Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

A1 Ερασιτεχνική – “Ασπρόμαυρη” μάχη στο Βρυσάκι!

Ένα πολύ μεγάλο ντέρμπι κορυφής περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 Ερασιτεχνικής, προτελευταίας του 1ου γύρου. Τα…φώτα στρέφονται στο Βρυσάκι, όπου ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας, που έμεινε αρκετά πίσω με την ισοπαλία την προηγούμενη αγωνιστική με τον Φίλιππο Μέσης, υποδέχεται τον πρωτοπόρο πλέον Αχιλλέα Νεοκάστρου, στη ρεβάνς ουσιαστικά της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ερασιτεχνών.

Το παιχνίδι εκείνο είχε γίνει στο γήπεδο του Νεοκάστρου με νικητή τον Αχιλλέα, ο οποίος πέρασε στην επόμενη φάση και τώρα βρίσκεται στα ημιτελικά του θεσμού. Οι γηπεδούχοι παίζουν ουσιαστικά το τελευταίο τους χαρτί για να βρεθούν κοντά στην κορυφή του πρωταθλήματος και αναμένεται να τα δώσουν όλα, παρουσία πολλών φίλων της ομάδος, όπως συνηθίζουν άλλωστε όποτε η ομάδα αγωνίζεται στο Βρυσάκι.

Οι φιλοξενούμενοι, έχοντας ως δεδομένες τις απουσίες των Μαντζαρίδη, Κατσαπελίδη, Σαμψωνίδη και Τσέου, θα μεταβεί στην έδρα του ΠΑΟΚ με στόχο το θετικό αποτέλεσμα. Η ομάδα του Αντώνη Δακόπουλου θα δώσει το πρώτο της εκτός έδρας ντέρμπι φέτος, σε μια αναμέτρηση που αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον.

Ο έτερος πρωτοπόρος Ατρόμητος Διαβατού αγωνίζεται στην Επισκοπή, με αντίπαλο τον ουραγό Κεραυνό, έχοντας ως ξεκάθαρο στόχο την παραμονή στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος και τη διατήρηση του αήττητου. Η ομάδα του Χρήστου Δελητζάκη θα αντιπαραθέσει πάθος και ενθουσιασμό, όπως σε όλα τα παιχνίδια φέτος και οι “κυανόλευκοι” θα χρειαστεί να δείξουν την αποτελεσματικότητα που τους διακρίνει για να υπερκεράσουν το εμπόδιο των γηπεδούχων.

Ο Φίλιππος Μελίκης αγωνίζεται εντός έδρας με αντίπαλο τον πάντα επικίνδυνο Φίλιππο Μέσης, ο οποίος πλέον αντιμετωπίζει κάθε παιχνίδι ως τελικό στην προσπάθεια του για την αποφυγή του υποβιβασμού. Οι “ερυθρόλευκοι” έχουν στόχο μόνο τη νίκη και θα περιμένουν στραβοπάτημα των πρωτοπόρων για να αναρριχηθούν και πάλι στην κορυφή.

Πολύ σημαντικό παιχνίδι διεξάγεται και στο Γιαννακοχώρι, όπου ο Αχιλλέας Νάουσας υποδέχεται τον… αναγεννημένο Αγροτικό Αστέρα Αγίας Βαρβάρας, που με τον Αλέξη Χαμπαλάνοβ στον πάγκο του δείχνει να έχει αποκτήσει ενθουσιασμό και φαίνεται ξεκάθαρα πως αυτή η αλλαγή επηρέασε θετικά τους παίκτες. Η ομάδα του Βασίλη Κουρογεωργάκη έχει ως στόχο πλέον την γρήγορη σωτηρία, καθώς ήδη έχει απομακρυνθεί από το ρετιρέ της βαθμολογίας.

Στον γειτονικό Στενήμαχο, η τοπική Θύελλα θα δώσει άλλον ένα κρίσιμο αγώνα με αντίπαλο την ΑΕ Χαρίεσσας, σε ένα παιχνίδι που οι δύο ομάδες έχουν εκ διαμέτρου διαφορετικούς στόχους. Οι μεν “ερυθρόλευκοι” επιζητούν τους τρεις βαθμούς, καθώς έχουν βρεθεί σε δυσχερή θέση στον βαθμολογικό πίνακα, οι δε γηπεδούχοι να συνεχίσουν το εντυπωσιακό σερί των επιτυχιών και να διατηρηθούν στις υψηλές θέσεις.

Τέλος, στο Κλειδί διεξάγεται το τοπικό ντέρμπι μεταξύ του Εθνικού και της ΑΕ Καψόχωρας, στην επιστροφή του Χρήστου Τερζίδη ως αντίπαλος αυτή τη φορά, μετά την πρόσφατη αποχώρηση του από τον “κυανόλευκο” πάγκο. Οι γηπεδούχοι, με στόχο την επάνοδο στις νίκες, θα προσπαθήσουν να “ρεφάρουν” την ήττα στην Χαρίεσσα, ενώ οι φιλοξενούμενοι θα επιδιώξουν τη νίκη για να…σβήσουν το βαρύ 1-3 της προηγούμενης αγωνιστικής από τον Αγροτικό Αστέρα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής, που διεξάγεται αύριο με κοινή ώρα έναρξης στις 15.00μμ :

Κεραυνός Επισκοπής – Ατρόμητος Διαβατού

ΑΕΠ Βέροιας – Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων

Φίλιππος Μελίκης – Φίλιππος Μέσης

Θύελλα Στενήμαχου – ΑΕ Χαρίεσσας

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας – Αχιλλέας Νεοκάστρου

Εθνικός Κλειδιού – ΑΕ Καψόχωρας

Αχιλλέας Νάουσας – Αγροτικός Αστέρας Αγίας Βαρβάρας

Ρεπό : Απόλλων Αγίου Γεωργίου

Δείτε εδώ τη βαθμολογία

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected