Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Αχιλλέας Νάουσας – Αγρ.Αστ.Αγ.Βαρβάρας 3-1

65052_10200254259624314_1627472087_n

Δείτε εδώ φωτορεπορτάζ και εδώ τα στιμιότυπα του αγώνα

Ένα ανοιχτό παιχνίδι, με πολλές φάσεις εκατέρωθεν παρακολούθησαν οι λιγοστοί φίλαθλοι που αψήφησαν το τσουχτερό κρύο και βρέθηκαν στο γήπεδο του Γιαννακοχωρίου. Ο Αχιλλέας Νάουσας ήταν πιο αποτελεσματικός στην τελική προσπάθεια και επικράτησε του Αγροτικού Αστέρα Αγίας Βαρβάρας, που κέρδισε τις εντυπώσεις αλλά όχι το θετικό αποτέλεσμα.

Το Imathia Sports News βρέθηκε στο γήπεδο του Γιαννακοχωρίου και σας μεταφέρει το ρεπορτάζ από τον αγώνα που διεξήχθη στα πλαίσια της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 Ερασιτεχνικής. Λίγο πριν τη σέντρα, βραβεύτηκε ο Χρήστος Οικονόμου των φιλοξενούμενων, καθώς ανακηρύχθηκε MVP της 13ης αγωνιστικής μετά από σχετική ψηφοφορία που διενεργήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα μέσα από το Imathia Sports News.

Πριν τον αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή προς τιμήν της συζύγου του Παναγιώτη Τσελιόπουλου ενώ οι παίκτες φόρεσαν μαύρα περιβραχιόνια, εις ένδειξη πένθους.

Στον πάγκο του Αγροτικού, πλάι στον Αλέξη Χαμπαλάνοβ, που ανέλαβε πρόσφατα την τεχνική ηγεσία των «πρασίνων», ο προπονητής της γυναικείας ομάδας Λάζαρος Παπαδόπουλος. Από την άλλη πλευρά ο Βασίλης Κουρογεωργάκης, αρκετά αισιόδοξος πριν το αγώνα, πάντα όρθιος να δίνει οδηγίες στους παίκτες του.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους γηπεδούχους, καθώς μόλις στο 3’, στην πρώτη ουσιαστική φάση του αγώνα, προηγήθηκαν στο σκορ αιφνιδιάζοντας τους φιλοξενούμενους. Ο Παπατάνος κινήθηκε στον άξονα, πάσαρε στον Κακούδη δεξιά, ο οποίος με σουτ από τη γωνία της περιοχής νίκησε τον Καραμήτσο, ανοίγοντας το σκορ για τον Αχιλλέα.

Το γκολ άλλαξε τα πλάνα του Αλέξη Χαμπαλάνοβ, ο οποίος έδωσε εντολή να βγει η ομάδα στην επίθεση. Οι «πράσινοι» ανέλαβαν τα ηνία του παιχνιδιού, πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων και κατάφεραν με τον Τέτο στο 25’ να ισοφαρίσουν και να «ξαναμπούν» με αξιώσεις στο παιχνίδι. Στα υπόλοιπα λεπτά που απέμεναν μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου παρακολουθήσαμε ένα παιχνίδι κέντρου, με τον Αγροτικό να υπερτερεί στις μονομαχίες και με συνεχές pressing να δημιουργεί προβλήματα στην ανάπτυξη των γηπεδούχων.

Στο δεύτερο μέρος, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και σε διάστημα τεσσάρων λεπτών είχαν δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες, αλλά ο Κασαπίδης με εντυπωσιακές αποκρούσεις κράτησε ανέπαφη την εστία του. Στο 49’ ο Χρήστος Οικονόμου αρχικά, από πολύ καλή θέση θα σουτάρει και θα αποκρούσει ενστικτωδώς ο έμπειρος γκολκίπερ των «κυανόλευκων» και στο 53’ ο Καφές, μετά από σέντρα του Εφραίμ, θα σουτάρει και πάλι ο Κασαπίδης θα πει όχι, κάνοντας εκπληκτική εκτίναξη στο «Γ» της εστίας.

Ο Αγροτικός τις ευκαιρίες, ο Αχιλλέας τα…γκολ όμως και στο 62’ ο Κακούδης και πάλι και ενώ ήταν δύο αντίπαλοι αμυντικοί επάνω του, με σουτ μέσα από την περιοχή θα κάνει το 2-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς των γηπεδούχων.

Σαν να μην έφτανε αυτό για τους φιλοξενούμενους, πέντε λεπτά αργότερα (67’) μετά από σέντρα του Παπατάνου, η μπάλα θα βρει στο χέρι αμυντικού και ο διαιτητής κ. Μπουκουβάλας θα δείξει την «άσπρη βούλα». Στη φάση αυτή οι «πράσινοι» διαμαρτυρήθηκαν στον βοηθό ότι η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή του άουτ πριν επιχειρήσει τη σέντρα ο μέσος του Αχιλλέα.

Το πέναλτι θα εκτελέσει ο Βύζας, ο οποίος θα ευστοχήσει και θα «κλειδώσει» ουσιαστικά τη νίκη για τους γηπεδούχους. Στα τελευταία λεπτά η ομάδα του Αλέξη Χαμπαλάνοβ θα ρισκάρει βγαίνοντας στην επίθεση, χωρίς όμως να αλλάξει κάτι μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

Η νίκη του Αχιλλέα, αν και είναι πολύ νωρίς ακόμα, ουσιαστικά του δίνει το εισιτήριο της συμμετοχής και στο νέο πρωτάθλημα της Α1, καθώς οι 20 βαθμοί, μία αγωνιστική πριν το τέλος του πρώτου γύρου αποτελούν «σανίδα σωτηρίας» για τη συνέχεια. Οι παίκτες του Βασίλη Κουρογεωργάκη ήταν αποτελεσματικοί για ακόμη ένα παιχνίδι εντός έδρας και κατάφεραν να επικρατήσουν επί μίας ομάδας που έπαιξε καλύτερα.

Από την άλλη, η ήττα για τον Αγροτικό τον φέρνει στην προτελευταία θέση, ισοβαθμώντας με τη Θύελλα Στενημάχου στους 9 βαθμούς. Η συνέχεια προμηνύεται δύσκολη, αλλά φαίνεται πως η αλλαγή στον πάγκο της ομάδας μόνο ευεργετική μπορεί να είναι και αν εκμεταλλευτεί την έδρα του στον δεύτερο γύρο, ίσως να αποφύγει τον επώδυνο υποβιβασμό.

Συνθέσεις

Αχιλλέας Νάουσας : Κασαπίδης (λ.τ. Δεληχρήστος), Δημητρίου, Χατζηιωαννίδης (82’ Μούσης), Μπαξεβάνος, Τουμαράς, Θεοδοσιάδης, Βύζας, Παπατάνος, Κακούδης (68’ Στέφος), Βλαχοδήμος, Μπράτσης.

Αγροτικός Αστέρας Αγίας Βαβράρας : Καραμήτσος, Βοργιατζίδης, Οικονόμου Α., Μπάμπος, Τέτος, Τσανασίδης, Εφραίμ, Καφές, Οικονόμου Χ., Χριστιάς (70’ Γκάνιος), Σουλιώτης (78’ Δήμου).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected