Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Εθνικός Κλειδιού – Φίλιππος Μελίκης 2-1

CIMG8954Έγινε και αυτό… Στη φετινή Α1 έχουμε δει πολλά πράγματα, έμελλε τελικά να γίνουμε μάρτυρες και ενός σπάνιου πραγματικά συμβάντος! Ανδρίτσος (καθοριστικός όπως αποδείχτηκε) και Κωστόπουλος σκόραραν απέναντι στις προηγούμενες ομάδες τους, σε ένα παιχνίδι που τα είχε όλα! Πάθος, δύναμη, ένταση, τρία γκολ, χαμένο πέναλτι και ανατροπή, με τον Εθνικό να φεύγει νικητής και να κάνει αποφασιστικό βήμα για τη σωτηρία.

Πριν τον αγώνα βραβεύτηκε ο Διονύσης Κωστόπουλος, ως ο MVP της 16ης αγωνιστικής, ψηφοφορία που διενεργήθηκε από το Imathia Sports News και ψήφισαν 2400 περίπου αναγνώστες.

Από την άλλη ο Φίλιππος Μελίκης, αν και προηγήθηκε δεν κατάφερε να πάρει την πολυπόθητη νίκη και πλέον η απόσταση από τον πρωτοπόρο Αχιλλέα Νεοκάστρου αυξήθηκε στους 4 βαθμούς. Η ομάδα του Γιώργου Ντάμτσιου (που πέρασε αλλαγή στο 41′ στη θέση του τραυματία Ρίσσου), αγωνίστηκε χωρίς τον Παναγιώτη Βενιόπουλο, που την Τετάρτη μπαίνει στο χειρουργείο για επέμβαση στους χιαστούς, δεν κατάφερε να κρατήσει το υπέρ της σκορ, που διαμορφώθηκε με γκολ του Διονύση Κωστόπουλου (11ο στο πρωτάθλημα και 4ο με τα χρώματα του Φίλιππου) στο 13′ της αναμέτρησης.

Το γκολ, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν το πανηγύρισε σεβόμενος τη θητεία του στους “κυανολεύκους”. Στη φάση αυτή οι παίκτες του Θοδωρή Τέγου “πέσανε” πάνω στον βοηθό διαιτητή κ. Γιάντση, διαμαρτυρόμενοι ότι ο παίκτης του Φίλιππου βρισκόταν σε θέση οφ-σάιντ. Η κάμερα του Imathia Sports News κατέγραψε την φάση αλλά δεν φαίνεται καθαρά, αφού η λήψη έγινε από το κέντρο του γηπέδου.

Το γκολ αυτό αφύπνισε κατά κάποιο τρόπο τους γηπεδούχους, οι οποίοι ανέβασαν την απόδοση τους και απείλησαν στο 32′ μετά από φάση διαρκείας και σουτ του Βουλτσίδη. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Κιρκιλιανίδης σούταρε από μακριά και ο Καψάλης μπλόκαρε σταθερά, ενώ στο 40′ θα γίνει η φάση του αγώνα, που αν είχε διαφορετική κατάληξη, το παιχνίδι θα αποκτούσε άλλη τροπή. Ο Καραγκιοζόπουλος σε μία από τις γνωστές του επελάσεις από αριστερά θα βρεθεί στο έδαφος και ο διαιτητής της συνάντησης κ. Καραντώνης θα σφυρίξει την παράβαση. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Πασχάλης Μελιόπουλος, ο οποίος όμως αστόχησε, στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Φίλιππος θα προχωρήσει στην πρώτη του αναγκαστική αλλαγή, όταν ο Ρίσσου δεν μπόρεσε να συνεχίσει (ένιωσε ενοχλήσεις και πριν την έναρξη) και στη θέση του πέρασε ο Γιώργος Ντάμτσιος.

Στην ανάπαυλα, ο Θοδωρής Τέγος έβγαλε…μαγικό ραβδί στα αποδυτήρια, καθώς στην επανάληψη ο Εθνικός παρουσιάστηκε αγνώριστος! Από το πρώτο λεπτό της επανάληψης, οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι να παλέψουν και τελικά δικαιώθηκαν δις, με τον Βουλτσίδη να ισοφαρίζει στο 50′ μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς και τον Ανδρίτσο να…σκοτώνει την προηγούμενη ομάδα του, κάνοντας την απόλυτη ανατροπή, παίρνοντας ταυτόχρονα και την θέση του στους υποψήφιους MVP της 17ης αγωνιστικής.

Στο διάστημα ανάμεσα στα δύο γκολ του Εθνικού, ο Φίλιππος είχε μια καλή στιγμή με τον Μελιόπουλο, που βρήκε σε ετοιμότητα τον Δημόπουλο. Τα τελευταία 15 λεπτά το παιχνίδι έγινε δραματικό, με τους γηπεδούχους να αμύνονται μαζικά για να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ και τους φιλοξενούμενους να ρισκάρουν και να τα παίζουν “όλα για όλα” για την ισοφάριση. Ο προπονητής του Φίλιππου πέρασε και τον Παπάζογλου στον αγώνα, όμως το αποτέλεσμα παρέμεινε ως είχε και τον Εθνικό να πετυχαίνει μία πολύ σπουδαία νίκη, που του δίνει πλέον “ασφάλεια” για τη συνέχεια.

Συμπέρασμα

Οι “κυανόλευκοι” πέτυχαν ένα “τρίποντο” σωτηρίας, που ταυτόχρονα τους δίνει τη δυνατότητα να πλασαριστούν στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος. Οι παίκτες του Θοδωρή Τέγου, παίζοντας έξυπνα και με πάθος, δεν πτοήθηκαν από το γκολ του πρώην συμπαίκτη τους Διονύση Κωστόπουλου και κατάφεραν να “γυρίσουν” το παιχνίδι και να πετύχουν μία πολύ σημαντική νίκη. Ο Θανάσης Ανδρίτσος έδειξε να προσαρμόζεται άμεσα στο παιχνίδι της ομάδας του και όλοι στον Εθνικό πιστεύουν ότι θα αντικαταστήσει επάξια το κενό του Κωστόπουλου.

Από την άλλη πλευρά οι “ερυθρόλευκοι” έμειναν πίσω στη διεκδίκηση του τίτλου και δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν το ρεπό του Αχιλλέα στην χθεσινή 17η αγωνιστική. Το τέταρτο γκολ του Κωστόπουλου με τη φανέλα του Φίλιππου δεν κατέστη δυνατό να δώσει τη νίκη στην ομάδα, ενώ ακολουθεί η δύσκολη έξοδος στον Στενήμαχο, με την τοπική Θύελλα να θέλει πάση θυσία τη νίκη στην προσπάθεια που κάνει φέτος να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Συνθέσεις

Εθνικός Κλειδιού : Δημόπουλος, Καλυβιώτης Δ. (90+1′ Γιαννακός), Φιρινίδης, Χαϊκάλης, Περηφανόπουλος, Μπενίσκος, Τοπούζης (84′ Δημητριάδης), Καϊμακαμίδης, Βουλτσίδης, Κιρκιλιανίδης, Ανδρίτσος (81′ Καλυβιώτης Α.).

Φίλιππος Μελίκης : Καψάλης, Καραγκιοζόπουλος, Αράπος, Ζέρης, Τενεκετζή, Ρίσσου (41′ Ντάμτσιος), Μελιόπουλος (73′ Παπάζογλου), Λουμάνι, Τεγούσης, Κακαγιάννης (63′ Πιτσάβας), Κωστόπουλος.

Διαιτητής της συνάντησης ο κ. Καραντώνης, με βοηθούς τους κ.κ. Τρέβλα και Γιάντση.

* Ο Διονύσης Κωστόπουλος, διακαής πόθος για πολλά χρόνια του μέλους του ΔΣ του Φίλιππου Νίκου Λιολιόπουλου, δήλωσε πολύ χαρούμενος που ψηφίστηκε από 1100 περίπου αναγνώστες και θέλησε να τους ευχαριστήσει για την πρωτοκαθεδρία στην ψηφοφορία.

** Ένταση δημιουργήθηκε πριν το παιχνίδι, καθώς όπως μας δήλωσε μέλος της διοίκησης του Εθνικού, τους ζητήθηκε από τον Φίλιππο να μην χρησιμοποιθεί ο Θανάσης Ανδρίτσος και το ίδιο να γίνει με τον Διονύση Κωστόπουλο από την άλλη, ως μια αμοιβαία κίνηση από τις δύο ομάδες. Ο Θοδωρής Τέγος ήταν ιδαίτερα εκνευρισμένος λίγο πριν την έναρξη, όμως τελικά οι δύο παίκτες αγωνίστηκαν κανονικά.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected