Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Φίλιππος Μελίκης – Αγροτικός Αστέρας Αγίας Βαρβάρας 3-0

Δεν μπορούσε να φανταστεί καλύτερο ντεμπούτο ο Διονύσης Κωστόπουλος, καθώς ο νεοαποκτηθείς παίκτης του Φίλιππου Μελίκης πέτυχε χατ-τρικ και μάλιστα θα μπορούσε να πετύχει περισσότερα! Ο 31χρονος επιθετικός προσαρμόστηκε άμεσα στον τρόπο παιχνιδιού των “ερυθρολεύκων”, έπαιξε σαν να ήταν χρόνια στην ομάδα και δικαιωματικά μπαίνει στην ψηφοφορία για την ανάδειξη του MVP της 16ης αγωνιστικής.

Ο Φίλιππος, που προερχόταν από την βαριά ήττα στο ντέρμπι κορυφής με αντίπαλο τον Αχιλλέα Νεοκάστρου, απέδειξε πως εντός έδρας είναι πολύ δυνατός, έβγαλε μεγάλη επιθετικότητα και εκτός των τριών γκολ έχασε πολλές ευκαιρίες και δημιούργησε προϋποθέσεις για μεγαλύτερο σκορ. Από την άλλη η ομάδα του Αλέξη Χαμπαλάνοβ εμφάνισε σημάδια κόπωσης, η απόδοση των παικτών συνολικά έπεσε μετά το 60′, ενώ είχαν την μεγάλη ευκαιρία στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου να ισοφαρίσουν, αλλά ο Αλέξης Καφές αστόχησε από τα 11 βήματα.

Ο Γιώργος Ντάμτσιος, ο οποίος δεν αγωνίστηκε και κάθισε στον πάγκο, επέλεξε το οικείο του 4-5-1, το οποίο πολλές φορές μοιάζει να είναι 4-6-0 αφού στο συγκεκριμένο παιχνίδι αγωνίστηκε με περιφερειακούς επιθετικούς που άλλαζαν συνεχώς θέσεις. Ο 29χρονος προπονητής του Αγροτικού Αστέρα από την άλλη προσπάθησε με πολυπρόσωπο κέντρο και κοντά τις γραμμές να “αναχαιτίσει” τα ατού των αντιπάλων, όμως τα ατομικά λάθη και η κούραση από ένα σημείο και μετά ήταν οι ανασταλτικοί παράγοντες για να καταφέρουν οι “πράσινοι” να πάρουν θετικό αποτέλεσμα.

Με τα χρώματα του Φίλιππου αγωνίστηκε μετά από απουσία ενός χρόνου και ο Αντώνης Ζέρης, ο οποίος τηρουμένων των αναλογιών είχε θετική απόδοση, παρόλο που ήταν ανέτοιμος από το μακρύ διάστημα απουσίας του από τους αγωνιστικούς χώρους.

Το παιχνίδι στο σύνολο του ήταν αρκετά θεαματικό και το δυνατό ξεκίνημα των γηπεδούχων δεν είχε το ανάλογο αποτέλεσμα, μέχρι το 41′ όταν ο Κωστόπουλος πέτυχε το πρώτο γκολ της ομάδας για το 2013. Μέχρι εκείνο το σημείο οι Κακαγιάννης και Αράπος από πλεονεκτικές θέσεις δεν είχαν το καθαρό μυαλό να ανοίξουν το σκορ, ενώ μία ωραία προσπάθεια του Εφραίμ στο 29′ και η μπαλιά τρύπα που επιχείρησε στον Αλέξη Οικονόμου πρόλαβε ο Καψάλης και μπλόκαρε.

Η φάση στο 45′, που αναφέραμε προηγουμένως, σημάδεψε ουσιαστικά τον αγώνα, αφού αν ο Αλέξης Καφές ήταν εύστοχος στο πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος, ίσως το παιχνίδι να έπαιρνε διαφορετική τροπή.

Στην επανάληψη, οι “ερυθρόλευκοι” συνέχισαν στο ίδιο τέμπο, πέτυχαν δεύτερο τέρμα στο 55′ και από το σημείο εκείνο το παιχνίδι απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τους φιλοξενούμενους να παίζουν πλέον ανοιχτά για να μειώσουν το σκορ και οι γηπεδούχοι στις αντεπιθέσεις να είναι διαρκής κίνδυνος για την εστία του Βερβαντίδη.

Το τρίτο γκολ του Κωστόπουλου στο 77′ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, που  φέρνει τον Φίλιππο στη δεύτερη θέση, τέσσερις πίσω από τον πρωτοπόρο Αχιλλέα Νεοκάστρου. Με νίκη μέσα στο Κλειδί την άλλη εβδομάδα πλησιάζει στον ένα βαθμό και δίνει άλλο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα, καθώς ο Αχιλλέας θα κάνει το ρεπό του.

Οι φιλοξενούμενοι δίνουν τον πρώτο μεγάλο “τελικό” την άλλη εβδομάδα, υποδεχόμενοι τον Απόλλωνα Αγίου Γεωργίου σε ένα ματς που παίζεται ίσως το μέλλον και των δύο ομάδων. Ο Αλέξης Χαμπαλάνοβ είναι φανερό πως έχει αλλάξει την ψυχολογία και την αγωνιστική νοοτροπία των παικτών, όμως θα πρέπει να έρθουν και τα πολυπόθητα αποτελέσματα για να αποφύγει η ιστορική ομάδα τον οδυνηρό υποβιβασμό.

Συνθέσεις

Φίλιππος Μελίκης : Καψάλης, Καραγκιοζόπουλος, Αράπος, Τενεκετζή, Ζέρης, Ρίσσου, Τεγούσης, Κακαγιάννης (73′ Αναστασόπουλος), Μελιόπουλος (80′ Περπερίδης), Λουμάνι, Κωστόπουλος (76′ Μαμουτόπουλος)

Αγροτικός Αστέρας Αγίας Βαρβάρας : Βερβαντίδης, Βοργιατζίδης, Τέτος, Μπάμπος, Αδαμίκος, Τσανασίδης (83′ Τσαουσίδης), Οικονόμου Χ., Καφές, Χριστιάς, Εφραίμ (57′ Δήμου), Οικονόμου Α.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected