Αθλήματα - Εθνικές Ομάδες

Εθνική Ελλάδος – Ισραήλ 25-23

τζιμουρτος1Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε 25-23 των Ισραηλινών στο κλειστό της Ηλιούπολης κι ο Γιώργος Κρανάκης είδε αρκετά θετικά στοιχεία στο παιχνίδι των διεθνών.

Πρώτος σκόρερ της Εθνικής ήταν ο Καρυπίδης με 8 τέρματα ενώ σε καλή κατάσταση έδειξε ο γκολκίπερ Γουργούμης με 13 επεμβάσεις, μια εκ των οποίων σε πέναλτι. Η παρουσία της Εθνικής ικανοποίησε και τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Γιώργο Κρανάκη, όπως φάνηκε από τις δηλώσεις του μετά το τέλος του παιχνιδιού.

«Ξέραμε ότι το Ισραήλ θα παίξει επιθετικές άμυνες για αυτό και θέλαμε αυτά τα φιλικά. Δοκιμάσαμε πάνω σε αυτές τις άμυνες και κάποια τακτικά συστήματα, αλλά και νέους παίκτες που σιγά σιγά ενσωματώνονται στην ομάδα. Η συνοχή παίζει μεγάλο ρόλο, όπως και το πολύ καλό κλίμα το οποίο βοηθάει», είπε ο πολύπειρος προπονητής.

Ο ομόλογός του, Ντράγκαν Τζούκιτς, στο Ισραήλ, ανέφερε: «Πιο πολύ έμοιαζε με επίσημο παιχνίδι παρά με φιλικό. Και οι δύο ομάδες ήθελαν να κερδίσουν. Ο προπονητής της Ελλάδας στο δεύτερο ημίχρονο έβαλε νέους παίκτες στο παιχνίδι. Εμείς ισορροπήσαμε στο δεύτερο ημίχρονο και παίξαμε καλύτερα. Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία να παίξουμε κόντρα σε μία ομάδα με δυνατή άμυνα, όπως η Ελλάδα».

Τα δεκάλεπτα: 3-5, 11-7, 16-12 (ημχ.), 19-15, 22-18, 25-23

Ελλάδα : Τσάτσος 1, Γιαννόπουλος, Τζιμούρτος 1, Μαστορογιάννης 1, Μάλλιος, Γεωργιάδης Δ. 2, Βασιλάκης 7, Γεωργιάδης Γ., Χαλκίδης 1, Σανίκης 1, Καρυπίδης 8, Παπαδόπουλος, Μεγαλοοικονόμου 2, Τζηράς, Γουργούμης, Μαραγκός 1, Παλάσκας.

Ισραήλ : Γιάκοφ, Μέιντοβιτς, Σικιόσι, Πόμεραντζ Γκιλ, Κόχεν, Σμόλερ 5, Πέρετζ 1, Πόμεραντζ Χεν 7, Φρίντμαν 1, Τούρελ 3, Μάζκι, Σισένσκο, Ρόζενταλ 3, Νάθαν 1, Ντάβντα 1, Στρίντομ, Σιμόνι 1, Καπόν.

Διαιτητές: Τσάκωνας- Μερτινιάν, δίλεπτα: 2-1, πέναλτι: 4/4-1/2

*handball.org.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected