Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

ΑΕ Χαρίεσσας – Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων 3-0

Την 6η συνεχόμενη νίκη και το 7ο ματς χωρίς ήττα συμπλήρωσε η ΑΕ Χαρίεσσας, που “έπιασε” τον Φίλιππο Μελίκης στην 3η θέση, φτάνοντας τις 11 νίκες στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Δημήτρη Χαλκιά, χωρίς να πιάσει την ιδανική απόδοση, κατάφερε και έκαμψε την αντίσταση του μαχητικού Μέγα Αλέξανδρου Τρικάλων, που είχε ευκαιρίες να πετύχει κάποιο τέρμα και θα μπορούσε υπό προυποθέσεις να διεκδικήσει κάτι καλύτερο στο χθεσινό παιχνίδι.

Ο Βασίλης Καρασαρίδης συνεχίζει το σερί στο σκοράρισμα, πετυχαίνοντας άλλα δύο γκολ με τη φανέλα της ΑΕΧ, σκοράροντας και τις δύο φορές από το σημείο του πέναλτι. Με τα δύο τέρματα έφτασε τα 17 γκολ στο πρωτάθλημα, προσπέρασε τον Γιώργο Κίτσα και απέχει 5 γκολ από τον πρώτο σκόρερ Δημήτρη Καφέ.

Στο πρώτο μέρος, η ομάδα του Χρήστου Μανσούρ παρουσιάστηκε διαβασμένη στον αγωνιστικό χώρο, έκλεισε τους διαδρόμους προς την εστία του Χατζημιχαήλ και προσπαθούσε με αντεπιθέσεις να απειλήσει την άμυνα της Χαρίεσσας. Η φάση του 40′ και η ανατροπή του Βασίλη Καρασαρίδη μέσα στην περιοχή, άλλαξε ουσιαστικά την εικόνα του παιχνιδιού και το εύστοχο πέναλτι του ίδιου έβαλε μπροστά τους “κιτρινόμαυρους”, στο πιο κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού.

Στην επανάληψη, η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε δραματικά, με τους γηπεδούχους να έχουν μία ελαφρά υπεροχή και τον Μέγα Αλέξανδρο να προσπαθεί να βγει στην επίθεση για να πετύχει την ισοφάριση. Μία λάθος συνεννόηση όμως του Κούκλα με τον Χατζημιχαήλ, που βγήκε να πιάσει τη μπάλα μετά από κόρνερ του Δημήτρη Καρασαρίδη ήταν η αφορμή για το αυτογκόλ του πρώτου, τέρμα το οποίο ήταν ουσιαστικά το μοιραίο για την εξέλιξη του ματς.

Η συνέχεια έγινε πλέον μία τυπική διαδικασία, οι γηπεδούχοι διαχειρίστηκαν σωστά το παιχνίδι, ενώ κατάφεραν να πετύχουν και τρίτο τέρμα στο 85′ και πάλι με πέναλτι, σε ανατροπή του Φωτιάδη αυτή τη φορά, ο οποίος πέρασε τον Χατζημιχαήλ και ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων τον ανέτρεψε. Ο διαιτητής της συνάντησης κ. Γιοβανόπουλος έδειξε την άσπρη βούλα και ο Βασίλης Καρασαρίδης ήταν για δεύτερη φορά εύστοχος, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.

Συμπέρασμα

Που μπορεί να φτάσει η φετινή ΑΕΧ; Θεωρείται ως ένας από τους διεκδικητές του πρωταθλήματος ή θα παίξει τον ρόλο του ρυθμιστή; Δύο ερωτήματα που μέσα από την ομάδα δεν βρίσκουν ξεκάθαρη απάντηση, αν και η πραγματικότητα είναι πως οι “κιτρινόμαυροι” φέτος, παρόλο που αγωνίζονται χωρίς δύο από τα βασικά στελέχη τους (Τόσκα και Κανδηλίδη), παρουσιάζονται πολύ δυνατοί και άκρως αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια. Το παιχνίδι του επόμενου Σαββάτου με τον Ατρόμητο Διαβατού και πάλι εντός έδρας, αποτελεί ίσως το πιο μεγάλο τεστ για την ΑΕΧ αλλά και κριτήριο για το αν μπορεί να αντέξει το βάρος του πρωταθλητισμού.

Από την άλλη, η ιστορική ομάδα των Τρικάλων θα πρέπει καταρχάς να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα, για να αποφύγει τον οδυνηρό υποβιβασμό. Η ομάδα του Χρήστου Μανσούρ δείχνει να έχει τον τρόπο να παίρνει αποτελέσματα, όπως στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Ατρόμητο Διαβατού και θεωρείται δύσκολο να μπει σε περιπέτειες.

Διαιτητής της συνάντησης ο κ. Γιοβανόπουλος, με βοηθούς τους κ.κ. Διαμαντόπουλο και Μαυρόπουλο.

Συνθέσεις

ΑΕ Χαρίεσσας : Αντιφάκος, Τσίλης, Ιωαννίδης (80′ Μανδυλίδης), Θεοδωρόπουλος, Δραγουμάνος, Δάγκας, Λέσκας, Διτσόλας (71′ Στογιάννης), Καρασαρίδης Δ., Καρασαρίδης Β., Τριανταφυλλίδης (60′ Φωτιάδης).

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων : Χατζημιχαήλ, Παπαμιχαήλ (35′ Κούκλας), Μαγγανάρης, Μηνούδης Χ., Μηνούδης Α., Σαλτουρίδης, Σερμπίνης, Αθανασιάδης Η., Κίτσας, Αθανασιάδης Σ, Παπαδόπουλος (80′ Σούρλας)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected