Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Γ Εθνική / Τοπικά

Πυρσός Γρεβενών – ΦΑΣ Νάουσα 2-1

602846_10200447876464614_762299006_nΤο πρώτο παιχνίδι του 2013 της Δ’ Εθνικής κατηγορίας περιελάμβανε ανατροπή, πέναλτι, αποβολή, εντυπωσιακές φάσεις αλλά και…-1 βαθμούς στην πόλη των Γρεβενών! Ο Πυρσός Γρεβενών, με νέο τεχνικό τον Σταύρο Μαυροδήμο, παρουσιάστηκε σαφώς βελτιωμένος από προηγούμενα παιχνίδια και κατάφερε να πάρει τους 3 πολύτιμους βαθμούς απέναντι στον…αγνώριστο στο δεύτερο μέρος ΦΑΣ Νάουσα.

Το Imathia Sports News βρέθηκε στο ΔΑΚ Γρεβενών, κατέγραψε όλη την εξέλιξη του ματς, τα παραλειπόμενα αλλά και δηλώσεις των πρωταγωνιστών.

Το κρύο όπως προαναφέραμε ήταν ιδιαίτερο τσουχτερό στην πόλη της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ χαρακτηριστικό ήταν το γεγονός πως ενώ το ταρτάν του στίβου που βρίσκεται γύρω από το γήπεδο ήταν λασπωμένο όταν καταφτάσαμε στο γήπεδο (περίπου στις 14.15), εντούτοις μία ώρα μετά είχε παγώσει και είχε δημιουργηθεί μία κόκκινη…κρούστα! Παρόλο που δεν υπήρχε χιόνι μέσα στην πόλη (όπως μας έλεγαν οι άνθρωποι του Πυρσού έχει να χιονίσει από τις αρχές Δεκεμβρίου), εντούτοις έριξε άφθονο στα γύρω βουνά, με αποτέλεσμα το κρύο να είναι πολύ έντονο.

Παρόν στο γήπεδο και ο προπονητής του Κάστορα Πέτρος Τσούκλης, ο οποίος επί της ευκαιρίας του εξ αναβολής αγώνα του Πυρσού με τη Νάουσα, βρέθηκε στο ΔΑΚ για να παρακολουθήσει τους φιλοξενούμενους, που θα αντιμετωπίσει την μεθεπόμενη Κυριακή στην Καστοριά, ενώ μας αποκάλυψε πως ο νεαρός Σίμου, που εντυπωσιάζει με τα κατορθώματα του τη φετινή χρονιά, ειδοποιήθηκε από τον Ολυμπιακό να κατηφορίσει στο λιμάνι για δοκιμή!

Παρόν και ο πρόεδρος της ομάδας του Πυρσού, ο οποίος μας εκμυστηρεύτηκε ότι βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τον Γιάννη Ίττη των συμπολιτών Αεράτων, μία προσθήκη που ομολογουμένως θα βοηθήσει σημαντικά την μεσαία γραμμή των “πρασίνων”.

Το παιχνίδι ξεκίνησε στις 15.03μμ και οι δύο προπονητές επέλεξαν διαφορετικά συστήματα στη…σκακιέρα του αγώνα. Ο Σταύρος Μαυροδήμος διάλεξε να γεμίσει το κέντρο, χρησιμοποιώντας το 4-5-1 με τον Κουτσομήτρο στην κορυφή, ενώ ο Βασίλης Αργυρίου το 4-4-2 με τους Πιπινίκα και Παπαδή στην επίθεση. Από τους “κυανολεύκους” απουσίαζαν για διαφορετικούς λόγους οι Γασπαράτος, Πέικος και Πασχάλης Αργυρίου, γεγονός που επηρέσασε την γενική εικόνα της ομάδας. Στη βασική ενδεκάδα χρησιμοποιήθηκαν οι Παπαδής, Παραστατίδης και Ιωαννίδης, με τους Ιορδανίδη και Περηφανόπουλο να αγωνίζονται ως στόπερ και τον Καραμεταξά αμυντικό χαφ.

Σε γενικές γραμμές το παιχνίδι χαρακτηρίστηκε από την εντυπωσιακή εξέλιξη του, παρόλο τον δύσκολο αγωνιστικό χώρο και με τη Νάουσα να παίρνει το προβάδισμα και να εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο την πρωτοβουλία των κινήσεων που είχε στο πρώτο μισάωρο. Η συνέχεια όμως ανήκει εξ ολοκλήρου στον Πυρσό, που ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του, πίεσε τον αντίπαλο του και έκανε την ανατροπή που του έδωσε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς της νίκης.

Λεπτό προς λεπτό

13′ Σέντρα του Καραλιόπουλου, ο Αθανασόπουλος προλαβαίνει τον Πιπινίκα πριν γίνει επικίνδυνος.

16′ ΓΚΟΛ! Βολέ του Παπαδόπουλου, ο Παπαδής θα κατεβάσει ωραία τη μπάλα, θα δώσει στον Παραστατίδη λίγο έξω από την περιοχή και αυτός με “ξερό” σουτ θα νικήσει τον Αθανασόπουλο, που δεν υπολόγισε σωστά την πορεία της μπάλας (0-1).

21′ Κίτρινη κάρτα Ιωαννίδης.

26′ Η πρώτη επικίνδυνη στιγμή του Πυρσού. Ο Κουτσομήτρος θα σουτάρει δυνατά έξω από την περιοχή, θα μπλοκάρει ο Παπαδόπουλος.

31′ Παράλληλη πάσα του Κουτσομήτρου από τα δεξιά, η μπάλα θα περάσει από όλους και θα φύγει πλάγια.

35′ Μετά από πολλές κόντρες ο Κουτσομήτρος θα επωφεληθεί, θα βρεθεί απέναντι από τέρμα και ο Περηφανόπουλος σωτήρια θα πέσει στα πόδια του και θα διώξει σε κόρνερ.

42′ Κίτρινη κάρτα Θεοχαράκης.

43′ Εκτέλεση φάουλ του Γρηγόρη Αργυρίου, ο Κουτσομήτρος στην προσπάθεια του να διώξει παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ.

43′ ΓΚΟΛ! Γέμισμα του Μπόζιαρη Κ. από το κέντρο, ο Ιορδανίδης δεν θα βρει καλά τη μπάλα, ο Κουτσομήτρος θα βρεθεί τετ-α-τετ με τον Παπαδόπουλο και θα ισοφαρίσει για την ομάδα του (1-1).

44′ Κίτρινη κάρτα Παπαδόπουλος (Νάουσα).

47′ Σέντρα του Κουτσομήτρου από δεξιά, ο Μπόζιαρης Π. θα πιάσει αδύναμα την κεφαλιά και θα διώξουν οι αμυντικοί.

51′ Ωραία κάθετη πάσα του Κοσμίδη, ο Κουτσομήτρος θα βρεθεί απέναντι στον Παπαδόπουλο, ο πορτιέρο όμως της Νάουσας θα αποκρούσει με τα πόδια το δυνατό σουτ του επιθετικού των γηπεδούχων.

52′ Σουτ του Κουτσομήτρου από πλάγια δεξιά, αποκρούει ο Παπαδόπουλος.

53′ Σέντρα του Μπόζιαρη Κ. από δεξιά, ο Μπόζιαρης Π. θα πιάσει τη κεφαλιά και θα αποκρούσει σε κόρνερ ο τερματοφύλακας του ΦΑΣ.

58′ Αλλαγές για τις δύο ομάδες. Ο Δούμας στη θέση του Μπόζιαρη Κ για τον Πυρσό και ο Πασχάλης στη θέση του Ιωαννίδη για τη Νάουσα.

61′ Μακρινό σουτ του Καραμεταξά, η μπάλα άουτ.

62′ Κίτρινη κάρτα Καραμεταξάς.

65′ Βολέ του Αθανασιάδη, ο Κοσμίδης με τη μία θα βρει τον Δούμο, ο οποίος θα χάσει μεγάλη ευκαιρία στο τετ-α-τετ με τον Παπαδόπουλο.

70′ Δεύτερη αλλαγή για ΦΑΣ. Ο Μανδάλης στη θέση του Παραστατίδη, που ένιωσε ενοχλήσεις στο μικρό νύχι του ποδιού.

71′ Μακρινό σουτ του Μπουλγουρίδη, ο Παπαδής δεν θα προλάβει την ασθενή απόκρουση του Αθανασόπουλου.

74′ ΓΚΟΛ! Η φάση του αγώνα. Ο Δούμος θα σουτάρει από το ύψος του πέναλτι, ο Παπαδόπουλος θα αποκρούσει εντυπωσιακά, στην πορεία της μπάλας θα βρεθεί ο Θεοχαράκης ο οποίος θα επιχειρήσει νέο σουτ και ο Ιορδανίδης που βρέθηκε πάνω στη γραμμή, θα αποκρούσει ως τερματοφύλακας. Ο διαιτητής θα τον αποβάλει και δείξει την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κοσμίδης, πετυχαίνοντας την ολική ανατροπή (2-1).

80′ Εκτέλεση φάουλ του Κοσμίδη,  αποκρούει ο Παπαδόπουλος.

82′ Τρίτη αλλαγή για τη Νάουσα. Ο Μουρίκι στη θέση του Μπουλγουρίδη.

84′ Δεύτερη αλλαγή για Πυρσό. Ο Καραγιάννης στη θέση του Κοσμίδη.

86′ Τρίτη αλλαγή για Πυρσό. Ο Παπαδόπουλος στη θέση του Μπόζιαρη Π.

88′ Μεγάλη ευκαιρία του ΦΑΣ να ισοφαρίσει. Ο Γρηγόρης Αργυρίου θα κάνει τη σέντρα από τα αριστερά, ο Πιπινίκας θα βρεθεί απέναντι από τον Αθανασόπουλο, ο οποίος θα τον προλάβει λίγο πριν ο επιθετικός της Νάουσας “σκάψει” τη μπάλα.

90′ Κίτρινη κάρτα Παπαδόπουλος (Πυρσός).

90+4′ Νέα μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους. Ο Αργυρίου θα πασάρει κάνει χλιαρή σέντρα, ο Κοτσαντίσογλου θα χάσει το κοντρόλ, η μπάλα θα φτάσει πλάγια αριστερά στον Πιπινίκα ο οποίος απέναντι από τον Αθανασόπουλο θα στείλει τη μπάλα ψηλά άουτ.

90+6′ Κίτρινη κάρτα Γκέτσιος.

Συμπέρασμα

Με την ήττα αυτή, ο ΦΑΣ Νάουσα μένει πίσω στην διεκδίκηση του τίτλου, καθώς με νίκη στα Γρεβενά πλησίαζε την πρωτοπόρο Κοζάνη στους 2 βαθμούς. Η ομάδα του Βασίλη Αργυρίου, σαφώς επηρεασμένη από τις απουσίες και τη διακοπή του πρωταθλήματος, παρουσιάστηκε αγνώριστη στο δεύτερο μέρος και για πρώτη φορά φέτος δέχεται ανατροπή του σκορ. Αν στο σημερινό παιχνίδι ο Αχιλλέας Νεοκαισάρειας  περάσει από το Άργος Ορεστικό, οι “κυανόλευκοι” θα βρεθούν στην τέταρτη θέση και ακολουθεί το Ημαθιώτικο ντέρμπι την Κυριακή, με αντίπαλο την ενισχυμένη στη μεταγραφική περίοδο ΑΕ Αλεξάνδρειας.

Ο Πυρσός Γρεβενών, που για μία ακόμη φορά απέδειξε πως είναι υπολογίσιμος για κάθε αντίπαλο, πήρε πολύ σημαντική νίκη και αποσπάστηκε 3 βαθμούς από τη γραμμή του υποβιβασμού και δείχνει πως θα παλέψει μέχρι τέλους για τον μεγάλο στόχο. Οι άνθρωποι του ιστορικού συλλόγου έχουν υποσχεθεί πως θα ενισχύσουν την ομάδα με μεταγραφές και θεωρείται σίγουρο πως οι “πράσινοι” θα αποδειχτούν…σκληρό καρύδι στη συνέχεια.

Οι αρχικές ενδεκάδες

Πυρσός Γρεβενών : Αθανασόπουλος, Θεοχαράκης, Ρόβας, Κοτσαντίσογλου, Κυριακίδης, Χαραλαμπίδης, Μπόζιαρης Κ., Γκέτσιος, Κουτσομήτρος, Κοσμίδης, Μπόζιαρης Π.

ΦΑΣ Νάουσα : Παπαδόπουλος, Παπαδής, Αργυρίου Γ., Ιορδανίδης, Περηφανόπουλος, Καραμεταξάς, Καραλιόπουλος, Ιωαννίδης, Πιπινίκας, Παραστατίδης, Μπουλγουρίδης.

* Παρόν στο γήπεδο και ο Ημαθιώτης παίκτης του Πυρσού, Ραφαήλ Τσαρτσαρής, ο οποίος αν και αρνήθηκε να μιλήσει στην κάμερα του Imathia Sports News, δήλωσε πως σύντομα επιστρέφει στην αγωνιστική δράση μετά τον τραυματισμό του (κάταγμα στη μύτη) και έδωσε με χαρά τα χαιρετίσματα του σε όλους τους φίλους και συγγενείς στην Ημαθία.

** Ιδιαίτερα ευδιάθετος και ευγενικός ο προπονητής του Κάστορα, Πέτρος Τσούκλης ο οποίος μας τόνισε τον θαυμασμό του για τις Ημαθιώτικες ομάδες τις οποίες και θεωρεί φαβορί για την πρώτη 7άδα.

*** Η απόκρουση δίκην…τερματοφύλακα για τον Νίκο Ιορδανίδη, συμβαίνει για δεύτερη φορά φέτος, αφού με τον ίδιο τρόπο είχε αποκρούσει σουτ του Νάκα και είχε αποβληθεί.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected