Κατηγορίες
Football League

Γιώργος Χατζάρας : “Πρέπει να είμαστε συμπαγείς για το καλό του συλλόγου”

χατζαρας3

Στόχος του Γιώργου Χατζάρα είναι η άμεση άνοδος του Ηρακλή στην Super League, όπως τόνισε στην παρουσίασή του από την ΠΑΕ, το μεσημέρι της Τετάρτης (16/1).

Ο Έλληνας τεχνικός ανέλαβε το πρωί το… τιμόνι του «Γηραιού» και λίγο μετά παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου από τον πρόεδρο της ομάδας, Θόδωρο Παπαδόπουλο. Στις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής των «κυανόλευκων» τόνισε πως δεν χρειάζεται πίστωση χρόνου, ενώ ζήτησε λίγο χρόνο για να αξιολογήσει το ρόστερ της ομάδας.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και την διοίκηση του Ηρακλή και αυτό το λέω γιατί το νιώθω και όχι για να λαϊκίσω. Είναι τιμή μου να δώσει το τιμόνι μιας από τις ιστορικότερες ομάδες της Ελλάδας», ήταν τα πρώτα του λόγια.

Και συνέχισε: «Ο Ηρακλής δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Αλλά αυτό θα πρέπει να το αποδείξουμε και αγωνιστικά και όχι μόνο ιστορικά. Στο τέλος της χρονιάς θα πρέπει ο Ηρακλής να αλλάξει κατηγορία, θα κάνουμε τα πάντα για να το επιτύχουμε αυτό».

Παράλληλα, ο Έλληνας κόουτς, ανέφερε «Πιστεύω ότι η ομάδα μπορεί να ανέβει και γι’ αυτό είμαι εδώ. Χαίρομαι που θα καθίσω στον πάγκο του Ηρακλή. Είναι μία ομάδα που ανέκαθεν συμπαθούσα, είμαι Θεσσαλονικιός και γνωρίζω καλά τις ιστορίες των ομάδων της πόλης. Εύχομαι η περιπέτεια αυτή του Ηρακλή να έχει ένα αίσιο τέλος και η επιστροφή της ομάδας στην Σούπερ Λιγκ, να σημάνει αυτόματα και την αναγέννηση του συλλόγου.

Όσον αφορά στο υλικό της ομάδας, σχολίασε: «Θέλω να γνωρίσω όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το υλικό της ομάδας. Θα ήμουν ψεύτης αν έλεγα ότι γνωρίζω σε πλήρη βαθμό το ρόστερ της ομάδας. Πάντως μετά την αξιολόγησή του θα γίνει ότι είναι αναγκαίο να γίνει από άποψη μεταγραφικής ενίσχυσης. Τα προβλήματα που έχει η ομάδα τα ξέρει καλύτερα η διοίκηση που ζει καθημερινά την ομάδα».

Ακόμα, ο Γιώργος Χατζάρας ευχαρίστησε τον προκάτοχό του, Γιώργο Στράντζαλη: «Πολλές φορές ξεχνάμε τους προκατόχους μας, όμως εγώ θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Γιώργο Στράντζαλη, για ότι πρόσφερε στην ομάδα και του εύχομαι το καλύτερο δυνατό».

Ακόμα ζήτησε τη στήριξη του κόσμου: «Κανένας προπονητής, καμία διοίκηση, κανένας ποδοσφαιριστής και κόσμος δεν μπορεί να πετύχει τίποτα από μόνος του. Όλοι μαζί πρέπει να είμαστε συμπαγείς για το καλό του συλλόγου».

Και συνέχισε: «Εγώ κοιτάω τα αποτελέσματα. Ο Ηρακλής πήγε καλά εκτός και μέσα δυσκολεύεται σε οργανωμένες άμυνες. Θα κρατήσουμε ότι έχει καλό αυτή η ομάδα και θα βελτιώσουμε ότι έχει άσχημο. Θα κάνουμε έδρα το Καυτανζόγλειο».

Αναφορικά με την πίεση που έχει η θέση του προπονητή, σχολίασε: «Δεν θέλω πίστωση χρόνου. Εμείς θα φροντίσουμε αυτή τη στιγμή να δούμε τα προβλήματα και να τα βελτιώσουμε. Πίεση έχουν όλες οι ομάδες. Ο Ηρακλής περισσότερο, θα πρέπει να αντέξουμε. Οποιος δεν αντέχει θα πρέπει να το αλλάξει αυτό. Είμαι σαν το σπίτι μου. Είναι η δουλειά μου. Αυτός που κάνει τον προπονητή που από την πρώτη μέρα έχει πίεση. Εμένα μου αρέσει αυτό».

Για τις μεταγραφές, είπε: «Ο Ηρακλής έχει ένα ρόστερ αυτό δεν μπορεί να αλλάξει. Να πάρουμε δέκα παίκτες. Αυτά δεν γίνονται. Έχει χρόνο, έχει αγωνιστικές. Ο Ηρακλής είναι σε ικανοποιητική κατάσταση. Θα δούμε και θα κρίνουμε. Δεν θα διαλύουμε τίποτα. Όλα τα καλά θα τα κρατήσουμε και θα πάμε να τα κάνουμε καλύτερα. Τα άσχημα θα τα διορθώσουμε. Εμάς μας νοιάζει μόνο η επίτευξη του στόχου».

Όσο για τη δική του φιλοσοφία στο παιχνίδι, ξεκαθάρισε: «Το σύστημα που μου αρέσει εμένα και παίζεται και στο σύγχρονο ποδόσφαιρο είναι η επίθεση να γίνεται όταν έχω ασφαλή άμυνα και κάνω άμυνα για να βγάλω λογική επίθεση».

Τέλός, για το φετινό πρωτάθλημα, ανέφερε: «Ξεχωρίζουν εννιά ομάδες. Ενδιαφέρον πρωτάθλημα. Όμως μία από τις ομάδες που θα βγουν θα είμαστε εμείς».

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected