το σουτ θα περάσει άουτ.

16′ Κίτρινη κάρτα Συμεωνίδης Χ.

20′ Εκτέλεση φάουλ του Ξαγοράρη, κεφαλιά του Σαλέπη άουτ.

23′ Παράλληλη πάσα του Ηλιάδη από αριστερά, προβολή του Βελλίνη άουτ. Στη φάση αυτή η άμυνα της Αλεξάνδρειας σάστισε προς στιγμή, καθώς παίκτης του Μακροχωρίου βρέθηκε στο έδαφος και θεώρησαν πως οι συμπαίκτες τους θα πετούσαν τη μπάλα πλάγιο για να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

24′ Κίτρινη κάρτα Αραμπατζής.

25′ Εκτέλεση φάουλ του Ξαγοράρη, η μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Καρασαββίδη.

28′ Κίτρινη κάρτα Ξαγοράρης.

30′ Κίτρινη κάρτα Σαλέπης.

31′ Κίτρινη κάρτα Παπαδημητρίου.

35′ Έξυπνη κάθετη πάσα του Ξαγοράρη στον Βελλίνη, ο Καρασαββίδης θα προλάβει τον επιθετικό του Μακροχωρίου.

45′ Κίτρινη κάρτα Χαλβατζής.

46′ Αλλαγή για το Μακροχώρι, ο Σαρηγιαννίδης στη θέση του Μπάκανου.

47′ Προωθημένη πάσα του Ξαγοράρη στον Ηλιάδη, αυτός θα περάσει τον Καρασαββίδη, η μπάλα πάει αρκετά πλάγια αριστερά, το σουτ θα βρει το εξωτερικό μέρος των δικτύων.

63′ Αλλαγή για Αλεξάνδρεια, ο Αντώνης Παπαδόπουλος στη θέση του Χατζηβασιλειάδη.

67′ Ωραία κίνηση του Ξαγοράρη από αριστερά, πάσα στον Βελλίνη στο ύψος του πέναλτι, αυτός θα βρεθεί στο έδαφος μετά από επαφή με τον Κώστα Παπαδόπουλο. Ο διαιτητής σφυρίζει πέναλτι και ακολουθούν πολλές διαμαρτυρίες, στις οποίες θα αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη ο Αραμπατζής.

67′ ΓΚΟΛ! Το πέναλτι εκτελεί εύστοχα ο Ζαρογιάννης.

73′ Αλλαγή για το Μακροχώρι, ο Τάσος Τσακαλίδης στη θέση του Ξαγοράρη.

75′ Αλλαγή στην αλλαγή για την Αλεξάνδρεια, ο Χριστοφορίδης θα περάσει στη θέση του Αντώνη Παπαδόπουλου, που τραυματίστηκε.

80′ Τελευταία αλλαγή για την Αλεξάνδρεια, ο Αλεξανδρής στη θέση του Αβραμίδη.

83′ Αντεπίθεση για το Μακροχώρι, ο Ηλιάδης θα επιχειρήσιε σέντρα από τα δεξιά, ο Μαυριδόγλου στην κίνηση, η μπάλα ψηλά άουτ.

88′ Εκτέλεση φάουλ του Τσακαλίδη, η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Καρασαββίδη.

89′ Αλλαγή για το Μακροχώρι, ο Φέιμ στη θέση του Ηλιάδη.

90′ Γέμισμα του Κεστελίδη από το κέντρο, ο Σίμος θα βρεθεί στο έδαφος σε επαφή με τον Σαλέπη. Νέες διαμαρτυρίες για τους φιλοξενούμενους, ενώ σύσσωμος ο πάγκος θα πεταχτεί όρθιος ζητώντας πέναλτι.

95′ Κίτρινη κάρτα Φέιμ.

Συνθέσεις

Μακροχώρι : Σταματέλος, Μπάκανος (46′ Σαρηγιαννίδης), Συμεωνίδης Χ., Σαλέπης, Ζαρογιάννης, Πιέτρα, Ξαγοράρης (75′ Τσακαλίδης Τ.), Γεωργίου, Βελλίνης, Μαυριδόγλου, Ηλιάδης Α. (89′ Φέιμ).

ΑΕ Αλεξάνδρειας : Καρασαββίδης, Πιπιλιάρης, Αραμπατζής, Παπαδόπουλος Κ.Ε., Σίμος, Κεστελίδης, Καμπερίδης, Αβραμίδης (81′ Αλεξανδρής), Χατζηβασιλειάδης (63′ Παπαδόπουλος Αντ. (75′ Χριστοφορίδης)), Χαλβατζής, Παπαδημητρίου.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected