Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Α1 Ερασιτεχνική – Τέλος πρώτου γύρου με μεγάλο ντέρμπι!

Το πιο σημαντικό ματς μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα περιλαμβάνει η 15η και τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου της Α1 Ερασιτεχνικής. Τα φώτα στρέφονται στο γήπεδο του Νεοκάστρου, όπου ο τοπικός Αχιλλέας υποδέχεται τον γειτονικό Φίλιππο Μελίκης, σε μια αναμέτρηση που ίσως αποδειχθεί καθοριστική για τους νικητές, αν και απομένουν άλλες τόσες αγωνιστικές για το τέλος της περιόδου.

Οι δύο αντίπαλοι προέρχονται από νίκες την προηγούμενη αγωνιστική, με τον Αχιλλέα να φεύγει αλώβητος από το Βρυσάκι νικώντας τον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας με 0-2, ενώ ο Φίλιππος επικράτησε εύκολα του Φίλιππου Μέσης στο γήπεδο της Μελίκης. Οι “ασπρόμαυροι”, οι οποίοι θα αγωνιστούν κομπλέ (απόντες φυσικά εδώ και καιρό οι Σαμψωνίδης, Τσέος και Κατσαπελίδης που έχουν αποχωρήσει), προηγούνται στη βαθμολογία με 32 βαθμούς, έναντι 31 των αυριανών αντιπάλων τους, οι οποίοι αντιμετώπισαν μέσα στην εβδομάδα τα προβλήματα τραυματισμών των Ρομάριο και Βενιόπουλου, η συμμετοχή των οποίων θα κριθεί την τελευταία στιγμή.

Στο γήπεδο αναμένεται πλήθος κόσμου και από τις δύο πλευρές, με τον καιρό να προβλέπεται αίθριος αλλά με τσουχτερό κρύο.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια, ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις Φίλιππου ΜέσηςΑπόλλων Αγίου Γεωργίου και Αγροτικός Αστέρας Αγίας Βαρβάρας – ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας. Στο πρώτο ζευγάρι κρίνονται πολλά όσων αφορά την υπόθεση σωτηρία, με τον Φίλιππο να θέλει πάση θυσία τη νίκη, ενώ και οι φιλοξενούμενοι επιθυμούν να μαζέψουν όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς έτσι ώστε να μην μπουν σε περιπέτειες.

Στην Αγία Βαρβάρα οι δύο ομάδες έχουν εκ διαμέτρου αντίθετους στόχους. Οι μεν “πράσινοι” αντιμετωπίζουν κάθε ματς σαν τελικό, καθώς κάθε απώλεια από δω και πέρα θα στοιχίζει στην προσπάθεια να…γεμίσει το σακούλι των βαθμών ενώ η ομάδα του Σάββα Αβετίδη θέλει τη νίκη για να παραμείνει στις υψηλές θέσεις της βαθοιλογίας.

Στο Γιαννακοχώρι διεξάγεται άλλη μία αμφίρροπη αναμέτρηση στο φετινό πρωτάθλημα, με τον Αχιλλέα Νάουσας, στο δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας αγώνα, να υποδέχεται τον επικίνδυνο Εθνικό Κλειδιού σε μια αναμέτρηση που δεν “χωράνε” προγνωστικά. Λίγο πιο δυτικά, στην Χαρίεσσα η τοπική ομάδα αγωνίζεται με αντίπαλο την ΑΕΠ Βέροιας, δύο αντίπαλοι που ουσιαστικά λογίζονται “αδιάφορες” αφού καμία από τις δύο δεν θα μπει (λογικά) σε περιπέτειες, ενώ δύσκολα κάποια από τις δύο να κινδυνέψει.

Στην Καψόχωρα διεξάγεται το ντέρμπι των ουραγών, με την ομάδα του Χρήστου Τερζίδη, μετά τα τελευταία ανεπιτυχή αποτέλεσμα να θέλει επιτακτικά τη νίκη κόντρα  στην Θύελλα Στενημάχου η οποία φέτος έχει κερδίσει τις εντυπώσεις αλλά όχι την απαραίτητη συγκομιδή βαθμών.

Το πρόγραμμα συμπληρώνει ο αγώνας στα Τρίκαλα, ανάμεσα στον Μέγα Αλέξανδρο και στον Κεραυνό Επισκοπής, με τους γηπεδούχους να θέλουν τη νίκη που θα τους φέρει σε πλεονεκτική θέση σε σχέση με τους αντιπάλους του, στη μάχη που θα δοθεί για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Ας δούμε αναλυτικά το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής, που διεξάγεται αύριο 15/12 στις 15.00μμ (μέσα σε παρένθεση η βαθμολογική θέση της ομάδας) :

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων (9) – Κεραυνός Επισκοπής (15)

Φίλιππος Μέσης (11) – Απόλλων Αγίου Γεωργίου (10)

ΑΕ Χαρίεσσας (4) – ΑΕΠ Βέροιας (8)

Αχιλλέας Νεοκάστρου (1) – Φίλιππος Μελίκης (3)

ΑΕ Καψόχωρας (12) – Θύελλα Στενήμαχου (14)

Αγροτικός Αστέρας Αγίας Βαρβάρας (13) – ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας (5)

Αχιλλέας Νάουσας (7) – Εθνικός Κλειδιού (6)

Ρεπό : Ατρόμητος Διαβατού (2)

δείτε εδώ βαθμολογία και σκόρερς

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected