Κατηγορίες
K20 - K17 - K15

Ο Ραφαήλ Σούκιας στο Imathia Sports News λίγη ώρα μετά τον θρίαμβο

σουκιας προκρισηΕπικοινωνήσαμε με τον Ραφαήλ Σούκια, λίγη ώρα μετά τον νικηφόρο αγώνα του Ολυμπιακού Κ20 και την μεγαλειώδη πρόκριση των “ερυθρολεύκων” επί της Αθλέτικ Μπιλμπάο, στην επόμενη φάση του NextGen Series. Ας δούμε τι είπε στο Imathia Sports News και στον Αργύρη Τσιγγενόπουλο :

Ραφαήλ καλησπέρα, πολλά συγχαρητήρια για την πρόκριση. Έχεις φανταστεί πόσο κόσμο έκανες χαρούμενο σήμερα;

Καλησπέρα και σε σας. Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμη, αλλά νομίζω πως μαζί μου χαίρονται όσοι πίστεψαν και πιστεύουν σε μένα. Πήραμε μία μεγάλη πρόκριση και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό.

Πες μας λίγο Ραφαήλ για την προσωπική σου εμπειρία και τη συμμετοχή σου σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση σε επίπεδο Κ20.

Το NextGen Series αποτελεί μεγάλη πρόκληση και ταυτόχρονα τεράστια εμπειρία. Μέσα από τη διοργάνωση έχεις να αποκομίσεις μόνο θετικά. Πρώτα απ’ όλα βλέπεις πως λειτουργούν και πως αγωνίζονται οι ομάδες του εξωτερικού, οι οποίες όλοι γνωρίζουμε πως έχουν καλύτερες υποδομές. Είναι τεράστια η εμπειρία αυτή και δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια.

Στην πορεία ήρθαν τα αποτελέσματα. Πως το αντιμετωπίσατε αυτό ως ομάδα και ποιοι ήταν εξ αρχής οι στόχοι;

Στη διοργάνωση ξεκινήσαμε ως outsider όπως ήταν και φυσιολογικό. Κανένας δεν πίστευε πως αυτή η ομάδα μπορεί να καταφέρει να πάρει την πρόκριση. Κι όμως με τη σημερινή νίκη επί της ισπανικής ομάδας κατακτήσαμε την πρώτη θέση του ομίλου! Μην ξεχνάμε πως στον όμιλο υπήρχαν ομάδες όπως η Άρσεναλ και η Μαρσέιγ, με τεράστιες υποδομές και απίστευτη οργάνωση σε όλα τα επίπεδα.

Πλέον είστε στην επόμενη φάση. Μπορούμε να μιλήσουμε για πορεία και στόχους;

Τώρα πλέον όλα είναι ανοιχτά. Τα παιχνίδια είναι νοκ άουτ, κερδίζεις ή χάνεις! Οι ομάδες που συνεχίζουν είναι εκ των πραγμάτων πολύ δυνατές, αλλά έχουμε τις δυνατότητες να κάνουμε την υπέρβαση και εύχομαι να δείξουμε τον καλό εαυτό μας, όπως κάναμε στη φάση των ομίλων.

Πιστεύεις πως στην μέχρι τώρα πορεία της ομάδας έχεις βάλει και συ ένα λιθαράκι;

Αυτό δεν μπορώ να το κρίνω εγώ. Αλλά πιστεύω πως και γω απ’ την πλευρά μου όπως και ο κάθε παίκτης ξεχωριστά, δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό και καταφέραμε όλοι μαζί να πετύχουμε την μεγάλη πρόκριση.

Ραφαήλ ευχαριστούμε για τη σύντομη συνομιλία μας, εμείς θα σε παρακολουθούμε όπως κάνουμε από την αρχή της προσπάθειας μας. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία και ελπίζουμε το όνομα “Ραφαήλ Σούκιας” να μείνει στην ιστορία για τον λόγο που επιθυμείς εσύ.

Ευχαριστώ πολύ, ότι είναι να έρθει ας έρθει. Προέχει το παρόν και με τη δουλειά όλα θα γίνουν. Καλό βράδυ στην Ημαθία!

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected