Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Λευκάδια – ΦΑΣ Νάουσα 0-1

559900_10200239347851529_22166710_n

Ένα πραγματικό ντέρμπι, αντάξιο της αξίας των δύο ομάδων και με μεγάλο νικητή τον ΦΑΣ Νάουσα, παρακολούθησαν 700 και πλέον θεατές, στο εξ αναβολής παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα του 3ου ομίλου της Δ’ Εθνικής. Με τη νίκη αυτή, η Νάουσα ανεβαίνει και πάλι στην πρώτη θέση με 15 βαθμούς, έναν περισσότερο από Κοζάνη και Μακροχώρι.

Το Imathia Sports News βρέθηκε στο γήπεδο των Λευκαδίων μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα και κατέγραψε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη του ματς.

Η αποστολή του ΦΑΣ Νάουσα έφτασε στο γήπεδο του ΠΑΣ στις 13.30μμ και μετά την καθιερωμένη βόλτα στον πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο, οι παίκτες του Βασίλη Αργυρίου (ο οποίος είχε έναν εγκάρδιο διάλογο με τον προπονητή των γηπεδούχων Γιώργο Τυριακίδη) μπήκαν στα αποδυτήρια για να ξαναβγούν μετά από λίγα λεπτά για το ζέσταμα. Από την άλλη πλευρά οι γηπεδούχοι, με εμφανής στα πρόσωπα τους την προσμονή για το μεγάλο ματς, βγήκαν και αυτοί με τη σειρά τους για την καθιερωμένη προθέρμανση.

Ο αγώνας των δύο γειτονικών ομάδων, που εκ προοιμίου αποτελούσε μία αναμέτρηση με πολλές ιδιαιτερότητες, τράβηξε τα βλέμματα πολλών ποδοσφαιρόφιλων των γύρω περιοχών, ενώ ανάμεσα στους θεατές διακρίναμε πολλούς ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα του νομού.

Παρόντες σύσσωμο τα ΔΣ και των δύο ομάδων, όπως αναμενόταν άλλωστε, ενώ η αστυνομική δύναμη ήταν έντονη, με παρουσία 20 περίπου αστυνομικών, που ήταν αρκετά αυστηροί στα πρόσωπα που βρίσκονταν εντός του γηπέδου και στο αν έχουν τις απαραίτητες διαπιστεύσεις για να βρίσκονται στο χώρο.

Κατά την είσοδο των ομάδων, οι οπαδοί των γηπεχούχων πέταξαν χαρτάκια στον αγωνιστικό χώρο, ενώ η γνωστή τρομπέτα των Λευκαδίων έδινε ξεχωριστό τόνο στην κερκίδα. Το παιχνίδι άρχισε στις 15.04μμ και οι Αργύρης Τσιγγενόπουλος και Ειρήνη Σωτηρίου, για λογαριασμό του Imathia Sports News, σας παρουσιάζουν λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη του ματς:

4′ Σουτ του Ιωαννίδη έξω από την περιοχή, λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Κωνσταντινόπουλου.

7′ Σέντρα του Πληκαδίτη από αριστερά, κεφαλιά του Παπαστεργίου ψηλά άουτ.

15′ Κόρνερ του Μπρέγκου από δεξιά, βολέ του Πετρίδη στην κίνηση, η μπάλα άουτ.

17′ Κόρνερ του Αργυρίου από δεξιά, κεφαλιά του Πέικου, αποκρούει ο Κωνσταντινόπουλος και στο ριμπάουντ ξανά ο υψηλόσωμος στόπερ της Νάουσας αλλά και πάλι με υπερένταση το 20χρονος πορτιέρο θα διώξει σε κόρνερ.

23′ Μεγάλη ευκαιρία για τα Λευκάδια. Κίνηση του Συμπεθέρη στον άξονα, πασάρει ωραία δεξιά στον Πέτγαζλη, ο οποίος στον κενό χώρο απέναντι από τον Παπαδόπουλου, θα σουτάρει άουτ.

33′ Κίτρινη κάρτα Γρηγόρης Αργυρίου.

54′ Κίτρινη κάρτα Καλαϊτζίδη για θέατρο σε πτώση του στο ύψος του πέναλτι.

63′ Αλλαγή για τους γηπεδούχους, ο Παπαδόπουλος στη θέση του Παπαστεργίου.

75′ Αλλαγές για τις δύο ομάδες. Ο Πάνος Μισαηλίδης στη θέση του Πέτγαζλη και ο Πασχάλης Αργυρίου στη θέση του Πιπινίκα.

76′ Πολλές κόντρες στην περιοχή, η μπάλα φτάνει στον Πέικο, ο οποίος σουτάρει, σωτήρια κόντρα του Πασχώνη, η μπάλα κόρνερ.

81′ ΓΚΟΛ! Εκτέλεση φάουλ του Γρηγόρη Αργυρίου από τα δεξιά, πιο ψηλά από όλους ο Γασπαράτος, η μπάλα στην δεξιά γωνία του τερματοφύλακα των Λευκαδίων (0-1).

85′ Αλλαγές για τις δύο ομάδες. Ο Τσάλμας στη θέση του Μπρέγκου και ο Καραλιόπουλος στη θέση του Γασπαράτου.

89′ Αλλαγή για τη Νάουσα. Ο Νίκου στη θέση του Παπαδή.

93′ Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ να ισοφαρίσει. Ο Συμπεθέρης κινείται δεξιά, σουτάρει από το ύψος της περιοχής, αποκρούει εντυπωσιακά και στην επαναφορά ο Πίτος θα τη στείλει λίγο άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Συμπέρασμα

Η νίκη της Νάουσας “ρεφάρει” ουσιαστικά την ήττα από την Κοζάνη και την φέρνει και πάλι οδηγό της βαθμολογίας. Η ομάδα του Βασίλη Αργυρίου προσπάθησε με σφιχτή άμυνα και πίεση στα ατού των Λευκαδίων να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα και να βρει τις ευκαιρίες να σκοράρει, όπως και έκανε με στημένη φάση, ένας τρόπος παιχνιδιού που θεωρείται το ατού των γηπεδούχων. Σκόρερ και πάλι ο Γασπαράτος, που μαζί με τον Πιπινίκα έχουν πετύχει όλα τα γκολ της Νάουσας! Επόμενος αγώνας, εντός έδρας με αντίπαλο τον Παναργειακό Ορεστικού.

Τα Λευκάδια συμπλήρωσαν τέσσερα παιχνίδια χωρίς νίκη (3 για το πρωτάθλημα και 1 για το Κύπελλο) και ακολουθεί η πολύ δύσκολη εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας. Η ήττα αυτή πλήγωσε πολύ τους “κυανόλευκους”, που εκτός του τοπικού χαρακτήρα του ματς, προήλθε από φάση που δουλεύουν πολύ στις προπονήσεις. Η ομάδα του Γιώργου Τυριακίδη, που σε γενικές γραμμές είχε καλή απόδοση σήμερα, αλλά δεν ήταν αποτελεσματική στις ευκαιρίες που της δόθηκαν, απομακρύνθηκε 5 βαθμούς από την κορυφή, παρά το εντυπωσιακό ξεκίνημα με τρεις συνεχόμενες νίκες.

Συνθέσεις

Λευκάδια : Κωνσταντινόπουλος, Πληκαδίτης, Κοτζαχρήστος, Πίτος, Πασχώνης, Συμπεθέρης, Πετρίδης, Μπρέγκου (85′ Τσάλμας), Παπαστεργίου (63′ Παπαδόπουλος), Καλαϊτζίδης, Πέτγαζλης (75′ Μισαηλίδης Π.).

ΦΑΣ Νάουσα : Παπαδόπουλος, Ιορδανίδης, Αργυρίου Γ., Πέικος, Περηφανόπουλος, Καραμεταξάς, Παπαδής (89′ Νίκου), Ιωαννίδης, Γασπαράτος (85′ Καραλιόπουλος), Πιπινίκας (75′ Αργυρίου Π.), Μπουλγκουρίδης.

*Δείτε στο βίντεο που επεξεργαζόμαστε: Όλα τα στιγμιότυπα του αγώνα, το γκολ του Γασπαράτου και τις φάσεις για τις οποίες “φωνάζουν” οι δύο ομάδες για πέναλτι.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected